Min mobil har gått sönder!

Nås bara via facebook eller på Johans nummer tills vidare!

Strandhäng

Ligger i Årsunda och läser nyaste Equipage och helt nya höst- och vinterkatalogen från Hööks, släpptes idag :D Har hittat massor jag absolut vill ha men kanske inte riktigt behöver ;) Ett skitfint rött vintertäcke men jag inser tyvärr redan nu att Oliver redan har några för mycket, speciellt med tanke på att han går i lösdrift och inte använder täcken alls :/ Funderar dessutom på att dra ner till Ullared nästa vecka och kolla in utbudet där. Ingen ide att köpa saker redan nu...


Vill bara skrika

Antar att sista-minuten-resor är alldeles för dyra för min semesterbudget, annars hade jag dragit iväg direkt! Behöver komma bort iväg, gärna nu men helst igår! Ligger på soffan och funderar på vad man kan göra istället... En ego-resa nånstans, bara jag och aygon. Känner mig så jävla fast just nu, jag har semester och borde verkligen inte känna mig så. Hmm, det är onsdag idag, packar och fixar i morrn sen drar jag på fredag. Kollar upp billigaste spa-hotellet i Sverige och sticker dit!


Älsklingen

Har tyckt när jag varit själv att det ju varit rätt nice med ensamhet. Men nu när han kom hem, shit vad bra det kändes att se honom igen :) Älskar min lilla plutt så otroligt mycket <3


Shopping :)

Vad underbart det är när man skriver ett långt inlägg med alla tankar kring fynden man gjort. Och så bara försvinner det! :/ Orkar inte skriva om alls, men det här lyckades jag inhandla idag :) Hittade mycket på rea och är mest nöjd över skorna och väskan! Även halsbandet som hänger över hörnet på kudden, jag är verkligen ingen halsbandsmänniska men tror att jag kommer använda det här :)


Världens bästa flickvän? ;)

Kom hem från stan nyss, tokhungrig! Men vad gör jag? Jo en pastagratäng till Johan som inte ens är hemma. Efter det gjorde jag lax och sallad till mig själv...


Saknad

Nu slog saknaden till ordentligt <3


Det blev en sväng i spåret :)

Härliga Hanna och jag tog en promenad i Hemlingby. Först tog vi trean, och sen tog vi ett varv till i tvåochenhalvan :) Det kändes grymt bra! Hade efter stallet petat i mig en Chevresallad som kanske inte var dte nyttigaste. Hade på honung och tillsammans med osten och så nötter dessutom det blev mest en socker- och fettbomb av nåt som borde varit nyttigt. Aja, nu är dom kolhydraterna borta! :)

Första semesterdagen :)

Den har jag hittills firat med att göra av med pengar ;) 
 
Betalade precis en sadel jag beställt till Oliver, en bomlös som förhoppningsvis ska passa honom. Annars säljer jag den vidare bara så det löser sig, kostade bara 1.800:-.
 
Beställde också en prenumration på Allt i Hemmet och betalade in Premium-medlemskap på TV4 play. Ville verkligen se Du är vad du äter just nu så då fick det bli så :)
 
Och det är så jäkla skönt! Ska pallra mig iväg till stallet snart men just nu njuter jag bara av ensamhet och tystnad :)  Är lite sugen på att ta en promenad ikväll och förbränna lite kolhydrater men får se om jag orkar. Dessutom så hoppas jag på att vi kommer iväg på yogan i morgon och då borde jag nog inte gå ikväll. Får inte träna/motionera oftare än varannan dag men å andra sidan var det några dagar sen jag gjorde nåt sist också.
 
Men nu blir det lax, broccoli och quinoa! Vägde idag 72,8 :D  Det går defintivt inte så fort som det gjorde förut men det går neråt! Faktiskt är målet satt till 65 kg, under 70 måste jag men till 65 vill jag. Aldrig varit under 67 så det blir en utmaning. Fyller 30 om exakt tre månader, den 22 oktober. Skulle kännas jäkligt skönt om jag fixat till vikten till dess :)

H&M

Hittar verkligen hur mycket som helst i katalogen! Shit vad jag kommer bli pank om jag köper allt jag vill ha. Men denna kombo var nig nåt av det fulaste jag sett!! Ehh, kort kjol med dubbla strumpor i öppna skor? Nej, nej, nej...


Frukoststart

Den stora koppen te med en matchande höstkatalog från H&M :) Känner mig för övrigt som ett vrak men försöker komma igång.


Less

Just nu är jag så förbannat less! Noll ork, mår illa också (det var nytt!) och bara jävligt trött på allt. Johan sticker till Falun i morrn och sen vidare till Tyskland, så jag blir själv ett tag. Ska bli riktigt skönt att bara vara ifred och ta det lugnt! Kommer iofs jobba typ dygnet runt i helgen men sen när semestern börjar får jag ett par lediga dagar själv också :) Åhh semester, shit vad jag längtar!


Viktkamp

Har försökt tänka om, eller tänka tillbaka egentligen. Jag gick ju ner hur bra som helst efter min viktoperation. Inte fort, men stadigt ner tills jag var klar i princip. Har emellanåt gått upp några kilo och alltid blivit av med dem direkt. Har lyckats få igång en grym förbränning som kickar igång så fort jag äter rätt och inte slarvar. Men sen ett år tillbaka får jag inte till det längre. Har trott att jag gjort rätt och skyllt på lite allt möjligt men fasiken, jag slarvar fortfarande. Förut åt jag inte godis eller annat onyttigt alls. Det fanns liksom inte att jag plockade upp en godispåse och la i korgen på affärn, skulle aldrig köpt en bulle till kaffet när jag jobbar. Inte ha köpt nå skitmat på Mc Donalds.
 
Mitt problem nu är ju att jag slappat till mig, tar dels lite genvägar med maten och stoppar i mig lite halvkassa saker, äter dels inte som jag gjorde förr. Mina första år efter operationen åt jag lax varje dag för att få i mig bra fett, åt minst ½ avokado dessutom. Det gör jag inte längre. Förr började jag alltid dagen med en STOR kopp grönt te före frukosten, det har jag också slutat med. Tvingade i mig ett glas vatten före varje måltid förr. Slutat med det också. Inser också att jag äter större mål nu än förut. Behöver faktiskt inte ta två mackor vid varje mellanmål, en med lite grönsaker på är bättre. Jag äter ju fortfarande varannan timme, då behöver jag inte stoppa i mig så mycket varje gång.
 
Såå, nya planen. Som jag redan börjat med iofs ;)  Äta mer fett igen; avokado, lax eller makrill minst en gång om dagen. Fixa till mellanmålen; minska storleken och få till mer grönsaker, variera lite bättre. Dricka mer vätska!!! Och inget onyttigt! Spelar ingen roll hur mycket godis Johan trycker i sig, jag ska inte äta sånt. Blir jag sjukt sugen så får jag trycka i mig nåt nyttigt med mycket fett så stillas sötsuget. Eller gå ut och ta en promenad tills han slutat äta ;)
 
Ny motionsplan: Gå en rask promenad en gång i veckan. Jag vet att det låter lite men min kropp pallar faktiskt inte mer. Gick femman i raskt tempo igår kväll, rätt slut i kroppen idag. Men en gång i veckan ska jag dit. Sen blir det yoga 1-2 gånger i veckan. En kollega till Lotta kör yogapass i Torsåker måndagar kl 18 nu under sommaren. Den ska jag gå på! Hon kör även på onsdagar kl 09 och då tror jag inte att jag är vaken. Men måndagspassen plus ett pass hemma och en rask promenad i veckan, det tänker jag hålla mig till. Förutom det är jag ju faktiskt i stallet varje dag också, hittills är det bara en halvtimmes ridning/promenad/tömkörning så det är väl inte så jätteansträngande men det blir ju mer och mer där också.
 
Vi får väl se hur det går... Hittills minskat 1,5 kg på lite över en vecka. Ska ner 5 kg till, målet är 68 kg. Vägde i morse 73,2 och i april var jag uppe i 79 så även om det går förjävla långsamt och jag inte riktigt lyckas hålla dieten, så har det åtminstone gått neråt. Vilket är jätteskönt att se. Jag är dock rätt otålig och vill att det ska gå fortare. Men nu jävlar ;)

Hemmamys

Helt slut efter stugvistelsen så det här pysslar jag med nu, dricker kaffe med mörk choklad. Väldigt bantningsvänligt ;)


Stugmys

Varit i stugan med Lotta sen igår och kom nyss hem. Riktigt skönt! Var åska igår kväll, riktigt nära dessutom och jag älskar sånt :) Idag hann vi ligga och sola en stund plus plocka kantareller. Och så har vi pratat och pratat och pratat. Skööönt! Behövde få ur mig en massa.


?

Provskickar ett inlägg från appen, som inte funkat alls på ett tag igen...


Lite allmänt

Idag händer det inte mycket... Vilket det iofs inte gjorde igår heller. Har iaf fått sova en stund, på parkeringen vid Sätra centrum. Med låsta dörrar :) Fick en kommentar om vilket spel jag spelade, Bejeweled via Facebook. Beroendeframkallande! Hade en mysig kväll med Johan igår :) Inte så ofta vi somnar samtidigt, det är nice :)


Nytt rekord!

Sånt här pysslar jag med när det inte är nå körningar...


Plutten <3

Sitter och gå igenom lite bilder på hårddisken och hittade dessa.

 Min hund hade verkligen skönaste stilen när han sov :)
 
 Han älskade också att kura ner sig med mina nytvättade kläder, gick ofta och la sig och sov där :)
 
 Jobbigt med blixt rakt i ögonen!
 
 Vill inte vara med på kort.
 
 Sötgrabben...
 
 Söt :)
 
 En till sovbild :)
 
 Sover sittandes :)
 
 Vi två.
 
 Sova igen.
 
Vaken :)
 
Måste sova nu men har länge tänkt att jag ska sammanställa alla bilder på honom. Stor saknad fortfarande!

Underbara liv

Känns som att humör och liv går som en jojo just nu, med grymt tvära kast. Tycker att det börjar bli bra och så händer minsta lilla pyttegrej och jag kastas ner igen. Klarar inget, får panik av för mycket folk och har ångest för att åka till stallet. Kul liv, fucking jävla underbart!


Äntligen!

Nu går det att blogga från mobilen igen! :D


Förlorad vänskap

Eftersom jag vet att personen det här inlägget handlar om förmodligen kommer läsa det här har jag funderat på vad jag ska skriva och hur.
 
Fick att utbrott idag, över en skitsak men det har väl legat och grott ett tag. Ja, jag tycker att det är tråkigt att det blev som det blev men nej, jag ångrar det inte. Allt som hänt det senaste året hade liksom inte kunnat leda till nåt annat slut, jag har blivit besviken, arg och irriterad för många gånger. Har även sårat personen ifråga, säkerligen gjort den arg och besviken också.
Om jag ser tillbaka finns det många saker jag hade kunnat göra annorlunda och lite bättre. Lätt att se tillbaka och säga nu med facit i hand och ett nyktert sinne. Jag borde kanske framförallt varit tydligare många gånger. Samtidigt så satte jag ner foten vid några tillfällen i olika sammanhang och det respekterades inte.
Jag hoppas väl kanske att den det här handlar om inte lägger hela skulden på mig, det är nog en av anledningarna till att det började spåra ur från min sida. Blir gärna hatad ett tag, förtjänar jag säkert även om allt jag gjort var länge sen nu. Hela alltihop handlar om så mycket mer än så, inte vem som har rätt eller fel i varenda minsta detalj. Jag är ingen tankeläsare, situationen var inte så som jag trodde och jag hoppas du går vidare.
Har sjukt många roliga minnen, har haft svinkul och även blivit stöttad och peppad. Så jag tycker det är förjävla synd att det blivit som det blivit, men det har jag redan bearbetat eftersom förtroendet från min sida försvann helt i höstas, där passerades gränsen för vad som är okej.  
 
Helheten, min version. Du svek mig också, du sårade mig och du respekterade inte när jag sa ifrån. Men det är klart det är mycket lättare att skylla allt på andra...

Morgon

Jag e snortrött och har ont i axlarna. Ska nu bara peta i mig mina äggmackor till frukost, sen iväg till stallet och faktiskt rida en kortis idag :)

Det här ska bli en bra vecka, det måste det!

Idag är det faktiskt precis ett år sen jag och Johan var på vår första dejt, ska dock inte firas förrän i helgen. Men ändå :)

Duktig flicka!

Har lyckats dra igenom ett yogapass på 55 minuter så här på kvällen, grönt te och lite proteiner efter det. Blev en halv burk tonfisk blandat med kesella och till det en morot och ett kokt ägg. Känns bra i kroppen nu :)
 
Inte för att den där jäkla viktminskningen satt igång på nåt sätt, var ju under 74 för nån vecka sen men ligger nu benhårt på 74,5 kg. Vilket så klart är 5 jäklarns kilo för mycket. Ska fortsätta kämpa för under 70 ska jag och sen stanna där. Tänker äta så bra jag kan nu och under semestern, sen blir det nån typ av diet. Vill inte krångla till det inför semestern ifall humöret droppar men sen funderar jag på nån typ av kickstart med proteinshakes en vecka för att efter det lägga in mer och mer nyttig mat. Tänker att shake-veckan kickar igång viktminskningen och samtidigt bryter lite dåliga vanor. Äter för mycket snabba kolhydrater och dricker fortfarande för mycket kaffe (även om jag lyckats dra ner kaffedrickandet rejält!). Vecka 2 skulle sen innebära införande av proteiner och grönsaker. Vecka 3 införs fett och därefter borde man vara inne på en lchf-kost.

Bra måndag

Har haft näringsbrist länge nu, typ en månad kanske. Har absolut haft hyfsade dagar men jag känner av tröttheten hela tiden, har inte energi till att göra saker jag egentligen tycker om. Blir jag stressad låser det sig helt, tänker jag på mer än en sak samtidigt funkar det inte. Räcker med att jag funderar på vilka kläder jag ska ha i stallet och sen börjar fundera på om jag borde ta med vattenflaska, får lite halvt panik och grym beslutsångest. Kommer det nånting mer då låser sig allt, kan räcka med att Johan frågar nåt eller bara pratar med mig så att jag måste koncentrera mig på honom. Utifrån så står jag ju upp på benen men mentalt är det som att jag går in i ett tomt, mörkt rum och bara sitter på golvet med händerna för öronen och vaggar fram och tillbaka. Inga tankar funkar.
 
Idag har det dock varit bra, inte känt panik eller rastlöshet. Kunnat slappna av och inte stressat över nånting. Har varit naturligt social när jag träffat folk, inte varit så där folkskygg och inte kunnat prata normalt som det varit ett tag. Skön dag! Tror dock inte att det vänt, var ändå tvungen att tvinga mig till stallet på förmiddagen. Men EN bra dag är iaf bättre än ingen ;) 

RSS 2.0