pms?

Är liksom på lite halvlurigt humör idag, nedstämd på nå sätt fast jag inte borde vara det. Har liksom ingen anledning, förutom pms då ;)

Påbörjad utrensning av garderoben är dock gjord, jag äger 47 par byxor! O då är inte ens leggings, ridbyxor o träningsbyxor medräknade! 16 par äro nu slängda iaf :)

Sömnproblem

R hörde av sig igår och naturligtvis låg jag och grubblade en massa på hur jag ska lösa det. Att vara på samma kontor som honom är psykisk terror. 

Positiva idag är att jag är nere på 68,7 kg :) Magsjuka på normalt folk innebär oftast viktnedgång, på mig blir det svälteffekt och jag går upp. Men nu så :) 

so true

Kan ju bara tolka detta som att jag borde köra på med min lilla pojk. Har jag avslöjat förresten vad problemet med nyaste raggat är? Han är 22!!! Hela nio år yngre än mig. Men jag har kul och ja, han får mig att le ;)




Min nya älskling


 
Är man duktig och klarar viktnedgång får man belöna sig själv :) 

(o jag som aldrig nånsin skulle ha en android igen...)

Magsjuka besegrad!



Men är inte helt bra än. Frossa och illamående borta men känner fortfarande att nåt i magen e knas. O är man sjuk får man kolla på tecknat, tyvärr utan smågodis men ändå ;)

Jag är sjuk på riktigt :(

Fryser, ont i leder, illamående... Går ens magsjukan just nu?

Var iaf ner till kontoret, var tvungen att kika om de gula prickljusen kommit som jag beställde förra veckan. Hade sån jäkla tur så jag mötte budbilen på parkeringen utanför. Loggade in på mailen, svarade på ett par, pratade med finska controllern Kim i telefon, lämnade av prickljusen hos isbrytaren och sen hem igen.

Inte ett dugg hungrig men behövde äta nånting. Kom fram till att jag skulle kunna tänka mig kalla räkor så blev en sallad från Wayne's. Även en latte som jag nästan tvingat i mig. Jag som är totalt latteberoende har TVINGAT i mig en latte, så illa är det ;) O nu sitter jag med min sallad, ska pilla i mig så mycket jag kan och sen sova. Har ingen febertermometer men jag tror att jag har feber nu. Inte bra.


Illamående och ont i kroppen

Känner mig gammal och halvdöd, gårdagens motion har då helt klart resulterat i ömmande muskler! Kan knappt lyfta min högerarm och det skyller jag helt och hållet på tennisen, från handled till skuldra gör det ont.
 
Dessutom mår jag illa idag. Varit vaken sen 9 men klarar inte tanken på mat. Dock druckit te och kaffe, det går alltid i ;)
 
Ska trycka i mig en banan eller nåt lite lättare och sen åka iväg till stallet och lunchfodra. Ta en sväng till kontoret och har bestämt mig för ingen motion idag. Vet att min kropp stannar all viktminskning om jag äter för lite eller motionerar för mycket. Så idag är det vila :)  I morrn ska jag till Uppsala och shoppa och sen baka vaniljbullar med min tekompis, så ingen direkt träning då heller. Förmodligen blir det alldeles för mycket kalorier dessutom, så på torsdag ska jag totalslakta min kropp! :P

Spänd!

För jag har beställt en ny mobil ;)  Sony Xperia Z1, vattentålig och ska kunna ta foton under vatten med sin 20,7 megapixelkamera ;)  Den funktionen kommer jag nog aldrig använda men skitsamma, jag ska få en ny telefon!!! :D
 
Har börjat lessna på min iPhone och insett att den saknar lite funktioner. Fick en liten Samsung som jobbmobil, billigaste smartphonen i princip och den är på vissa sätt mer lättanvänd och bättre än iPhonen. Trots att jag är stark androidmotståndare ända sen min första för ca tre år sen som var apkass. Men utvecklingen har förhoppningsvis gått framåt ;)  Spännande är det iaf!

Saknad

Fredag, lördag, söndag, inte måndag men tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag har vi träffats men inte idag. 

Sova själv suger! 

Motion

Powerwalk, tennis och ridning idag. Jag e grym!

O tack vare det fick jag äta massa pasta med lufttorkad skinka till middag, mango och kesella vanilj till efterrätt. Just wonderful! :)

Life is good :)

Jag mår så bra :) Gått upp ett kilo till idag och är över 69 igen men skit samma! Jag har Oliver som bara lyfter och ger mig massa energi och jag har träffat nån som gör mig glad ;) Det är inte perfekt och jag borde nog inte, men jag kan inte låta bli. Han får mig att bli lugn och jag kan slappna av och bara vara. Jag tror inte det kommer hålla för evigt men han får mig att må bra här och nu. Så varför fundera på framtid eller på vad alla kommer tycka och tänka? 

Hade en mysig ridtur med en pigg och busig Oliver igår kväll, red ut nu på förmiddagen igen. Blåste som satan men han var duktig och cool ändå. Så jag är liksom bara glad idag, livet flyter på och livet är grymt bra :)

Under 69 kg!!!

Jag trodde jag såg fel i morse, vågen stod på 68,4 kg!!! :D :D :D

-5,7 kg på nästan tre veckor. Det känns så jävla grymt, inte i vikten i sig men att jag lyckas med nåt jag tar mig för. Exakt 1 kg kvar till mitt "stora" mål, nu jävlar!

O jag tror min plan för att få det att släppa funkade, har lagt in lite avokado på mornarna för att få in mer fett så kroppen inte går in i svält.

"Nothing taste as good as skinny feels"

Powerwalk

7,8 km, jag e grym! Men jag är nästan för duktig att träna nu. Har inte riktigt några fasta rutiner och äter inte så mycket, har med andra ord för många kalorier att äta upp på kvällarna. Tror jag ska köpa lite nötter att lägga till måltiderna, nyttigt fett och lite extra kalorier de dagar jag tränar. Lägga i lite cashewnötter i thaigrytorna jag gör. 

Fortfarande ingen viktnedgång förresten, men jag är lite dum som väger mig varje dag också ;) Skulle göra det en gång i veckan istället så man märker lite skillnad.

Kvällshunger

Jag är så fucking jäkla kukhungrig, eller möjligen bara kuksugen. Skilja på sug och hunger var det ja... En terapeut sa en gång att man inte ska tränga bort suget, man ska tänka på det och på så sätt jobba sig igenom det. 

Inser precis vad jag skrivit :D :D :D Men icke, jag är varken hungrig eller sugen på kuk ;) Jag är bara jävligt sugen på mat. En rostad macka helst med philadelphia och kalkon. Men inget blir bättre för att jag äter, kommer få svårare att somna med mat i magen och ångest för att jag ätit. 

"a moment on your lips 
a lifetime on your hips"

Livspanik

Kom på mig själv med att fundera på när jag kommer stanna upp, när jag kommer sluta försöka bli bättre, må bättre. Sluta kämpa för förändring och landa i den jag är och där jag är. Det känns som att jag i mitt liv antingen lever med ångest för att allt går fel eller är på topp när allt går bra. Just nu är jag på topp. 16 dagars äta rätt och mitt liv känns bra, har klarat alla dagar med undantag för en då jag gick över mitt kaloriintag för att jag och en kompis hade fruktmys (känns inte som att jag tänker se det som ett misslyckande). Förr eller senare kommer det gå utför, jag kommer inte och vill inte räkna kalorier för resten av livet. Men just nu mår jag bra och känner mig lyckad.

Ska resten av livet bestå av att ständigt försöka, att aldrig bara vara nöjd och tillfreds?
En annan aspekt; jag är inte lycklig som singel och inte i ett förhållande. Eller har jag inte hittat rätt? Tillbaka till första frågeställningen, kommer rätt karl att göra mig lugn? Jag är på sätt och vis otrygg som person och har svårt att lita på andra. Om jag hittar rätt kille som jag kan lita på i alla lägen, som tar hand om mig och lyfter mig när jag är hyper. Kommer det få mig att landa eller kommer jag ändå leta efter nåt bättre?

Typiskt...

Vaknar med munsår, jag som hade tänkt pussas idag ;)  Ska bada läppen i anti hela dagen och hoppas på att det lägger sig, tror jag hann på det rätt snabbt och då brukar det gå ner. Kan ju hoppas på en puss i morgon åtminstone ;)

Stillastående i viktnedgång men jag mår bra. Jag tror dessutom att kroppen är inställd på svält nu, var ett par dagar i helgen då jag åt för lite. Vet att min kropp är lite känslig för det, ska försöka få i mig mer fett nu för att få igång förbränningen. Så en lax ligger på tinibg nu och blur ett stopp på Ica för att köpa avokado sen :) 

Nu blir det 40 minuter yoga och sen till stallet efter det! Hmm, inser nu att jag borde få i mig mer mat om jag ska få det här att gå ihop, blir långdag i stallet med ridning och spånhämtning. Okej, en halv banan före yogan eftersom jag inte ätit frukost än. Andra halvan efter plus nåt lunchliknande. Sen ta med nåt ätbart till stallet också. Perfekt ;)

Thaibiffar på röda linser

Ingredienser:

400 g röda linser
2 tärningar grönsaksbuljong
310 g finrivna morötter
3 ägg
2 msk sambal oelek
1 msk röd curry
Finrivet skal från 1 lime
Cayennepeppar 
Ingefäraskrydda
Olivolja till stekning

Koka linserna, låt rinna av länge och kallna. Finriv morötterna och blanda i med linserna, tillsätt ägg, sambal oelek, röd curry, limeskal och kryddor. Klicka ut till biffar i stekpannan och stek på medelhög värme. 

Ger 180 kcal/100 gram

Asgott! 

Bananer botar depression?

Hittade detta på iForms hemsida.


 
Hittade detta på på sund.nu (mittenstycket).



Jag har nog aldrig hört det förut men hittade det i två artiklar. Jag som försöker undvika banan för att de innehåller så mycket kolhydrater. Smoothies med banan och kvarg efter power walks då kanske :)

Hittar mig själv igen :)

Har lite halvledigt på jobbet och insåg idag hur bra jag mår, vad skönt det är utan all press från allt på jobbet. Jag är grym på mitt jobb, har allt så gott det går under kontroll. Men J** och R*** har verkligen förstört så otroligt för mig, den press det inneburit att jobba med R den senaste tiden har varit hemsk. En chef som kontrollerar allt man gör, både privat och på jobbet. Som ena sekunden står och masserar ens axlar och försöker pussa en på kinden och nästa skriker att han inte vill se mig, inte vill ha mig inom 10 meter. Som erkänner att anledningen till detta är att han är svartsjuk och har känslor för mig. 

Jag mår bra nu, jag kan sova om kvällarna och hetsäter inte tills jag somnar, jag klarar att hålla min bantning. Jag har städat hemma och jag har energi till att ta hand om mig själv. Jag skyller inte allt på R men det har varit en sjuk stress och press att hålla honom på tillräckligt bra humör för att slippa hans utbrott. Jag behövde det här andrummet, tack!



Men vad gör man när man inte kan gå därifrån, när man är fast? Hur får man en störd människa som lever i sin egen värld att förstå? Måste fundera fram detta tills jobbet börjar igen i april.


12 dagar och -4,8 kg

Jag är grym! Nu ska jag bara hålla i det här och inte balla ur. Bara att vara under 69 kg och hamna på 68 komma nånting, det var längesen och dit ska jag. Mitt mål på under 67,5 är ju inte långt ifrån heller, 1,9 kg och jag är där. 

Mycket vikt- och bantningsprat i min blogg nu, för att bryta av det kan jag ju säga att jag hade en trevlig Alla hjärtans dag igår ;) 

"NOTHING TASTE AS GOOD AS SKINNY FEELS"





Omotiverad

Inte till träning eller mat, bara till att ta tag i saker. Att åka till jobbet, till Oliver, handla... Speciellt till Oliver, det har mest känts som ett måste senaste tiden. Det är plusgrader ute, lerigt och trökigt. Finns inga bra ridavägar, man får börja med att sanera en lerig häst när man kommer till stallet. Så totalt omotiverande. Och så är det kallt!
 
Jag behöver ingen paus från honom, behöver bara ta tag i mitt liv lite. När alla rutiner försvann i och med att jobbet gick ner på halvfart så försvann liksom allt. Jag må vara grymt impulsiv och flexibel, men jag behöver saker att göra för att må bra. Annars gör jag ingenting alls istället. Hellre ett liv som drar på i 190 än att tuffa fram i 30.
 
Såå, tillbaka till bantningen som hela mitt liv handlar om för tillfället ;)  Det står still precis som jag trodde det skulle göra men jag fortsätter och ger inte upp vilket är viktigast. Äter bra, går powerwalks och kör yoga. Appropå yoga så är det fasiken tråkigt men jag älskar känslan i kroppen! Flexibiliteten, rörligheten och styrkan i muskler man tidigare inte riktigt var medveten om hur man kontrollerar. Yogobe.se <--- ÄLSKA!
 
 

Efter-yoga-mat

Kvarg och mogen mango, awesome combination! Just saying ;)

Makeover Elin

Precis fått mina bryn färgade, jäklar vad snyggt det blev! Var helnojjig för att det skulle bli två svarta streck, men det blev mörkbruna fina. Helt perfekt!

Ska lägga upp en bild när jag kommer hem, kan ju inte ta en selfie här bland folk ;)

Duktig Elin

1 vecka och 1 dag tog det att nå mitt första viktmål, vägde 69,9 i morse :) Nytt mål är att väga mindre än jag nånsin gjort i vuxen ålder. 2,5 kg till och ner under 67,5. Det känns som en omöjlighet eftersom det aldrig inträffat förr, var ner på den vikten en gång när jag mådde riktigt dåligt och knappt åt alls. Som det känns nu så finns inte omöjligt i min värld, så 67,4 är dit jag ska! 

"nothing taste as good as skinny feels"




Varför ska det vara lätt när det kan vara svårt?

Jag ska inte säga att jag är kär, definitivt inte. Alldeles för tidigt. Men nog är jag lite betuttad allt ;) Som vanligt är dock allt runtikring så jäkla besvärligt, är det bara omöjliga killar jag faller för?!

On the good side, idag är det exakt en veckas bantning. -3,7 kg på 7 dagar. I'm good ;) Med så snabb minskning på så kort tid förbereder jag mig nu på uppgång eller i bästa fall stillastående. Jag hoppas att jag om ytterligare en vecka inte gett upp, det är mitt mål nu!

"nothing taste as good as skinny feels"



;)

Borde räcka till en liten bit smörgåstårta ;)





Mår bra :)

Sån där skön känsla i kroppen nu trots att jag faktiskt var riktigt seg och låg i morse. Piggnade till en snabbis när jag såg vikten men sen dog det igen. Mår bra av att ta tag i måsten. Oliver är promenerad trots regn, ligghallarna mockade och nu har klarat av min mockningsvecka för den här gången. O jag har druckit en kopp kaffe :) Dusch nu och sen till lillebror som fyllt år, söndagsmys :)



Bra morgon :)

Bästa frukosten är när man vaknar nere på stan och ska gå hem, bakis eller utvilad spelar ingen roll. Gå förbi tågstationen och se alla tröttisar, köpa en stor latte och croissant. Hem till sängen och mysa innan fortsatt sömn. That is my perfect breakfast moment!

Men nä, idag blir det varken latte eller croissanter. En äggröra med lite lättmjölk och en clementin, stort glas grönt te. Men int e jag bitter för jag har lyckats gå ner 3.1 kg den här veckan! :D

"A moment on your lips, a lifetime on your hips"

Yoga

Det är faktiskt rätt coolt att man kan öppnas upp så mycket i kroppen av lite yoga. Gjorde ett höftöppnarpass igår, och idag känner jag verkligen att jag kan ta ut stegen bättre och höfterna är mjukare. Det kanske låter som att jag blivit en yoganörd, men jag kör oftast korta pass. Ca 15-40 minuter, det jag körde igår var bara 15 så det måste vara effektiva övningar :)

Seg idag

Vaknade före väckarklockan som varenda morgon den här veckan men det känns inte som jag vaknar till riktigt. Har varit och shoppat lite nu och det känns ändå inte som jag är helt vaken. 

Ett av mina fynd, vem hade trott att jag skulle köpa en blå yogamatta när det faktiskt fanns rosa att välja på också ;) 





Rosa

En av skyltningarna på Owe Jansson :)




Morgonyoga

Lite lätt illamående igen och det känns inte som ett riktigt träningspass tyvärr. Däremot insåg jag att mina höfter är sneda! Kunde göra en bakåtsträckning bra i ena men inte andra, framåtsträckningen funkade i den andra. De är liksom låsta! Ska göra lite andra pass och sen gå tillbaka till det här om några veckor och se om det är någon skillnad. 

Nu ska jag bara dra i mig lite te och hoppas på att huvudvärken släpper lite och sen ner till kontoret :)

Vikt idag är förresten 71,9 kg. -2,2 kg på två dagar, vätskan i kroppen borta så nu ska jag bränna fett ;)

Här hittar jag mina yogapass: www.yogobe.com

Yoga

40 minuters yoga gav idag lite för mycket avslappning, tror jag stretchade nacken för mycket dessutom. Är liksom så avslappnad så jag känner mig yr och illamående. Kände mig exakt likadan i höstas när sjukgymnasten manipulerade och sträckte muskler i nacken. 

Men jag yogade iaf ;) 

Uppdatering vikt: 74.1 kg. Det har alltså gått uppåt. Senaste tiden har varit jobbig med hyperaktivt huvud och panik på kvällarna. Har inte kunnat sova och istället ätit för att bli lugn (vadå ätstörning!). Sen helgen har jag dock varit rätt lugnare så jag hoppas att det blir bättre framöver.

Idag är bara dag 2 av min nya bantningsperiod. Tar det nu bara dag för dag och försöker må bra. Yoga, promenader, ridning och äta med 2-3 timmars mellanrum. Dricka mycket vatten och grönt te. Dra ner på kaffe och lightläsk. Att inte småäta mellan måltiderna är nog viktigast, skilja på sug och hunger för att ha kontroll över matberoendet och hetsätandet. 





RSS 2.0