Gastroskopi avklarad

Ser jättefin ut i magen vilket är jättebra men då vet jag ju fortfarande inte vad som är fel 👎

Att göra en gastroskopi är för övrigt vidrigt! 

Jag tror inte på Gud, men...

Just nu, varje gång jag är på väg att gå fel väg så skiter det sig så jag måste hålla mig på rätt. Jag försöker göra ett dåligt val men det valet går om intet och jag tvingas stanna. Ni som känner mig vet att jag varken tror på Gud eller ödet, men det är lite lustigt just nu :)

Spridd update

Min enda kaffe för dagen och jag är nu inne på min sjunde rena dag. Med det menar jag inte strikt på nån diet utan helt enkelt det jag mår bra av att äta. Mycket fokus på att få i mig järn dock, hålla suget nere så jag inte äter nå bullar eller annat skit. Rätt inriktat mot LCHF men äter t.ex. paltbröd nån gång om dagen. Blodpudding också. 



Om man räknar bort i tisdags då jag sov 16 timmar så har jag mått rätt bra. Jag är igång hela dagarna och gör saker, inte fysiskt eller psykiskt krävande men ändå nånting. Svampplockning, köra bil, shoppa. Så det känns som framsteg. 

Psykiskt är det väl lite svajigt. För rastlös för o sitta still och fortfarande för svag för att våga köra på i mitt vanliga tempo. Så på kvällen går huvet på högvarv och jag kan inte sova. Vänder och vrider på allt. 


Tömkörde Oliver igår, innan appen ens sagt 1 km hade jag gått och gäspat en hel del. Blev 1,7 km innan jag gav upp. Det suger totalt samtidigt som det var en insikt i att jag är sjuk. För jag fattar det fortfarande inte helt. Har fortfarande inställningen att det bara är lite trötthet och jag måste skärpa till mig.

I morrn bitti är det gastroskopi som gäller. Hoppas dom hittar nåt så det kan bli bättre. Pratade nyss med mormor så hon skulle ta hand om Linus medans jag är där. Så det var en grym lättnad! Funderade på att ha honom i bilen men man vet aldrig om vädret vänder medans man ligger där. 

När jag kommit under 65 kg igen blir det bak av sån här 😍


72 kg och neråt

Idag är det torsdag, för en vecka sen började jag min sjukskrivning och bestämde att vikt och kropp måste bli bättre. Har nu klarat en vecka med bara en kaffe om dagen, kaffet drar med sig järn ut ur kroppen så måste dra ner på det. Ska även ta bort annat som får mig att må dåligt, kolhydrater och gluten framförallt! Hade en dipp i söndags när jag var jättetrött men nu är jag inne på min fjärde rena dag. 

Kroppsmässigt vill jag känna mig liten igen och det är runt 65 kg, nu är jag trött på extra kurvor och stor rumpa. O det kanske egentligen inte är nån större skillnad för den som ser mig utifrån, men för mig är det markant skillnad. 

Har en jäkla obalans i kroppen efter all skit jag ätit, men idag börjar det faktiskt bli bättre. Känner att jag släpper lite vätska och det där suget i magen när förbränningen kommit igång. 

När jag tar bort alla krav mår jag bättre också. Är mer avslappnad och har lättare att göra saker och umgås med folk. 

Hatkärlek


Skitmorgon

...

Bra morgon

Åkte till stugan sent igår kväll och har bara solat och tagit det lugnt idag. Känns som att man kanske inte får så många fler chanser till sol, snart höst.



Igår var en bra dag, har tindrat med en kille som kör dragracing och åkte till Tierp för att se honom köra. Hade en bra känsla innan men när jag såg honom, shit vilket slag i magen det var. Så sjukt snygg, så jäkla trevlig och med världens underbaraste ögon. Såna snälla och charmiga man kan stå och titta in i i all evighet. 

Gick förbi hans tält några gånger under dagen, lite smått pressat med tanke på att hans mamma, pappa och bror också var där. Men vilken sjukt grym kille, vill träffa honom igen så fort det bara går. O han vill träffa mig också, fortsättning följer ;)

Att fortsätta kämpa

Såg precis denna på Instagram:



Har ätit klockrent bra i tre dagar. Men satt precis och funderade på att gå och gräva fram lite choklad ur skåpen. Är i sommarstugan där sånt alltid finns tillgängligt och det är så jäkla svårt att stå emot. Försöker få in den ångest jag får innan jag äter, så jag faktiskt stoppar mig själv före. Det här var precis vad jag behövde höra just nu.

Väger nu 71 kg. Inte okej. Jag ska inte hårdbanta på nåt sätt, men jag lär se till att det jag äter är näringsrikt och inte massa tomma kolhydrater. De här kilona kommer liksom inte från kött och grönsaker, det är allt godis och alla kanelbullar jag ätit när jag helt enkelt inte orkar vara duktig. 


"Du ÄR sjuk!"

Nyheter sen sist. 

Jag har en valp, Linus ❤


Jag är nu sjukskriven på heltid 👎


Såhär ligger jag på soffan med en ljudbok och bara är. Första dagen som sjukskriven. O det suger. Inte o vara sjukskriven i sig, men att vara sjuk. När jag träffade läkaren i onsdags och förklarade varför jag inte varit hemma från jobbet fast jag haft sjukskrivning, pekade han på mina värden på skärmen och sa "Du ÄR sjuk!". Så ja, jag ÄR väl sjuk då. 

Jag har hela sommaren tagit rätt lätt på det, bara äta massa mer järn och alla andra tillskott så blir det bra. Nu har jag insett att det inte var så enkelt. Har till och med börjat fundera på vad fasiken som är fel. Man ska inte googla möjliga orsaker till järnbrist, man ska aldrig googla sjukdomar. 

Till det något lite positiva, ska träffa en kille i morgon jag hittills verkligen gillar. Men, blir det inget med honom lägger jag ner dejtandet tills jag mår bättre. För jag lär nog ta bort stressmoment och bara ta dagarna som dom kommer. Satsa på att må bra inifrån och ut, sova när jag är trött. Softa, mysa och lyssna på kroppen. 



Måndag

Äta först och rida sen, eller rida först?

Väldigt bra dag! Kraschade med huvudvärk och lock för öronen vid ca 15, men större delen av dagen fram tills dess var det fullt fokus :) Satt ute några timmar och jobbade, laddade D-vitamin :)


Livspaus

Jag skulle åka runt på loppisar hela dagen, jobba lite och sen rida hästen. Istället sov jag till närmare 10, hjälpte till i stallet lite och sen runt 11 har jag bara legat här. Jag känner mig just nu inte trött, lite småorolig i kroppen bara. Men det är inte den förlamande orkeslösheten, det är lite vanlig depressionspanik. 

På jobbet ligger nu en egenremiss till psyk för en ADD-utredning. Jag tror jag vill veta konkret. Jag vill prova medicinering eller KBT inriktad på ADD. Jag orkar inte må dåligt längre. 

Men just idag ligger jag bara i solen och gör absolut ingenting. Funderar på hur jag ska måla i lägenheten och hur jag ska lyckas gå ner i vikt samtidigt som jag bygger upp alla depåer. 



RSS 2.0