Mm...

Men nu går det inte bra att blogga från mobilen. Första inlägget såg jag att det blev ett finger i kortet, andra sätter jag dit ett t istället för r. Har solen i ögonen så ser knappt nåt, skyller på de :)


Just keeps getting bettet :)

Och nu kommer Johan förbi med kaffe och bulle, precis vad som saknades :)


Skön stund i solen

Har varit ute och ridit, nu blir Oliver skodd och jag kan bara sitta i solen och ta det lugnt. Skönt. Behövde den här lugna stunden för sen är det 12 timmars jobb idag igen.

Är lite orolig för Oliver, han är verkligen inte sig själv :/ Får se på måndag vad sadelutprovaren säger, jag misstänker att det är ryggen som krånglar igen. Eller i värsta fall är det spatten, o det hoppas jag verkligen inte. Har ju redan bestämt mig för att inte behandla igen och då är det bara avlivning som gäller. Men jag kör på med att prova ut ny sadel och hela den biten, piggnar han inte på sig efter skoning och sadelbyte så blir det väl klinikbesök. Har höjt både protein och b-vitamin för att se om det hjälper.


:/

Ingen bra början på dagen, var inge bra igår kväll heller men jag hoppades på att det skulle gå över medans jag sov.

E en sån där riktigt jobbig dag när jag bara känner dum, ful, tjock, värdelös.

Usch, vill bara åka ut till stugan och få vara i fred.


Sommarlängtan :)

Har ju fått ett par medryttare till och satt igår och gjorde en kom-ihåg-lista till stallet; skulle lägga in en bild på Oliver och hittade den här. Det gååår bara inte att inte få världens sommarlängtan när man ser den, helt underbar :D



Ny sadelutprovning inbokad med Oliver, på måndag åker vi igen. Jag tror kanske inte att det helt går att lösa, dessutom ändrar han sig i ryggen så mycket känns det som. Det kanske bara är att inse att sadelproblemet kommer ta ett tag innan det blir åtgärdat. Som det är nu glider sadeln både fram och åt sidan, misstänker dessutom att han har ont i ryggen igen. Han har, precis som i julas, tappat gnistan lite. Det var ju bra att jag fick en ny tid så snabbt, blir barbacka och promenader fram tills dess så han är fräsch när vi kommer dit och kan prova ordentligt. Nu borde de också se hur han musklar om sig, är ju tredje gången vi åker dit och de är verkligen duktiga. Det jag hoppas på är att hitta en sadel som tillåter ommuskling, kanske med paddar och svanskappa tills vidare och sen byta till en permanent sadel när han är som han ska vara.


Förkyld :/

Jepp, riktigt ordentligt. Ingen feber än så länge dock. Har precis avslutat mitt första 12-timmarspass av tre på raken. Fy fan. Kan ju bara tänka mig hur det kommer kännas på onsdag. Men nu ska jag sova alldeles själv för första gången på nån vecka. Både nice och lite ensamt. Får se om jag lyckas sova nåt nu då, har varit lite dåligt med det ett tag...


Morgonfodrat

Direkt efter jobbet som slutade 5:00 i morse var det bara att åka till stallet och ge hö :) Fast jag tycker det är mysigt och liksom harmoniskt; när alla hästar fått sitt hö och står där och tuggar lugnt :)


Tänk vad lite kaffe kan göra :)

Humöret gick upp lite iaf :) Ska ta mig i kragen och åka till Oliver innan det mörknar, ta en promenad eller ridtur i solen.

Samtidigt som jag längtar efter att få vara där så är det jobbigt för det är ett måste att ta sig dit varje dag. Så just nu är det inte så att jag flyger upp ur sängen, slänger i mig en macka och drar till stallet. Skjuter fram det och vill liksom inte åka dit, även om jag vet att det släpper direkt jag svänger in på stallparkeringen. Och när jag går mellan hagarna och ser Oliver komma gående mot mig så ångrar jag alltid att det tog så läng tid att ta mig dit. Aja, det släpper nog, inne i en stressig period nu.

Det jag längtar efter är sommaren! Ut på långa barbackaturer och galoppera över ängar, eller ta med fika och rida till nåt mysigt ställe =)  Är sjukt sugen på att hänga med på en långritt med Oliver. Är inte helt säker på att han pallar det, beror lite på hur underlaget är framöver om jag kan få upp hans kondis lite mer. Just nu är det ju bara lerigt och slaskigt överallt, inte direkt optimalt för att trava och galoppera på. Ska försöka rida längs järnvägen och ta mig runt Björsjö och tillbaka på nåt sätt, måste bara klura på hur det ska gå till. Tycker inte om att ha vägar att rida fram och tillbaka på, vill ha en runda liksom.

Mentalt och fysiskt slut

Fem dagars jobb, alldeles för lite sömn, hosta och ont i halsen. Helt slut. Apkasst humör, inget tålamod och orkar absolut ingenting! Har tårar bakom ögonlocken hela tiden för att jag är så slutkörd, kul helg. Verkligen.

Just nu vill jag bara lägga mig ner och bryta ihop.

Inte långt kvar nu :)

Längtar så otroligt till flytten, vill pyssla och leta saker på second hand :) Det roliga är att lägenheten är så stor att jag verkligen kommer få plats med allt jag hittar. Och inreda balkongen, gahhh :D Ska bli så sjukt rolig, det blir mina ljusgula ballemöbler till en början. Tänk ljusrosa hibiscusblommor till det. Vill nog inte ha lyktor med ändå nån typ av ljuskälla om man sitter där på kvällen. Eller hängande lykta kanske... Ena hörnet ska vara fyllt av växter som kan användas i matlagning; både kryddor och grönsaksplantor. Kanske en steghylla med båda blommande och doftande växter, några busktomater.

Ähh, ska bli sjukt nice iaf :)


Min frukost

Ont i halsen och huvet, seg i kroppen :/ Johan har legat och hostat med hög feber och frossa den här veckan, min tur nu antar jag. Gör allt för att undvika att bli sjuk, jag har verkligen inte råd med det. Redan haft fyra sjukdagar den här månaden, klarar inte fler. Dubbel hyra och resa till Florida nästa månad. Ser fram emot båda så otroligt mycket, det ska bli skitkul! Är bara stressad över hur jag ska få ihop allt ekonomiskt. Olivers sadelproblem är ju inte heller löst. Ska ringa idag och antingen boka in en ny tid eller få tips på hur jag ska bete mig med den jag har.


Trött och grinig

Idag ska jag inte ens försöka engagera mig i nånting. Är så jäkla trött och seg. Fjärde dagpasset i rad och jag är verkligen ingen morgonmänniska! Dessutom är Johan sjuk och ligger och vrider sig och hostar hela nätterna. Nån hel natts sömn är det absolut inte tal om och idag slog det verkligen till. Snortrött med obefintligt tålamod!

(O ja, det är jättesynd om Johan och jag tar hand om honom. Det kanske borde förtydligas så ingen tror att jag bara gnäller :P)


Ingen stress idag :)

Bestämde mig tidigare i veckan för att ge Oliver en vilodag idag så jag hinner träffa Johan lite. Hade tänkt ta en sväng på stan och kika lite men nu är han sjuk. Vilket för min del känns rätt skönt! Jag behöver liksom inte stressa nånstans, ska bara hyra en film innan jag åker från jobbet och kanske handla lite käk, men sen är det bara att åka hem och ta det lugnt :)

En till sak som känns skönt är att det löst sig på medryttarfronten :) Johans syster och brorsans flickvän ska hjälpa mig lite. O så har jag ju Mathilda, hans ordinarie medryttare. Johan kom faktiskt med ett riktigt bra förslag för ett tag sen; att jag ska ordna så Oliver blir riden och skött av andra i en vecka så jag får lite semester och slipper stressa runt varje dag. Annars vill jag ju gärna vara i stallet och lejer helst inte bort honom mer än en dag i taget. Men det skulle nog vara skönt att koppla bort honom en liten stund, ska ju flytta snart och skulle behöva lägga energi på att packa kartonger och sånt.


Lite glömska...

... är vi tydligen både jag och Johan. Vi hade faktiskt vår 6-månadersdag igår :)

Lite bättre :)

Huvudvärken har släppt lite :)

Var ut på ridtur med tre av tjejerna i stallet för en stund sen och det gick bra. Red barbacka vilket kanske var lite dumt, han är nog på gränsen till för smal för det nu. Får skavsår mellan skinkorna, de hamnar på varsin sida av ryggraden på nå sätt. Aja, i morrn blir det sadel och lite tuffare ridtur. Vill testa den lite, jobba honom och se vad sadeln klarar. Eller hur mycket den klarar innan den glider fram. Funderar på att prova svanskappa ett tag annars. Tycker inte riktigt om det men det får va en nödlösning tills han musklat på sig bättre. Kanske ta ett återbesök först när jag kommer hem från Florida. Mycke funderingar som vanligt :)


Nya tag!

Hade hoppats på att vakna, pigg och energisk utan huvudvärk. Det sket sig. Mår bättre idag men inte bra. Har svårt att sova, både att somna och att förbli sovande. Vägde mig dessutom, upp ett kilo sen sist. Så klart vet jag vad det beror på, jag måste ta tag i det här nu innan det blir alldeles för mycket. Börja sätta alarmet så jag kommer ihåg att äta, verkligen inte äta snabba kolhydrater och inte äta för kaloririk mat sent på kvällen. Blir perfekt nu med en vecka av dagpass så jag kommer in i det. Ska lägga lite frukt i stallet också så jag har nåt där och inte missar mellanmål.

Så även om dagen inte började speciellt bra så ska jag se till att den fortsätter bättre!

OCH! Jag ska sluta dricka kaffe den här veckan. Vet av erfarenhet att kaffedrickandet stör när jag försöker äta riktigt. Dessutom kan det knappast vara bra när man har svårt att sova ändå...

Den här veckan får bli lite så där ta-hand-om-mig-själv-vecka. Jag mår ju inte bra nu, det är inte psykiskt och det är inte näringsbrist, men bra är det ändå inte. Tror jag har bra värden men kroppen är ur funktion ändå. Självkänslan är inte på topp heller; sminkar mig inte alls, inte ens på jobbet längre, går i sunkiga kläder hemma. Bryr mig inte. O jag tycker om att bry mig, jag mår bra när jag tycker att jag ser bra ut. Så jäkla svårt ska det väl inte vara att kunna slänga på lite smink och fixa till håret på morronen, tar max tre minuter extra! Kan ju göra det istället för att göra iordning kaffet. Bra där!

Elin <3 Johan

Kärlek :)


Min nya bästis

Den ska tydligen kunna göra te också :)


Förresten sjuk :/

Har helt otrolig huvudvärk. Släpper korta stunder men sen drar den igång igen. Är slut och trött i kroppen men kan inte sova, är hemma hos Johan och har försökt lägga mig och vila några gånger. Han är i Falun men jag har tänkt hela dagen att jag ska jobba ändå så åkte hit så jag har nära till jobbet. Skulle börjat kl 17 och har liksom väntat på att jag ska må bättre. Iom magoperationen så är jag inte direkt på topp jämt men det brukar vara rätt övergående, nu är det nog bara att inse att jag är sjuk.
Var hemma för två veckor sen också och har inte riktigt piggnat till sen dess, tog lång rast i onsdags och bara sov och åkte sen hem från jobbet tidigare. Lyckades konstigt nog klara av att jobba ett 12-timmarspass i torsdags men så igår var jag hemma helt. Samma idag då, ska bara ringa chefen och säga att jag inte kommer ut alls så ska jag åka hem till mig istället.

Sitter faktiskt och tittar på Ponnyakuten efter ett tips från Johans syster. Bara hunnit med första avsnittet från den här säsongen men hinner nog med nåt till ikväll :)  I morrn tänkte jag rida ut till T-udden med Oliver, om jag orkar och vädret är bra. Hade ordnat med ridhjälp idag så har inte varit i stallet alls, rätt glad idag att jag hade tänkt ta en stallfri dag redan innan jag blev sjuk.

Satt och tittade i en hästblogg nyss, jag måste börja ta lite mer kort på Oliver! Eller Oliver och mig tillsammans kanske. Tänk den dag han inte finns längre eller då han säljs, vill verkligen ha foton på oss då :)

Händelserik vår

Inte långt tills vi drar till Florida och när vi kommer hem står våran gemensamma lägenhet och väntar :)  Jag bara längtar!

Sen då? Inreda lägenheten; tapetsera om och på med lite målarfärg. Springa på IKEA och loppis, leta mysiga möbler och småpryttlar. Det härliga är att balkongen är i söderläge, dessutom är fönstren i vardagsrummet, matrummet och köket åt samma håll så jag kommer kunna dra upp lite fröer :)  Färska kryddor i köket, tomater och squash på balkongen :)  Dessutom har vi fönster åt andra hållet också, jag kan till och med få inhandla lite växter! I dagsläget har jag ett fönster jag kan ha blommor i; ett tag stod alla jag hade och trängdes, nu är de lite utspridda och står lite här och där. Mer eller mindre välmående...Jag ÄLSKAR att gå på Plantagen och Blomsterlandet och kika och lukta, nu kommer jag verkligen kunna köpa hem och göra det fint också :)

När vi kommit iordning inne i lägenheten ska balkongen ordnas, fixa schysst golv och sen dit med mina utemöbler. Har för mig att den är ganska avlång, ska nog både få plats med några grönsaksplantor men också med lite blommande växter. Tänk känslan att komma ut på en fin och harmonisk uteplats, känna blomdoften och bara kunna sätta sig ner med en kopp te och njuta i solen :)

Och dessutom, jag kommer dela allt det här med min helt underbara pojkvän <3

Grammisgalan 2012

Jepp, ingen aning vem som vann vad. MEN! Jag har kollat på kändisbilder därifrån och HERREGUD!!! Hur ser folk ut egentligen?!?!?! Kläderna, sminket, skönhetsoperationerna... Vart fan är stylisterna? Eller ska man se ut så här? Den som ser mest normal ut är faktiskt Thomas Di Leva. Pinsamt.

http://stureplan.se/bilder/event/2012/02/14/grammis-2012


Den rosa fjärilstapeten :)

Det är denna jag och Johan bråkar om, jag vill ha den som fondvägg i köket allra helst eller möjligtvis i hallen. Han vill inte ha den alls. Men det är både fjärilar OCH den är rosa =)  Jag VILL!!! :D  Fast helst av allt skulle jag vilja hitta en liknande men renare, inte så plottrig. Vill ha färgerna och fjärilarna men med mindre växter bakom. Nån som vet nån sån?


Finns på Rusta för 160:- per rulle

Vi har valt att gå vidare med andra sökande...

Fick ett sånt mail från Sandvik nyss. Kan det ha varit i juni jag sökte jobb hos dem senast :D Schysst handläggningstid där...

Hade tänkt ta en hård runda med Oliver idag och jobba honom ordentligt, men orkar nog inte själv ens... Får bli en lugn barbacka på långa tyglar och bara mysa istället. Kanske ta en galopp och låta honom dra på över ängen, får se om jag lyckas sitta kvar :) Körde ganska hårt med honom igår så han behöver nog en lugn idag ändå och då kan jag ta en jobbig i morrn när jag har mer tid istället. Börjar jobba kl 22 så tänkte sova ut och sen rida över till T-udden. Var längesen vi red dit men underlaget där borde vara bra nu :) Var faktiskt lerigt när vi var där senast, så längesen var det alltså :)


Frukost

Helt okej frukost va :) Grönt te, nypressat kaffe och supernyttig gröt. Och En plats på landet till det.

Är helt slut i kroppen, och därför på riktigt skithumör så behöver den här lugna stunden på morgonen. Var helt däckad igår och trodde det berodde att jag inte sovit så mycket men började precis snora. Förkyld? Suck.


Leva. NU.

NU.

Sitter i soffan och är småirriterad, borde sova men kan inte. The big bang theory är iaf roligt.

I morrn ska jag till stallet och bara mysa hela dagen, eller tills jag börjar jobba då åtminstone. Full galopp över ängen i skogen, jobba honom i form, trava i djup snö. Stackars ponny, han kommer vara helt slut. Behöver komma iväg och bara tänka på annat, bara fokusera på Oliver ett tag och sen kan jag ta tag i resten.

Sen blir det bara jag nån dag, somna och vakna själv. Välbehövligt just nu med ensamtid. Ska försöka fastna i nån bok och bara läsa mellan körningarna på jobbet, inte åka hem till Johan och inte sitta på station. Inte ens åka till Anna och tigga kaffe. Det här kommer bli svårt.

Dagens ridtur

Hade en riktigt härlig ridtur med Oliver idag, barbacka i solen :) Senaste veckorna har det lossnat rejält för oss, jag har fått till min sits bättre och han har musklat på sig bra sen vi köpte ny sadel i början på december. Den låg visserligen bara bra några veckor innan han hade musklat om sig så den låg fel, men det var då det började. Tror dessutom att all snö han fått pulsa i senaste veckorna också har gett resultat. Blev ett litet uppvaknande idag när jag insåg att vi fått ordning på galoppen :) Har jobbat med att han ska kunna ta en lugn galopp och kunna ta galoppen från långsam trav (och till och med skritt...) men det har inte funkat om han inte varit ordentligt taggad. Han har inte haft tillräckligt med muskler för att orka och han slipper gärna undan arbete om han kan. Idag red jag ju barbacka och har lite svårt att hålla balansen när han tar en snabb trav (som annars brukar behövas för att han ska ta galopp), så gjorde galoppskänkel i ganska långsam trav, och det fungerade :) Sen höll han en lugn galopp efter det också, så jäkla nice :) Och jag har äntligen lärt mig slappna av i sätet och benen, har haft jättesvårt för att inte sitta och spänna mig, men nu har det liksom också lossnat :) Bara det rackarns sadelproblemet kvar nu...


Eller...? Vette fasiken om det är en sån j...

img_1191 (MMS)

Eller...? Vette fasiken om det är en sån jäkla chock egentligen, snarare ganska väntat.  Spelar väl egentligen ingen roll, tycker bara att tidningar förstorar allt  så onödigt mycket. Tidningen är redan köpt och denna rubrik var väl knappast på löpet, så deg behövdes väl ingen sån dryg för att få folk att läsa. Denna gång Arbetarbladet, men artikeln är väl inköpt från nåt annat företag. Kollade och jajjemen, TT Spectra. Suck. Och nä, jag är egentligen på bra humör och inte sån surfitta som jag verkar nu :)


The big news

Min stora förändring här i livet, jag ska bli sambo :D Vi har hittar en fyra på nedre delen av Brynäs, helt perfekt läge! Det är nära till centralen och busstationen, gångavstånd till stan. Stallet ligger bara ett par kilometer upp längs stora vägen som går nästan utanför. Och lägenheten är jättemysig :) Lite småskabbig med slitna ytskikt men det får vi nog ordning på :)

O jag är lycklig, jag ser framåt och jag längtar så otroligt mycket :)

Johan <3


Yes I do ;)

Förtjänar min latte alltså ;)

Jobbade till 6:30 i morse och det känns som att jag körde ett hårt gympass igår, eller möjligtvis blev överkörd av en ångvält. Efter att ha jobbat 7-16 hela veckan så var ju kroppen och huvet inställt på att sova igår kväll, började 22 och hade egentligen kunnat gått och lagt mig och slocknat direkt då. Men nä, då var det bara att åka till jobbet och köra åtta timmar. Konstigt egentligen hur trötthet kan slita ut kroppen så mycket, känns verkligen som att alla muskler fått jobba rejält. O då har jag bara kört bil hela natten.

Nu sitter jag o Johan och bara tar det lugnt; äter frukost och kollar på Nyckeln till frihet :)


Johan <3

Är det ens möjligt att sakna nån så här mycket? Han finns i mitt huvud precis hela tiden och jag längtar till i natt när vi får sova ihop. Senaste tiden har vi antingen jobbat olika pass och inte kunnat ses eller så har vi jobbat i olika städer. Som denna vecka, han är i Sandviken och jag i Gävle. O nästa vecka, han kör 5:30-15 och jag 14-24. Suck. Men samtidigt så gör väl det att man inte tröttnar, just nu går jag bara runt och är kär =)  Tänker på alla "större" saker vi ska göra ihop, och alla mindre som att bara hålla hand eller ligga bredvid honom i soffan och se på TV. Sitter bara och ler nu, rätt häftig känsla ändå =)  Att se när han skrattar och är glad gör mig alldeles varm i magen =)

Fan, vill träffas nu, NU på en gång :D


Ser helt okej ut va? Och riktigt nyttigt :...

img_2065 (MMS)

Ser helt okej ut va? Och riktigt nyttigt :) Stekt kyckling med stekta morötter, squash, paprika och sugar snaps. Sen i med kokt hel bulgur i stekpannan o massor med chili :) Asgott!


TV-licensen

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-lediga-jobb/Sok-jobb-i-Platsbanken/Platsbanken-arbetsort.html?url=-123388378%2FStandard%2FPlatsannonser%2FVisaPlatsannonsViaArbetsort.aspx%3Fq%3Ds%2528ld%2528199%2529l%252821%2529k%25282180%2529%2529i%252820%2529a%252820%2529sp%252865%2529sr%25281%2529%26ids%3D2061097%26o%3D21%26k%3D0%26ps%3Dlan%252821%2529o%252821%2529kl%25280%2529va%25285555495%2529um%25280%2529&sv.url=12.5c31f22411dd2c5931280001445

Nu söker de avgiftskontrollanter i Gävle, ville bara varna att de nog kommer och knackar på snart. Sista ansökningsdag är den 12 februari, så det kan väl tänkas att det kommer ut och kontrollerar från början på mars kanske. Aja, tur man bara har en övernattningslägenhet och inte äger en TV då ;)

Florida

Jepp, 6 veckor och 2 dagar tills vi åker =) Det blir väl 44 dagar? Shit, det är verkligen så pass snart. Sommarkläder, bikinis och söta skor måste inhandlas. Två klänningar är faktiskt redan shoppade, men jag behöver nog nåt mer än så ;)  Söta skor med kilkklack, vart? Halvhöga pumps i nån chockfärg, måste leta...

Idag

Dricker dagens första kaffe, lovely =)  Bara massa strul på morronen, gprsmodemet i taxin hade frusit under natten och tog fyra timmar på sig att komma igång. Suck... Vet att det krånglar men det här var värst hittills, var till och med förbi taxameterteknik och att kolla om det berodde på nåt annat än kylan. Skulle låna mamma och pappas skrivare för att kopiera en sak men då fungerade inte den och jag fick åka till pappas jobb för att fixa. Har varit förbi ica och köpt kuvert och frimärken också, och MJÖLK! Därför dagens första kaffe inte blivit förrän nu, hade ingen mjölk hemma och mitt kaffe smakar päck utan. Tror nästan varje dag att kaffebryggaren gett upp helt, ibland blir det bara hälften av kaffet som ska bli. Ibland går det jättejättejättelångsamt. Och när det väl blivit nåt smakar det skit.
Appropå kuverten, frimärkena och att jag skulle kopiera nåt. Det är stora förändringar på gång, äntligen =)  Berättar mer nån annan dag =)

Varför duger jag inte...

Samma fundering, olika sammanhang. Just ikväll är det bara ett konstaterande, jag duger inte :/


Vad äter jag egentligen?

Blev lite inspirerad att skriva efter att ha diskuterat bantning med en kompis. Brukar ha svårt att säga att det är just bantning jag sysslar med, vill liksom säga att jag äter rätt. Men nä, NU bantar jag. Fanemej, NU måste jag gå ner i vikt. Vi började diskutera vad man ska äta egentligen, nu menar jag inte att det här är rätt, men det är rätt för mig oavsett om det tillhör GI eller LCHF eller vad det nu är...

Så detta är vad jag äter:

Frukost: Gröt gjord på fiberhavregryn, linfrön, pumpafrön och solrosfrön. En klick lågkaloriäppelsylt och mjölk.

Mellanmål: En rågkuse med två skivor kalkon.

Lunch: Stekt kyckling med stekta grönsaker (broccoli, blomkål, morötter och sugar snaps) och hel bulgur, ca 1 dl av varje.

Mellamål: Två hårdbrödmackor med lättleverpastej.

Mellanmål: En rågkuse med två skivor kalkon.

Mellanmål: Proteinshake (ägg, kvarg, soyamjölk och jordgubbar)

Middag: Kalops med råris + en hårdmacka med leverpastej.

Det är alltså vad jag ätit idag, och jag mår bra. Sån här mat får mig att må bra och blodsockret hålls jämnt.


Gårdagens mat:

Frukost: Gröt gjord på fiberhavregryn, linfrön och solrosfrön. Äppelsylt och mjölk.

Mellanmål: En rågkuse med två skivor kalkon.

Mellanmål: En rågkuse med två skivor kalkon.

Lunch: Köttfärslimpa med morötter och råris, ca 1 dl av varje + lite sås gjord på grädde.

Mellanmål: En rågkuse med två skivor kalkon.

Mellanmål: En rågkuse med två skivor kalkon.

Middag: Stekt kyckling med stekta grönsaker (broccoli, blomkål, morötter och sugar snaps) och hel bulgur, ca 1 dl av varje.

Mellanmål: Liten portion av ovanstående.

Många rågkusar blev det och det är nog det som är ett av mina största problem, är för stressad för att hinna ordna bättre mellanmål till jobb och stall. Lägger in en banan ibland men det är ju kanske inte det bästa heller, det ger bara variation. Nä, mellanmålen lär jag ta tag i, likaså att dricka mer. Förut drack jag mycket Fun Light men slutade för att det innehåller lite konstiga saker. Fördelen var ju iofs att jag drack mer.


Självbehärskning

Njaaa, det är nog inte min bästa sida... Varför sitta och vara sugen på kaka när man istället kan äta en? Och när man ätit en, varför inte äta två? Samma med shopping, tankar på att vara ekonomisk och återhållsam med pengar flyger totalt ur huvet när jag köpt ett plagg. Det kan ju vara så att jag tycker jag har råd med ex. en tröja som jag behöver men när den väl är köpt så hittar jag så mycket mer jag vill ha. Vips så är det tre tröjor + två jeans + smink. Den här månaden har ett av mina största problem varit pengar, fick visserligen ut en riktigt bra lön men hade utgifter för exakt lika mycket. Så jag har verkligen levt tight och det roliga är att jag har klarat det :) De antal latte jag druckit och betalat för är nog inte mer än tre tror jag, hade som tur var några fulla stämpelkort också ;) I vanliga fall dricker jag nog i snitt en om dagen, alltså ca 30 i månaden. Helt sjukt med tanke på att varje kostar mellan 22 och 38 kronor. Att jag då dessutom ofta köper nåt onyttigt till gör ju inte saken bättre. Nu är det alltså bara att fortsätta på den här positiva linjen. När jag har ett område under kontroll har jag lättare att vara duktig inom de andra också. Jag måste fortfarande vara ekonomisk med tanke på hur mycket pengar jag spenderat på Oliver senaste veckan. Jag måste verkligen gå ner i vikt också, 75 kg är faktiskt inte acceptabelt. Har inga problem med att vikten gått uppåt och kanske egentligen inte så stora problem med att väga 75 heller, men snart är det kanske 80 eller ännu mer. Har jag kämpat så jäkla mycket som jag gjort så tänker jag inte gå tillbaka. Dessutom åker jag till Florida om mindre än två månader, där ska det shoppas kläder som ska sitta bra och jag ska må bra näringsmässigt tills dess och när jag är där. Slarv med maten inför resan tillsammans med det faktum att jag troligen kommer ha svårt att äta lika ofta och bra där borta, kommer bara sluta med att jag blir trött och orkeslös. Känns väldigt dumt att slänga bort en Florida-resa på att vara väck i huvet. Så det är min motivation nu. Vikten ska gå ner tills dess genom att jag ska äta ofta och näringsrikt. Så löser sig allt =)

Min framtid

1: Jag vill flytta ihop med gulligaste Johan. Vill komma hem efter jobbet till våran gemensamma lägenhet, krypa upp i soffan på kvällen med en tallrik mat (som han lagat medans jag varit i stallet så klart :P) eller om jag jobbat kväll, få krypa ner i sängen och värma mig mot honom. Eller sitta i vardagsrummet med datorn i knät och höra han och hans kompisar skrika i TV-spelsrummet. I want it all :)

2: Vill tillbringa sommaren på en frisk och pigg Oliver, galopperandes i full fart över ängarna i Järvsta.

3: Vill att Green Cargo ska ringa och säga att utbildningen blir av, att jag till 100% kommit in och nu kör vi.


Skitblogg

Nu blir det inga mellanrum mellan styckena heller.

Downs...

Jag bloggar inte så mycket längre, har faktiskt inte tid även om jag verkligen skulle behöva skriva av mig ibland. Dessutom är jag inne i en rätt kass period, vet inte om det är mörkret det beror på eller vad det är. Den som läser min blogg vet nog ganska väl att mitt humör går upp och ner, men mellan alla ner-perioder går det alltid upp och jag älskar att vara den jag är när jag är på topp. Men en sån period var riktigt länge sen nu, allt är bara deppigt och jag är negativ till allt. Tror det är lite blandning av allt. Mörkret, mycket jobb, kass ekonomi, sömnbrist, viktökning, stress... Det har varit mycket med Oliver senaste månaderna, han har varit halt, haft ont i ryggen och ingen sadel passar. Var på utprovning i början på december och köpte en sadel för 10.500:- vilket verkligen var absolut max vad jag tänkte lägga på en. Den låg bra i några veckor, riktigt bra, så bra att han började arbeta korrekt med ryggen och därmed fick nya muskler som gjorde att sadeln inte alls låg bra. All vikt hamnade framtill så han fick ont i musklerna där plus att den gled fram vilket gjorde honom irriterad. Var på utproning igen i måndags, provade nio sadlar där alla åkte fram och han blev irriterad. Slutade med att jag köpte en sadel för 18.000:- som låg okej där borta. Meeen på ridturen igår åkte den fram rikitgt mycket, jag hamnade nästan på halsen hans när jag red och han blev skitförbannad. Dock så ligger den jättebra när den ligger där den ska, han tar verkligen i med hela kroppen och går jättefint. Men där har vi svaret på min dåliga ekonomi, den första sadeln kostade det jag max tänkte betala och nu har jag precis lagt till 8.000:- till. Köper från samma sadelutprovare så böt in den första och behövde bara betala 200:- för slitaget på den. Lösningen för den här kan vara svanskappa, eller en annan typ av specialgjord som kostar 2.000:-. Så just nu är det en massa pengar jag inte har som bara rinner iväg. Samtidigt så MÅSTE jag ha en sadel, jag kan inte ha en häst som inte går att rida för att han inte har en sadel. Visst kan jag rida barbacka men när man ridit i en sadel han trivs i och jämför det med hur han beter sig barbacka så inser man ju att han inte tycker det är speciellt bekvämt heller. Det är så mycket tankar kring det här i huvudet nu, hur och vad jag ska göra. Svårt att förklara riktigt hur mycket det påverkar mig, men jag är ju liksom i stallet varje dag och påminns om det här varje dag. Och känner varje dag att det inte funkar. Suck! Dessutom går jag upp i vikt, 75,4 sist jag vägde mig. Låg på 67,5 som minst för ett år sen, iofs mådde jag inte bra då men under 70 har varit normalvikt ganska länge. Sen jag började sätta igång Oliver i maj och jag själv också fått massa muskler har vikten ökat till 71-72 vilket har känts helt okej. Men 75 är inte okej!!! Jag tar tag i det och lyckas hålla nån dag bara, när blev jag så här viljesvag? Har senaste åren pendlat lite i vikt men alltid lyckats ta tag i den när det gått åt fel håll. Har jag bestämt mig att börja på måndag så har jag gjort det, och då inte slutat på tisdagen som jag gör nu... Skit rent ut sagt! Men jag har ingen näringsbrist för jag äter relativt bra, är väldigt stark fysiskt och har troligen bra värden. Jag måste bara sluta äta massa skräp mellan måltiderna, sluta äta godis med Johan på kvällarna. Det är ju egentligen helt sjukt att jag som äter varannan timme ändå lyckas bli sugen på onyttigt därimellan. Fast när jag tänker efter, jag måste få ordning på maten när jag är i stallet. Ibland är jag där i över tre timmar och det är kanske inte alltid jag ätit precis innan jag åkte dit, kanske skulle ha lite frukt liggandes i stallet. On top of this, jag e sjuk. Hade nog feber igår och ont precis överallt. Rörde jag huvudet för fort fick jag sprängande huvudvärk, hade ont i alla leder och var skittrött. Idag är det bättre, men är ändå hemma från jobbet. Att köra ett 12-timmarspass med minibuss i det här snöovädret hade inte ens känts kul om jag varit frisk. Nu kändes det helt omöjligt. Ska ta mig hem till Johan ikväll bara, min lillsnutt fyller år idag =) Hela 26 år =) Orkar jag inte sitta uppe och prata med alla så finns det ju en säng jag kan ligga och vila på.

RSS 2.0