Jag har dansat Bollywood :D

Svinkul! Och sjukt jobbigt, svetten bara rann efter ryggen. Brukar aldrig svettas av nåt annars, såvida det inte är riktigt varmt ute. Körde efter en dvd hemma och det är jag riktigt glad för! ALDRIG att nån får se mig dansa så där :D 
 
En kopp kaffe nu bara sen blir det stallet och ridtur till T-udden :)  För kan det sluta regna nån jäkla gång? Jag vill rida i första skogsdungen och hoppa stockarna där men nu är det bara lera överallt...

Jobb

Just ja, min plan med jobb funkar. Bestämde att jag efter semestern skulle jobba mindre, var sjuk så himla mycket under våren/sommaren som jag tror berodde på näringsbrist och stress. Så även om det kändes som att jag jobbade konstant så hade jag massa karensdagar varje månad. Mådde dåligt och hade dåligt samvete av att ringa och sjukanmäla mig vilket inte gjorde saken bättre. Så planen var att efter semestern ta ledigt mer, får ju ändå ingen lön på karensdagarna så kan lika gärna planera in ledighet då jag kan slappna av isttället. Hittills har jag iaf jobbat två veckor utan att vara sjuk, till och med varit i hyfsad tid till jobbet på mornarna.

Det känns bra :) På tisdag har jag läkartid, tog prover tidigare i veckan så får väl se om det är nåt fel på värdena. Är väldigt nyffiken på järnvärdet. Legat strax över 100 förut, som tjej ska man helst ligga över 120. Men sist hjag tog provet, för typ ett år sen hade jag helt plötsligt hoppat upp till 134 vilket kändes jättekonstigt. Så, vi får väl se vad han säger på tisdag :)

Avslappnad

Det äär så himla skönt här ute :) Skulle varit iväg till Falun och kollat på Johans kompis som spelar innebandy, men jag var för trött. Helt slut efter att ha jobbat helg, som vanligt. Jobbade över i natt också.

Så nu njuter jag av sista timmarna i lugn och tystnad istället. Väldigt välbehövligt! Funderar på om jag ska göra samma sak nästa helg också. Om Olivers medryttare kan rida honom på lördag kan jag lika gärna sova här som att åka hem till Gävle.

Har filurat ut en del hur jag ska klara det ekonomiskt när jag pluggar också. Har en plan för hur jag ska lyckas betala av bilen före det, ca 30 000:- kvar där och betalar jag av den slipper jag en räkning på 1200 i månaden, ganska mycket när man pluggar det. Sen är det ju Oliver kvar som kommer kosta, får försöka hitta nån som vill vara halvfodervärd. Kanske låta den stå för stallhyran och jag resten. Det är mycket att lösa men jag tycker ändå att jag börjar få det under kontroll :)

Jobbpepp

Vill verkligen inte jobba, verkligen inte. Har det så mysigt skönt här uta i stugan :) Fick till en bra frukost med en fetaost som bas, fick också rejäl dumping så lunchen blev endast smultron, hallon och physalis. Tog en powerwalk på 40 minuter åtminstone. Skulle varit kul att veta hur långt jag gick men iPhonen är ju ivägskickad igen :/ Den utbytestelefon jag fick fungerade klockrent förutom när det gällde GPS-en kopplad till Endomondo, appen jag använder mest. Vill ju veta hur långt jag rider och går, kolla snitthastighet, kolla Olivers hastighet i trav och galopp. Bara att hoppas att det verkligen var telefonen så det inte är SIM-kortet. Killen på Telia beställde iaf en ny telefon direkt till mig så den kommer färhoppningsvis redan på måndag :)

En natt i stugan...

Åkte faktiskt till stugan och sov i natt när jag slutade :) Det trodde jag inte att jag skulle våga, har åkt ut hit förut själv på kvällen men det har slutat med att jag åkt hem igen. Tyvärr är det molnigt och trökigt väder, var ut på dasset i morse och då sken solen. Hade varit skönt att sola annars. Men nu ska jag gå in i storstugan och leta frukost, nåt borde det väl finnas. Får väl åka upp till Ica i värsta fall. Sen blir det en power walk på andra sidan stora vägen, är björnjakt nu och vågar inte gå i skogen så får hålla mig där det är öppna åkrar istället :)

Men först frukost!

Läs ej...

... om du är lite äckelmagad.

Jag råkade nyss dra bort min ena lilltånagel! Började pilla lite i ena kanten för det var en flisa som stack ut, sen lossnade liksom högra halvan. Helt sjukt. Så då drog jag helt enkelt bort hela, hellre det än att ha en halva som skaver och har sig. Gjorde inte så värst ont och blödde bara från den allra sista lilla biten. Fast jag känner mig riktigt äcklad själv, hua...

O vad gör jag nu? Det är verkligen ingen nagel alls kvar, finns inget hårt under nagelbandet. Kommer det en ny eller har jag dragit "roten"?


Ponnyjakt

Efter att Oliver blivit skodd traskade han iväg... Skoningen gick för övrigt jättebra! Lite otålig på slutet bara.

O ridturen före, jäklar vad kul det var :D Min roliga, galna häst börjar komma tillbaka. Nog för att det är bra att jobba hästen i form och ta sig fram på ett balanserat sätt, men det roligaste är ändå att flänga fram längs halvt igenvuxna stigar i full galopp :D O exakt det gjorde vi idag ;) Så jäkla skönt att kunna rida på riktigt igen.


Äntligen!

Nu har jag min iPhone igen efter att ha varit utan den i hela 4 veckor. Det är nästan lite ovant att sitta och knappa på den. Men så jävla nice :D


Fick ett sms nyss...

Min iPhone är lagad :D  Telia-butiken stänger kl 19 så ska skynda förbi där och hämta den. Sen hem och ladda hem programvara och allt, så jäkla nice.
 
Har haft lite tankar på att åka upp till stugan och sova några dagar, men har velat ha internetåtkomst isf. Dvs. jag har behövt min iPhone ;)  Så nu så :D

Blä

Inte på topp idag eller, inte alls. Har haft en riktig svacka, fattar inte vad det är. Allt känns bara hopplöst och minsta lilla stress utlöser en gråtattack. Ska in och ta prover i morgon, läkarbesök om en vecka. Jag hoppas på att det är brist på nånting, känns som att det skulle vara lättast att åtgärda.
 
Känns som att hela den här sommaren bara gått åt fel håll, vissa dagar är bra men de är försvinnande få. Livet går upp och ner så klart men nu är det bara neråt med nån enstaka dag här och där då jag mår bra.

-4,2 kg

En veckas bantning, -4,2 kg! :D  Yes, yes, yes! Nu är jag igång igen :D
 
120809: 76,7 kg
120816: 72,5 kg!!!
 
O ja, jag vet, nu är det mycket bantningsinlägg ;)  Men det är det som är i mitt huvud nu, jag ska fan fixa det den här gången. Läser man mina inlägg senaste halvåret t.ex. så är det massa bantande och äta-rätt men ingen direkt viktnedgång i längden. Som värst var det 79kg när jag kom hem från USA och det var ett par kilo mindre för en vecka sen. Men det är inte okej alls. Om man bortser från det senaste året så låg min vikt ganska konstant på 68-71 kg, iaf sen min viktnedgång efter operationen var klar. Sen mådde jag skit hela förra våren med allt som hände då och det las på några kilo. O så träffade jag godisätande Johan och så las det på några till, in i fel vanor och så hamnade jag där jag hamnade. Jag kan äta lite onyttigt när jag bara håller vikten, typ en bulle till kaffet eller lite godis på kvällen. Men det är också lätt att det blir för mycket och för ofta, speciellt om jag har nån (läs Johan) runt mig som ofta äter onyttigt.
 
Min motivation är att bli smidigare. Tycker inte om att tulta runt och känna mig klumpig och osmidig, vill kunna hoppa upp på Oliver utan pall t.ex. Sen är ju inte han världens största häst, inte den friskaste heller och han behöver definitivt inte bära runt på extrakilon.
 
Men trots att jag är så jävla nöjd och dessutom tycker att det funkar bra med motion och mat, så är jag sjukt sugen på kanelbulle just nu ;)  Ska titta på LCHF-recept på lite kakor och bullar. Hittade faktiskt ett bullrecept på bakasockerfritt.blogg.se som såg okej ut. Det är ju egentligen inte sockret jag vill åt, snarare kanelen och kardemumman. Kanske ska baka lite på söndag och bjuda ut mormor till stallfika på måndag :)

Åhh så less!

I morgon är jag ledig, det får bli min dag. Min alldeles egna då ingen får störa, mobil avstängd och massa grönt te i utemöblerna vid stallet. Pussa på Oliver, åka förbi nian och köpa favvosalladen. Sen hem och sova middag. Jepp.

Svårmotiverad just nu...

Idag är jag trött och seg. Kom hem tidigt från jobbet och har ändå inte lyckats ta mig till stallet än. Men trots det, så är jag piggare i huvet. Slut och ingen ork men har ändå ringt några jobbiga samtal idag som jag skjutit fram, har plockat undan disk och diskat matlådor. Jag mår bättre av min diet med motion jag kör nu. Sitter och har lite ångest över att gå till stallet bara. Har tänkt flera ggr att jag ska ta bilen, bara idag. Men jag har redan fuskat idag genom att ha druckit en cola light så det får definitivt inte bli nåt bilåkande också. Inte för att jag måste förbränna colan med promenad, snarare för att jag inte får balla ur för mycket. Då blir jag bara slappare och slappare i slutänden.

Viktnedgång :)

-3,5 kg på fem dagar, inte så illa pinkat. Börjar äntligen känna igen min kropp igen, så här snabbt kickade den igång tills för ett år sen ungefär. Ska bli intressant att se framöver hur det går. Mätte mig igår också, borde gjort det från början egentligen men bättre sent än aldrig. 82 cm i midjan och 105 över höfterna, där jag är som bredast/tjockast liksom. Mina mål är satta också, vet inte om jag skrivit om de innan. Under 70 ska jag till min 30-årsdag som är om ca två månader. Under 65 till julafton. Så till jul ska jag köra hårt. Har i mitt vuxna liv aldrig varit under 67 så vi får väl se hur det går. Siktar mot stjärnorna och når molnen kanske :)

iPhone

Började ju jobba igår och jag saknar min iPhone! Sittter med en gammal SonyEricsson nu. Funkar men det är fasiken inte bra. Finns inga appar, varken bloggappen eller nån träningsapp hittar den. Grymt förvånad över att jag kan komma in på bloggen via hemsidan och skriva. Facebook kommer jag inte in på... Borde få tillbaka min riktiga mobil på fredag eller i början av nästa vecka och jag LÄNGTAR!

Shoppingstopp. Eller... ?

Jag hade ju satt totalt shopping- och köpstopp på mig själv efter resan till Ullared. Sen hittade jag en sadel jag letat efter för bra pris så där rök 2500:- till. Plus att mobilen ju lagt av, lagningen där går på 1500:-. Japp, men efter det var det totalstopp. Tills idag ;)  Var förbi Team Sportia som hade halva reapriset och hittade lite småsaker. Har tittat efter löpartights eftersom det ser så jäkla bekvämt ut att gå i. Har ändå inget annat att använda och går i obekväma mjukisbyxor som hasar ner nu. Men samtidigt har jag tyckt att 5-600:- inte riktigt varit värt det. Samma gäller skor, såå mycket går jag inte för att det ska vara värt över en tusenlapp att köpa ett par. Men så idag på rean hittade jag ett par 3/4 tights som satt urbra! Så himla sköna, hade gärna hittat ett par i fullängd eftersom det börjar bli kallt ute men jag kunde inte låta bli att köpa dem. Får bli yogabyxor under vintern. Sen hittade jag ett set med tights + T-shirt i fukntionsmaterial. Och så hittade jag ett par skor, garanterat inte de bästa men duger åt mig. Allt det för strax över 900:-, jag är skitnöjd :D  Det enda jag lär prova lite mer är setet där byxorna var i tightaste laget, men det var antingen de i strl M eller i XXL. Vikten ska ju neråt så de bör väl passa senare åtminstone ;)
 
Sitter och taggar nu för att ta mig till stallet, antingen till fots eller på cykel. Vill helst promenera och prova nya skor och byxor men då lär jag bära med mig ridskor- och byxor. Så det lutar åt cykeln. Så länge jag inte tar bilen är det lugnt iaf ;)

Kaffeberoende på riktigt!

Har haft grym huvudvärk sen i torsdags. Vilket är den dagen jag slutade dricka kaffe. Tyckte liksom ändå inte att det borde vara orsaken, fick ont i huvet på förmiddagen innan jag ens brukar dricka första koppen. Kroppen kan ju inte veta i förväg att det inte blir nåt kaffe från och med nu liksom. Huvudvärk är inget jag normalt drabbas av så tre dar på raken kändes väldigt ovanligt. Gjorde ett test idag, tog en kopp kaffe. O självklart lugnades värken lite, helt sjukt. Jag är alltså så pass kaffeberoende att jag blir påverkad fysiskt om jag inte får i mig det. Känns inte bra!

Baka sockerfritt :)

Måste bara tipsa om denna blogg: http://bakasockerfritt.blogg.se/
 
Hittade massa roliga recept i den, inte för att jag äter en massa sånt i vanliga fall men det kan ju vara lite kul att fika nån gång ibland åtminstone. Om inte annat så fyller jag ju 30 snart och borde väl bjuda på nån typ av kalas åtminstone......

Idag har jag varit duktig :)

Började dagen med att skrämma upp Johan ur sängen och dra med honom till Hemlingby, blev ett varv i femman. Drack på vägen dit min nya shake, som den vanliga fast med avokado och psylliumfrön. Var lite nojjig för att blandningen jordgubbar+banan+blåbär skulle skära sig lite med avokadon men det funkade bra :)  Shaken innehåller allt man behöver till en frukost men det mättar inte så länge, blev lite bättre med avokado och psylliumfrön. Fast fick rejält håll när jag gick så det blev nog lite för matigt så tätt inpå promenaden.
 
Proteinshake
 
1 ägg
1 dl kvarg
5 frysta jordgubbar
1/2 dl frysta blåbär
1/4 fryst banan
1/2 avokado
 
Mixa tillsammans med Go Green sojamjölk med vaniljsmak, fyll på tills det blir lagom drickkonsistens.
 
Blev en shoppingrunda på Lidl på vägen hem, billig kvarg där ;)  Hittade en massa annat nyttigt också, så nu är kylskåpet proppfullt med massa grönsaker :)
 
Gjorde en misslyckad LCHF-laxpudding när jag kom hem. Laxen jag la fram igår luktade väldigt skumt och blev utbytt mot hajmal. Hade också glömt bort att det skulle vara dill i så det blev utan. Men resultatet blev rätt bra. Ingen jättestark smak, men passade perfekt till en sallad med paprika och ruccola som smakar mycket ändå :)
 
"Lax"-pudding
 
400 g hajmal (pangasius)
500 g bladspenat
2 morötter
2 lökar
5 ägg
250 g keso
3 dl grädde
0,5 dl majonnäs
1 mozzarella
 
Skär/klipp hajmalen i lagoma bitar, ca 2x4 cm. Stek med lite salt och peppar, ställ åt sidan. Riv morötterna på grova sidan, hacka löken och stek morötter + lök tillsammans med spenat och lite smör. Salta och peppra, stek tills vätskan försvunnit. Häll över grönsaksblandningen i en ugnsform. Blanda ägg, (avrunnen) keso, grädde och majonnäs i en bunke, vänd i den stekta fisken. Häll blandningen över grönsakerna, skär mozzarellan i småbitar och strö över. In i ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Lägg över folie om ytan börjar bli bränd innan puddingen är färdiggräddad. Kolla med en sked om den är klar.
 
Efter matlagandet hängde Hanna med till stallet, och vi CYKLADE dit ;)  Blev tömkörning i 70 minuter med Oliver när vi kom dit. Sen cykelturen hem igen. Sjukt nöjd med mig själv efter den här dagen. Har kommit ihåg alla mellanmål, druckit mycket vatten och ätit riktigt bra med mycket grönsaker idag. I morgon blir det ingen träning alls förutom ridningen. Vet själv att jag inte pallar för mycket. MEN! Jag ska börja gå eller cykla till stallet. Då behöver jag definitivt inte ha nåt dåligt samvete över att jag missar annan motion. Har ganska exakt 2,7 km dit. Lagom promenad eller sväng på cykeln det!

Hälsocheck!

Andra kaffefria dagen nu :)  Kör nån egen variant av detox. Inget kaffe, inga onödiga kolhydrater och inge mat med massa tillsatser. Har halvt lyckats i två dagar nu. Enda snedstegen är en Colia light igår och en idag. Vilket innebär skittillsatser men det är ändå bättre än att jag äter godis eller snabba kolhydrater.
 
Ska köra så här åtminstone till på måndag, då börjar jag jobba. Har ibland svårt att hålla mig pigg och alert när jag har långkörningar, räddningen då är Monster lowcarb. Inte så mycket kalorier men däremot en massa jäkla tillsatser. Alternativet till det är latte, men det funkar inte lika bra. O på nåt sätt känns det bättre med energidryck än kaffe för mig. För kaffet är ett beroende jag försöker sluta med. Dessutom är det bara latte jag köper när jag är ute och jobbar, och med en lätt laktosintolerans är det inte det bästa.
 
Träning. Hmm, behöver definitivt bättra mig. Det var väl tre ggr i veckan jag hade som mål. Inte blivit en enda gång den här veckan... Däremot är jag ju i stallet i princip varje dag, så jag sitter inte bara hemma på arslet hela dagarna.
 
Lämnade in min iPhone på lagning idag också. Två veckor sen den pajjade helt, om en vecka borde jag ha den fixad. Appropå träning så saknar jag min tränings app, Endomondo. Vet inte hur långt jag rider eller i vilket tempo. Har ingen Spotify att gå till. Kan inte surfa Facebook. Efter att ha använt en gammal Nokia från 80-talet typ lyckades jag återuppliva min gamla Sony Ericcson som åtminstone är en Android. Men enligt fucking jäkla Android Market finns inte Endomodo, inte heller Runkeeper. Men bara en vecka kvar nu...
 
O värsta av allt på hälsofronten. Har gått upp 4 kg på min semester, 76,7 igår. Hua...
 
 

Höstkänslor!

Malin hade rätt, det börjar kännas som höst. O jag gillar hösten :) När jag kom tillbaka till stallet idag efter ridningen var det så kyligt att jag drog på mig en huvtröja över linnet. Härlig känsla konstigt nog. Vill dra på mig stickade tröjor, mysa upp i soffan med en kopp hett te. O rida ut på Oliver i skogen med alla höstlöv i rött och gult. Ta en egohelg i stugan med böcker och massa kaffe ;)
 
 

Nya tag, snart ;)

Åhh, idag är jag så less... En vecka kvar av semestern och det känns inte som jag hunnit slappna av alls, skulle behöva en vecka till med absolut inga planer alls! Bara slappa och ta det lugnt, åka ut till stugan och inte göra nåt... I morgon åker jag och Johan på kryssning, sista dagarna på semestern sen ska jag bara vara. Inte hänga med på nåt alls som andra hittar på. Planen sen är ändå att lära mig slappna av när jag börjar jobba. Max 5 dagar i veckan ska jag jobba, även när det bara är kortpass. Kan inte köra på i det tempo jag gjort ett tag, det funkar inte. Fortsätta med motion 3 dagar i veckan, promenad/yoga/pilates. Plus ridningen typ 7 dagar i veckan då, är ändå inget tempo där än. Däremot om jag tömkör så blir det ca 3-4 km i rätt högt tempo eftersom ponnyn tycker det är skitkul, det räknar jag som en av mina träningsdagar.
 
Så två dagar ledigt varje vecka och tre dagars träning. Och så naturligtvis dra ner på kaffet nu efter semestern, har slappat till mig på den biten... Fortsätta med bra mat och få till schyssta mellanmål på jobbet!

RSS 2.0