Liseberg

Tog ledigt idag för att hänga med Rickard, gick med på ett Lisebergsbesök :) Just nu står han i kö till Helix och jag skiter i paleo för en dag ;)




Balkongfrulle

Brorsan och Carro har gått ner på stan och kvar är vi, balkongfrukost med Rickard.

Kokoskaffe och grönt te, ska steka några bacon och ta med i bilen och äta sen. Börjar dagarna med "fasta", ingen mat men däremot kokosfettet för att ha nåt att leva på. Funkar för mig, och tror att det är det upplägget som gjort att jag kunnat hålla vikten hyfsat även när jag inte kört paleo.




Hemmalugn

Lillebror med flickvän och Rickard är här i Götet och hälsar på den här helgen. De är på Liseberg och jag var på stranden, tills regnet och åskan kom.




Nu sitter jag hemma på soffan och bara njuter av att det äntligen blivit svalare ute. Man ska inte klaga när det äntligen är lite värme i det här landet, men det är fasiken outhärdligt med 30 grader ute. Kontoret är som en bastu och Oliver orkar inget i värmen och blir stressad av alla bromsar. Eftersom mitt liv bara består av jobb och häst här nere så är jag rätt nöjd med lite kyla ;)

Soffan och "Små citroner gula", en kopp kaffe och livet känns rätt bra ;)




Confirmation of insight

Legat max en timme på stranden, sen kom det åska och regn.

Jag ska aldrig skaffa barn. Jag har vetat det länge och fick det bara mer bekräftat nu. Gnälliga, krävande och egoistiska. Hua.

Livet

Jag tror man bör vid 32 års ålder veta vad man vill med livet eller åtminstone i vilken riktning man vill gå.

Jag tror jag ska sätta mig ner nån dag och göra både kort- och långsiktiga mål. Förra chefen sa i min utvärdering att jag saknade fokus. Det stämmer rätt bra, alla typer av krav och mål har alltid gett mig panik men det är nog dags, jag vill ju framåt. Främst karriärmässigt men även på det privata planet.

Ett mål på den privata sidan som jag kom på nu är att det på nyårsafton i år ska sitta 20.000:- på mitt sparkonto. Just nu är det helt tomt efter bil- och släpvagnsköp. Dessutom är jag inte så ekonomisk och jag har rätt mycket utgifter plus att jag bara har jobb till 15 augusti (troligen deltid efter det). Men vill man så går det! Dags att tänka igenom alla köp jag gör, vad är onödigt och kan tas bort helt och vad kan köpas till bättre pris. Vilka resor kan jag dra ner på, kör hemskt mycket bil! När jag kommer hem till Gävle får jag åtminstone närmare till stallet. Gång- eller cykelavstånd är det också egentligen...

Där hade vi mål 1 åtminstone, ska fundera på resten.

Första

Har gjort fyra dagar jäkligt strikt paleo, men i morse gjorde jag första avsteget. Kom i säng väldigt sent igår, vilket jag gjort varje kväll de här veckan. Tror jag snittar på 5-6 timmar sömn per natt, det är alldeles för varmt! Så igår när jag gick o la mig och insåg att jag skulle få sova fem timmar, så lovade jag mig själv att om jag kom upp i tid idag och hann åka till Oliver före jobbet så skulle jag få en latte att smutta på i bilen. Har 3,7 mil till stallet så det blir en liten tur på morgonen.

Mmm :)




Sopslut

Har laddat hem Storytel och lyssnar på VIP-rummet av Jens Lapidus. Är i slutet och hade väldigt svårt att stänga av igår. Nu sitter jag i massagestolen på kontoret och dricker kaffe, ska gå igenom ett par fakturor så vill piggna till lite i huvet först.




"Tålamod är en fiskares bästa vän"

Tur jag inte fiskar...

Två dagar på paleo och jag tyckte igår kväll att det gick åt helvete. Kände mig jättestor och klumpig, magen stod rakt ut. Varför fortsätta kämpa om det inte ger effekt? Var sjukt sugen på att åka till Ica och köpa kex (mitt sug för tillfället).

Men va fan, man kan väl inte utvärdera ett resultat efter två dagar?! I morse var magen innanför höftbenen igen, mitt mått på balans eller obalans ;) Sväller upp och ser höggravid ut när jag äter fel. O tänker jag efter lite till så åt jag en del halvfrysta jordgubbar igår, magen gillar inte kalla saker och inte jordgubbar öht. Så tålamod, TÅLAMOD för fasiken!

Appropå paleo, i helgen ger jag mig själv tillåtelse att bryta dieten då lillebror med flickvän kommer ner hit till Gbg. Inte hela tiden och ingen överätning, men kvällsmat på lördag och eventuellt fredag får jag. Planerat avbrott istället för falla för frestelsen där och då med ångest som följd.

Denna jäkla värme

Oliver fick vila idag, var i stallet vid 20 och då var det 28 grader varmt. Nästan ingen vind, borde inte klaga men jäklar vad jobbigt det är. Trött och kan inte sova, ingen koncentration på jobbet. Tur jag är själv för jag är lite smått grinig ;)

Gårdagen

Fixade första dagens paleo, nu är det dags för dag 2. När jag är själv är det inga större problem, sötsuget är mer under kontroll. Är förmodligen lite stressad av att ha folk runt mig.

Har ingen våg men har släppt en hel del vätska sen igår så ser smalare ut, nå fett har nog inte förbränts än men snart så ;)

Lyssnar på VIP-rummet av Jens Lapidus, sitter i massagestolen på kontoret och dricker kokoskaffe. Helt okej ;)

Paleo igen

Dag 1

09:00 Kokoskaffe (kaffe, kokosolja, kokosmjölk, kanel)
12:00 Chiapudding (chiafrön, kokosmjölk, mandelmjölk, kanel, kardemumma) med torkade bär och nötter
16:00 Omelett och sallad




Framsteg

"Det är min dröm nu; en bil med dragkrok och hästsläp och en stuga nånstans så jag kan åka och få vara ifred ett tag och bara ta det lugnt." - inlägg fredag den 9 maj.

Igår kände jag ett litet sting av hopplöshet, du vet sån "alla lyckas så jävla bra utom jag"-ångest. Gamla kompisar som skriver på Facebook om semestrar med man och barn. Fast jag vill ju inte ha det livet, så helt onödigt att känna ångest över det. Vad jag däremot vill är drömmen ovan, och jag är faktiskt halvvägs :) Stugan saknas och det finns ett tillägg, vill ha ett spännande jobb också. Som det ser ut nu har jag åtminstone deltid på ett till projekt efter sommaren. Dags att ta tag i CV-skrivandet och fixa nåt annat upp till heltid.

Skön förmiddag

Klockan är bara 12 och jag är nyduschad, ponnyn motionerad och nu är det dags för sol o bad :) Så skönt att ha hela dagen kvar utan måsten :)

För övrigt, sen sist har jag flyttat till Gbg för o jobba på huvudkontoret över sommaren. Oliver är med och bor hos förra VD'n och hans islandshästar. Jag har bytt lilla aygon mot en Volvo v50 och köpt en hästtransport. Mitten på augusti flyttar jag hem och då hoppas jag på att det flyter på och jag har ett jobb.

RSS 2.0