Nytt jobb kirrat

På måndag är jag i Mora och jobbar som projektledarassistent på en vindkraftspark. Ibland går det fort ;) Hyfsat klart är även att jag i februari när projekter är klart går vidare till Gbg och fortsätter på kontoret där. Framtiden räddad liksom ;) I Mora får jag dessutom mat och boende betalt, de ger mig även en bil som jag får ta hem på helgerna :) Så den här hösten verkar det som att jag kommer kunna spara undan en del pengar, underbart :)

Arbetslös

Då äter man stuvade makaroner med Ica Basic-köttbullar, o ketchup. Arbetslöshetsmat ;) Dag 2 som arbetslös btw, är konstigt nog inte så panikslagen som jag trodde jag skulle vara :)




Arbetsförmedlingen

Första besöket här, vilken varierande samling människor. Sitter och väntar på att få komma in så jag blir inskriven och kan få A-kassa. Får ständigt onda ögat av en tjej i lockigt hår. Lotta skulle förstått humorn i det här, herregud!

Vägra bli deppig

Jag har massor att tänka på och jag vet att jag vid såna tillfällen lätt gräver ner mig och panikslagen och paralyserad. Det får inte hända nu. Jag ska hantera mitt liv som jag gör på jobbet, det är bara problem och hinder som ska lösas på ett eller annat sätt. Snabbt och effektivt. Man behöver inte tänka i all evighet, innerst inne vet man oftast vad som är den rätta vägen ändå. Men lägger jag in för mycket känslor kommer jag älta det i all evighet och inget kommer hända. Trodde att jag under sommaren genom att komma bort från allt skulle se saker mer klart. Det gör jag inte. Inget känns lättare nu än för sex veckor sen, jag hade lika mycket/lite insikt då som nu.
Samtidigt vill jag inte stressa fram beslut, vill att det ska kännas rätt så jag inte ångrar mig efteråt. Allt har ju olika sidor och ibland får man helt enkelt offra en del och sakna för att resultatet ska bli bra. Alltså suck vad känslokall jag låter, försöker bara stolpa upp allt för att inte deppa ihop själv.

Detta är vad jag gör nu, badar och dricker kaffe. Som jag har längtat efter den här terapin <3




Viktuppgång i Gbg

Nu är jag hemma o kan konstatera att jag väger 67,8 kg. Inte ens i närheten av så illa som jag trodde :) Nog för att jag skötte paleon bra ett tag, men sen förra helgen har jag misskött mig rätt rejält. Hade räknat med att vara över 70 igen! Mina jeans som satt bra i januari när jag var uppe på 74-75 satt liksom tight o fint igen, det är liksom inget bra tecken ;)

Från idag är det back to paleo, enda "fusket" får bli honung. Har till och från ingen röst och honungste känns grymt skönt för halsen.

Welcome to my world

Jag kommer möjligen totalt vända upp och ner på mitt liv närmaste tiden.
 
Idag är min sista dag i Göteborg, jobbet i Kapllskär blev inget och pga. av väldigt få projekt kanske jag inte får stanna i Göteborg ens om jag vill det. Så på måndag skriver jag in mig som arbetslös på arbetsförmedlingen. Så vad gör man när man har kostnader på ca 15-20.000 varje månad och helt plötsligt ska leva på A-kassa? Inte fasiken fortsätter man som vanligt iaf, måste göra nåt. Så steg 1 är att eventuellt säga upp min lägenhet för att slippa den delen. Inte för att jag vet riktigt var jag ska bo men det löser sig på nåt sätt, mormor och morfar har väl en friggebod i värsta fall. Så jag som älskar min frihet och att få vara själv måste nu på ett eller annat sätt bo med nån annan, shit... Så där har vi mitt jobbiga beslut nummer 1 som jag måste fundera på i helgen. Har pratat med hyresvärden och ny hyresgäst finns från 1 september om jag bestämmer mig för att säga upp den.
 
Sen har vi Oliver, jag måste hem och ge honom en ärlig chans. Men just nu är det inte bra med honom. Han är stel, han är ovillig till ridning. Det är ingen lycklig häst jag har. Han har ju permanenta skador i sina bakben som nån gång kommer säga stopp, frågan är om jag är där redan. Nu är han rejält tjock och det är klart det gör honom mer orkeslös. Han har dessutom ett stort sår (mugg) i karleden som säkert gör ont. Omgivningarna här nere är inte bra för honom, det är alldeles för backigt. Hagen är full av klöver och han har säkert ökat 50-100 kg på de sex veckor vi varit här. Klart han inte mår jättebra. Så nu är det hem och ge honom en riktig chans att förbättra sig, ridning på plant underlag och bantning. Det är nu augusti, känner jag fortfarande framåt oktober-november att det inte finns någon gnista hos honom blir det antingen avlivning eller så får han lånas ut på foder som sällskapshäst.
 
Jobb också, Gävle börjar kännas rätt svårjobbat. Hittar inget där och jag vill inte köra taxi i väntan på att något dyker upp. Jag tror inte ens att jag kommer kunna få tillräckligt med timmar eftersom min förra arbetsgivare skär ner mer och mer. Så då är det troligen flytt som gäller. Jag som nu under sommaren insett hur mycket jag saknar Gävle med familj och vänner, ska jag då lämna stan och flytta?!
 
Det är så mycket tankar som snurrar nu. Försöker beta av dem en och en och få till en plan men när jag bestämt mig så känner jag bara att stick av oro och ångest. Jag vill ju bara hem och fortsätta som vanligt, inte hålla på och krångla till det så här.

Livet

När man vet så vet man och då slår det fan med full kraft. Men varför ska det vara lätt när det kan vara svårt, all over again...

Bag in box

När jag kommer hem ska jag sitta på min schäslong och dricka vin (skrev bli full först men dricka vin låter bättre). Jag ska bara vara och njuta av att äntligen vara hemma. Längtar hem nå sjukt mycket nu.

Nästa vecka ska jag ta tag i allt; jobb, boende, livet.




Ryggont

Fredag- och lördagsnatt på soffa respektive luftmadrass har gjort min rygg helt fucked, så in i helvete! Tog ut en halv semesterdag jag hade innestående från förra månaden och ska strax åka till jobbet. Sitter inte bra i kontorsstolen så jag är inte sugen på att åka dit. Ska jag vara helt ärlig känner jag mig lite bakis också ;)

Det gick inte överstyr men det var lite svårstyrt

Gårdagen sammanfattad.

Aug. 03, 2014

Igår var ingen bra dag, lite för varmt och lite för mycket pms. O häst med svullen kota så ingen ridning. Tog en rejäl sväng med bilen igår, behövde ut och lufta mig själv för att inte deppa ihop. Avslutade med ett besök hos Oliver i mörkret, svullnaden hade gått ner och vi stod och kliade varann ett tag innan Stickan tog över <3




Idag är det svalare ute och enligt alla prognoser ska det regna och åska större delen av dagen. Så nu sitter jag som ett barn på julafton o bara väntar :)
Solen är fortfarande framme men när den går i moln ska jag skriva på mitt personliga brev och skicka iväg lite ansökningar. Har lugn och avslappnad myskänsla i kroppen idag så ska nog lyckas få ihop något :)

...

eller rättare sagt, VILKA som är viktiga

...

ibland behöver man få vara själv för att inse vad som är viktigt

Ledig helg

Paleon går bra, tillåter lite fusk vid väl valda tillfällen. Som t.ex. inne på Liseberg i tisdags, hur lätt är det att hitta nå o äta där inne som inte innehåller E-ämnen och massa annat skit!? Har druckit några latte men det går inte riktigt hand i hand med min ekonomiska status heller, vill spara pengar och latte känns som en otroligt onödig utgift. Dyraste jag köpte kostade 52:- på Starbucks, helt sjukt...
 
I helgen är jag ledig :)  Långritt med Hans (där Oliver står) i morgon men förutom det så är helgen helt oplanerad. Såg på vädret nyss att det kommer bli varmt, uppåt 30 grader igen. Så söndag blir det nog vila för ponnyn och ligga på stranden för mig, möjligen att jag åker ut till nån av öarna och ligger i solen på klipporna :)  Jag ska även skicka iväg lite jobbansökningar, känns som att det är dags att ta tag i det ordentligt nu. På måndag får jag dessutom veta hur min framtid på nuvarande jobbet ser ut, har i dagsläget bara anställning till den 15 augusti vilket är ganska snart.
 
Men nu blir det lunch, baconomelett med massa grönsaker :)

RSS 2.0