Avsteg - på't igen!

En liten bit pizza igår och sen alldeles för mycket gino med vaniljglass hos mamma och pappa. Dessutom fick jag hjärnsläpp och köpte två cheeseburgare och chili cheese på McDonalds efter stallet. 

Men! Skit samma. Det var igår. Idag är det tillbaka till paleo igen. Den här veckan har jag märkt på kläder att jag gått ned, sett det i ansiktet. Den känslan är jävligt skön. Bra mycket skönare än några godisbitar i munnen. 

Dagens brunch:




Lycklig :)

Egentligen vågar jag knappt uttrycka det högt för det känns som att jag jinxar det. Men jag vill kunna läsa tillbaka sen och se att i just detta ögonblick så var jag lycklig :) 
 
Det är liksom allt nu, maten funkar, projektet är roligt igen. Fått beröm från tre olika håll idag :) Gjorde en site visit och åkte upp i en skylift. Solen skiner och jag är glad liksom :)  Kan väl erkänna att jag är lite kär också ;)  Dock så vet han fortfarande inte om det och jag vet inte ens om han är singel, men det skiter jag i just nu. Nu bara slappnar jag av och mår bra av den här känslan :) 
 
 
 
 

Viking Line

Tror det är Mariella som går ut. Glömde denna bild i förra inlägget. Inzoomat och helt okej ändå. Älskar nya mobilen! 


Lunchpromenad

Det är här jag bara längtar till våren kommer, blir sjukt fint att ta promenader med träd som spricker ut i grönt.  

Emil kom med på bild här också, min lilla kille som är inne på fjärde "rumsrena" dagen. Rumsren är nog lite fel ord, men vi har iaf klarat oss utan olyckor :)
 
Har glömt att skriva om det men jag gav mig själv en present i fredags, en Sony Z3. Alltså, kolla in färger och skärpa på bilderna. Älskar den!
 
 
 
 
 

Morgonpromenad, sol :D

Så här ser det ut där jag och Emil oftast tar våra promenader. Tror det är en gammal fårhage eller liknande men staketet har ramlat på vissa ställen, sen kan man gå ner mot en brygga där det sommarrtid går en båt och hämtar upp folk som vill ut på öarna runtikring. 
 
Det finns även en annan promenad åt andra hållet längs vattnet. Har sett där att det på havsbotten underst är sand med lite sten ovanpå. Så till och med jag kanske vågar bada här i sommar. Den promenaden kommer nog vara helt fantastiskt fin framåt våren, nu är det dels lite kallt när det blåser från havet och ganska grått på land. Skogen ovanför är gammal och liksom väderbiten, förstå när det börjar spricka ut med blad och blommor. Jävlar vad jag längtar efter våren nu. Men det är snart mars. Mars är väl en vårmånad va? :D
 
 
 
 

Den blev min ;)

Kl 16:55 rusade jag in på secondhand-butiken o den fanns kvar :D  Precis lika snygg som i mitt huvud. Ingen aning vart jag ska ha den men det löser sig :P

Dålig bild från butiken där det dessutom stod en gammal micro ovanpå:


Middag paleo

Min middag idag, en tråkig en dessutom. La till slut till ett stekt ägg med krämig gula, bra när man blir sugen på sånt och inte godis ;) Men ska jag vara helt ärlig. Just nu. En påse lösgodis skulle vara jäkligt gott :P


Vill ha!

Åkte in till Norrtälje för en stund sen, dags för tårta idag igen. Denna gång Matti som har namnsdag, igår var det Juha som fyllde år. Såg redan igår att det låg en liten second hand bredvis men gick aldrig in, idag kunde jag inte hålla mig.

Alltså. Jag har redan en träkista från min farmor hemma som ska stå i vardagsrummet. Men nu hittade jag en annan typ av kista, svinsnygg och jag kan inte sluta tänka på den. Skulle ha köpt den direkt, satana. De stänger kl 17 och jag slutar då, ca 2,5 mil därifrån. Kan inte släppa den. Åka tidigt från jobbet?!? :D :D :D

Flytande tisdagsfrulle

Som vanligt iofs ;)  Är bara på helgerna jag äter riktigt frukost när jag går på paleo, om ens då.
Min frulle består av följande:
 
En kopp grönt te
 
En kopp svart kaffe
 
En kopp kokoschokolatte (mixad kokosolja, kokosmjölk, kanel, kakao och kaffe)
 
Ett glas grönt (citron, ingefära, vetegräs, grönkål, avocado och vatten)

Jag är sån småätare som gärna vill ha nånting i händerna hela tiden, och då helst nåt som går att äta på. Det beroendet har jag skiftat lite. Nu dricker jag istället. Kan sitta och smådricka av detta i ett par timmar och vara nöjd. Får i mig bra fett genom kokoset och avokadon och hamnar därmed inte i nåt svält- och hungerläge direkt på morgonen.

Jag tycker faktiskt att detta är gott dessutom. Kokoschokolatten funkar. Däremot skulle den nog smaka ofantligt tråkigt om jag vore van att äta socker. Eller om jag jämförde med en riktigt varm choklad eller liknande. Är ju iofs samma om jag dricker en vanlig latte från typ Wayne's och sen smakar av en kompis chailatte som det är massa socker i. Huvudet tycker ju alltid att sockrat smakar godast.
 
Vikt. För några veckor sen vägde jag 72,3. I helgen var det nån gång 67,7. Men hela helgen var ju bakofram med sadelutprovning hela lördagen och helt fullproppad söndag. Vikten på mig kan hoppa bade upp o ner några kilo. Får hoppas jag sköter mig resten av veckan så jag får en rättvis vikt på lördag morgon. Viktfixerad? Javisst ;)  Det är ju där man får svart på vitt egentligen hur det går. Mål är verkligen att komma under 65 kg. Jag vill ligga stabilt under 65, då blir jag nöjd.
 

Morning coffee <3

Redan söndag, den här helgen har gått för fort. Igår var det sadelutprovning med Oliver och vi kom därifrån med nåt jag gillade, inte alldeles alldeles för dyrt heller. Så otroligt tacksam att jag har Micke, Olivers medryttare. Han hängde på och hjälpte mig med allt. Hur grym som helst!
 
Idag blir det ett pass ridning i nya sadeln, åka till Ikea och handla lite prylar till jobbet. Sen Fifty shades of grey på eftermiddagen. Förhoppningsvis hinner jag sola nånstans emellan också. O så tillbaka ner till Norrtälje ikväll. Samma dilemma varje söndag, åka på kvällen och få sova morgonen efter eller få sova hemma en natt till men gå upp svintidigt och åka ner. 
 
Får se hur pigg jag är efter filmen!
 
Tur det finns kaffe om mornarna iaf!
 

Krom mot sötsug

Har sjukt svårt med mitt sötsug. Alltså verkligen jävligt förbannat svårt att hålla mig från sött. Är emot alla bantningspiller och liknande men satt och läste om krom idag. Vissa säger att det inte hjälper alls och andra har upplevt att sötsuget försvunnit. Well, you never know until you tried it. Beställde två burkar med kapslar idag men svängde in på apoteket i Norrtälje efter jobbet och köpte en burk där. Ifall inte kapslarna hinner bli skickade tills jag är i Gävle i helgen så måste jag ju vänta till nästa helg. Men nu köpte jag vanliga piller och som GBP-opad tror jag kapslarna funkar bättre. Första tagen idag, uppdaterad nästa onsdag om det blivit nån effekt. 


God morgon :)

Vissa dagar vaknar man och bara är på ett bra humör direkt, inga problem att gå upp ur sängen och på kontoret i tid.
 
Har insett att jag blogger alldeles för lite om vad jag faktiskt gör om dagarna. Nånstans skriver jag ju ändå för mig själv, dels för att få ut mig alla känslor som bubbler men även för att kunna gå tillbaka vid ett senare tillfälle och se vad jag gjort.
 
Det här är utsikten från vår morgonpromenad näst intill kontoret i Kapellskär. I måndags tittade vi på när Viking Lines Rosella kom och la till utanför kontoret. I morse var det Mariella som körde förbi in mot Stockholm. Det här är verkligen en av delarna jag älskar mest med detta jobb, alla fina miljöer, stora båtar och maskiner.
 
Perfect morning :)
 
 
 

Att göra val

Hela jävla tiden. Kan inte nån bara smälla till mig och säga åt mig: gör så här och håll käften. Gäller fan allt i mitt liv, små och stora val ska alltid vändas på i det oändliga. O i slutänden är jag ändå inte nöjd. 

Fucking jävla skit.  

I-landsproblem

Kissnödig och har målat naglarna. Varför gick jag inte på toaletten redan innan :(

Lördagsfrukost

Te, kaffe och stripes på sötpotatis. Trodde jag hade ägg hemma och tänkte göra bananpannkakor men hade i princip inget alls i kylskåpet. Inte bananer heller ;)  Ville ha nåt enkelt och varmt så det blev sötpotatisstripes. Det är paleo även om det möjligen srr lite onyttigt ut. 

Igår och i torsdags var det definitivt ingen jäkla paleo. Har en konflikt på jobbet som jag måste lösa för nu mår jag inte bra alls. Jag tror att det fixar sig bara jag tar tag i det. I torsdags åkte jag hem och tröståt. Lyckades stoppa mig själv nånstans mitt i och det blev inte så illa som det kunde ha blivit, men ändå. Det gör mig dessutom bara mer irriterad på kollegan, att hans stress gör så att jag börjar tröstäta. Självklart är det jag själv som väljer att göra det i slutänden och det kan inte skyllas på nån annan. Men ändå. 


"Om att vara precis där man ska vara"

En kompis på Facebook la upp den statusen nyss tillsammans med en bild på sig själv och sitt barn. Det är precis det allting handlar om. Att känna att man har allt, inget saknas och livet känns komplett. 

Det var länge sen jag kände så. Jag vill också. Och jag vet vem jag vill ha allt med. Insåg det för nån dag sen. När jag till och med kan tänka mig barn med en kille, då är det rätt. Jag är glad över att känna så, att inse hur jag känner skillnaden mellan rätt och fel. Sen i just det här fallet kommer det nog inte hända, jag vet inte ens om han är singel. Men man kan ju få drömma och hoppas :) 

En bild från morgonpromenaden i Kapellskär igår, lite missnöjd med hur min mobilkamera fångar färgerna. Av just den anledningen kommer jag köpa en ny, Sony Xperia Z3 står på inköpslistan denna månad ;) 


Vissa dagar

Idag är en sån när jag bara vill ge upp. Men hur ger man upp? Vart hamnar man då? Det finns inga kortsiktiga alternativ; det är fortsätta eller ta livet av sig. 

Så fortsätta tills jag hittar ett bättre jobb. Vill inte jobba med dom jävla finnarna. Ensam tjej och ensam svensk, bara finska som pratas på kontoret och noll social kontakt efter jobbet. Känner mig så sjukt ensam just nu. 

Middag med efterrätt :)

Nån typ av kycklingtaco blev det till middag; grillad kyckling med tomat, tacos, bananchili och guacamole i salladsblad. Till det en efterrätt med melon, jordgubbar och banan med mandelsmör. O shit i helvete vad gott det är med mandelsmör. Tillsammans med banan. Damn!




O tänk hur blicken från ett par bruna ögon kan göra en dag helt underbar trots att man kraschat sin bil i en carport.

Paleo, going good :)

Jepp, det funkar faktiskt fortfarande. När jag blir sugen på att äta nåt som är fel så tänker jag ut ett paleo-alternativ istället. Jag behöver inte ens anstränga mig så mycket för att tänka i rätt riktning, så less på att må dåligt är jag. Mitt nyårslöfte var att detta år ska ha fler bra månader än dåliga. Man kan inte styra allt, men livet blir lättare utan ångest och illamående pga. dåliga matvanor. 
 
Idag har jag dock dålig fantasi. Inge jättehungrig för jag har druckit en del kokoschokladlatte idag och är lite mätt av fettet. Lite sugen på att göra kycklinghamburgare med salladsblad istället för bröd. Har ungsgrillad kycklingfile i frysen jag kan ta, blir liksom lite torrt bara utan dressing. Lite tacosås eller nån annan salsa skulle kanske kunna funka. 
 
Just ja, min bil rullade in i hyresvärdens carport idag. Skjutmig.nu

Paleo <3

Förra veckan bestämde jag mig för back to basics, äta nånting varannan timme och tänka ren mat. En av anlednigarna till att det inte funkade förut är att det triggar igång min mathets för mycket. Äter så ofta så bara tänker på mat och vad jag ska äta nästa gång. Förbränningen kommer igång och kroppen bara skriker mat.
 
Hade PMS förra veckan och det tillsammans med att jag sovit dåligt sen valpen kom resulterade i mental kollaps i torsdags. Sket totalt i alla dieter, åkte och köpte godis. Hem till stugan och hetsåt tills jag spydde. Åt lite till. Somnade. Sen till ICA igen och köpte pizza. Bestämde att idag skiter jag i allt. Det får gå så jävla mycket åt helvete det vill. Men jag lär fundera ut vad som funkat bäst och köra på det för så här vill jag inte må. Så sen i fredags har det varit paleo igen. Det är det jag mår bäst på. Är mest fokuserad och klarast i huvet av. Klarar att släppa hetsätning och sötsug. Däremot inte sagt att det är perfekt, då hade jag ju kört det non stop och aldrig brutit. Det är det som passar mig bäst bara. 
 
Jag säger många gånger att jag ska släppa fokus på vikt och bara koncentrera mig på att må bra, men det är svårt att verkligen tänka så. Den här gången är det inget jag intalar mig, jag bara skiter i vikten just nu. Förra torsdagen var väl egentligen bara peaken på att ha mått dåligt länge men det kändes bara som att nu får det vara nog. Man kan inte må så. Man kan inte sitta och trycka i sig godis för att sen gå och spy, göra om samma sak igen och sen somna av blodsockerfallet. Sen åka och köpa mer mat helt darrig i kroppen. Det är fan inte normalt beteende.
 
Det här är min frukost idag. Flytande vilket det brukar vara när jag kör paleo. Har upptäckt en ny chokladkaffedrink, när man mixar den blir det lite lattefeeling över den. O den som känner mig vet hur mycket jag älskar latte ;) 
 
Frulle 09.02.2015:
 
1 kopp kaffe
1 kopp vitt blåbärste
1 grön drink (vetegräs, grönkål, avokado, citron, ingefära)
1 paleolatte (mixat kaffe, kokosolja, kokosmjölk, kakao)
 

Fjortis-selfie

Mår bra. Men jag har verkligen hamnat k nåt jävla sötsug som inte är kul o ta sig ur. Tredje dagen på mitt Back to basic-projejt och redan igår ballade det ur med kakor och muffins till ett morgonmöte. Tog mig i kragen på eftermiddagen, bara för att man misslyckats behöver inte det innebära att man måste förstöra resten av dagen också. Så kvällen gick bra. Dagen går bra nu :) 


Rolig nyhet :)

Jag ska flytta :)  Inte hemma i Gävle men jag har skrivit på för ny bostad när jag är på jobb. Att bo i en friggebod på tomten hos ett vänligt men lite intensivt pensionärspar är inte min grej riktigt. Att jag dessutom knappt har internet, måste stänga av värmen under helgerna så det är svinkallt när jag kommer tillbaka och bara har 30 liter varmvatten att duscha i är ju även det något irriterande. Stugan är helt nybyggd och allt är fräscht, men det är 17 kvm och jag sover på en bäddsoffa. Finns mycket där som skulle kunna vara bättre. Dessutom blir jag så avskiljd från alla på projektet. När jag jobbade i Mora hade jag egen stuga men vi bodde ändå allihopa på samma camping. Såå... Det nya boendet ;)  En tvåvånings liten stuga, gammalt men fräscht. Breda träplankor till golv. Hur charmig som helst. Wifi. En riktig dubbelsäng. På samma gård bor armerarna från projektet, vilka är några av de jag kommer bäst överens med. I stora huset bor ett par som tävlar fälttävlan och föder upp morganhästar. Jag ska alltså bo på en hästgård :D  Oliver är välkommen i sommar. Så min dröm kommer gå i uppfyllelse. Kunna gå upp på morgonen med en kopp kaffe och se min häst beta utanför huset :)  
 
( O btw. Några av armerarna är sjukt snygga och tränar på gym varje dag plus jobbar hårt på bygget. Kommer få en fin utsikt från stugan i sommar :P)

Back to basics

Maten går åt helvete. Jag tror jag är för trött för att aktivt göra rätt val och per automatik går det inte! Är upp 1-2 ggr varje natt med valpen, on top of that flög jag va hästen för över en vecka sen och tar lite Citodon. Det gör ju inte att man blir piggare direkt ;)  Så nu har jag bestämt att gå tillbaka till hur jag åt när jag var nyopererad. Äta varannan timme och mindre portioner än jag äter nu. Nyttig och ren mat. Tror jag nu kommer tycka det är jobbigt med alla mellanmål men har bestämt att ett mellanmål faktiskt kan vara en grön drink med grönkål och avokado eller en kokoskaffe. Innehåller säkert mer kalorier med allt fett än en smörgås t.ex. Jag ska börja äta frukost om mornarna, gröt. Förstår inte hur man kan gå och längta så mycket efter havregrynsgröt. Kommer ta med mig det jag lärt mig genom paleon med att äta rent och utan tillsatser. Men för att undvika sötsug som jag faktiskt knappt haft innan jag började med paleo ska jag lägga in pasta och ris.
 
Som GBP-opererad fick jag lära mig att lunch och middag ska bestå av 1 dl protein, 1 dl kolhydrater och 1 dl grönsaker. Så såg min mat ut i flera år. Därimellan mellanmål som mestadels bestod av grovt bröd med mycket kalkon och grönsaker på. Åt mycket havregrynsgröt också. Så tillbaka till det :)  Kanske får mer fokus och mår bättre med ett stabilt blodsocker. 
 
Dels mår jag inte bra nu rent fysiskt, huvet mår faktiskt okej fortfarande men kroppen ballar ur på alla möjliga sätt. Huvudvärk, trött och rasad mage. Vikten var idag uppe på 72,3 kg! Vägde för 2 veckor sen 66 kg. Helt sjukt. Jag hoppas att rätt mat tillsammans med att valpen förhoppningsvis börjar sova hela nätter snart ska få ordning på det mesta. 

RSS 2.0