Äkta 80-talsmat :D

bild0603 (MMS)

Äkta 80-talsmat :D


Idag har jag o Börne varit till Kupolen i...

Idag har jag o Börne varit till Kupolen i Borlänge. Kommer ni ihåg att jag va där i våras o hade ångest över ett par höst-stövletter som jag inte köpte? De fanns fortfarande kvar o var det enda jag köpte idag :D Nu är det dags för mat o bio, vi är sugna på plankstek båda två så det får bli Kungshallen. Inte världens bästa ställa kanske när man ska mysa lite, men ändå. Efter det blir det Beck! Har velat se den ett tag o tänkte ju dra med Hanna men det fanns verkligen inget annat o se. O den verkar ju bra o Björn gillar ju också Beck så :)


Dags att sätta fart!

Nu är alla räkningar betalda, bara försäkringarna som går på autogiro som inte dragits än. Men det här är en bra månad, nästa månad betalar jag på studieskulden och månaden efter det på datorn och bredbandet. Så det här är en mellanmånad då jag slipper de två stor utgifterna =)  Iofs så sätter jag alltid in samma summa på räkningskontot varje månad men det är kul när det blir lite kvar ;)

Men nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det besök i Jäderfors hos världens bästa Anna, hon har både flyttat till ett nytt hus och fått föl på semestern. Ska bli otroligt spännande att åka dit och se allt det nya =)

Sovtrött!

Nej nu måste jag sova! Har iaf fått väldigt mycket gjort idag utan att stressa =)  Stolarna till balkongen är målade och det blev mycket, mycket bättre än jag trodde det skulle bli. Bara bordet kvar men det fixar jag nog i morgon, tror Lotta dyker förbi på kvällen och gör sista strykningen på sin hylla. Har även varit förbi både Granngården och Hööks. Lagt ytterligare 600:- på hästsaker. Vill nog inte ens räkna efter hur mycket Oliver har kostat hittills. Hittade iaf både balja til hagen och hink till boxen. Läderbalsam till tränset och en flaska flugmedel blev det. Och ett par ridskor! De som var så otroligt billiga, bara 169:- =)  Absolut inte världen snyggaste men de var väldigt sköna. Skulle egentligen vilja ha ett par jodhpurs men har inte hittat några jag trivs i. Tycker att de jag provat tryckt åt för mycket runt foten. Gillar inte de. I morgon blir det ett till besök på Granngården och köpa torv till boxen. Gjorde en försäkringsansökan på nätet idag, trodde det skulle bli klart direkt som det blir när man har hund men jag vad jag förstod så skulle de ringa upp. Blir väl att jag ringer själv till dem i morgon. Men sen är nog allt fixat.

Fredag blir en upptagen dag, Börne fyller 26 och lillebrorsan har sitt 25-årskalas. Jag tänkte fixa lite till Börne på lördag, men det blir fika med hans föräldrar och mormor på förmiddagen på fredag. Ska bli kul =)

O så lär jag ringa till den där tandläkarn i morgon också. Jag vill inte :( 

Måste fixa hyllplan på Rusta, glömde bort det idag när jag var iväg.

Ska man inte slappna av och vara ledig när man har semester?

Nu kommer väl Lotta förbi snart sen ska jag direkt iväg och handla lite prylar till Oliver. Blir ett besök på IKEA för att inhandla fyra såna där stora blå kassar att hänga upp hösilaget i. Sen till Hööks, flugmedel, läderolja och två vattenhinkar. Sen till Granngården för att köpa torv. Eller åtminstone kolla hur stor bil jag måste ha för att få hem det =P  Rusta ska jag också till, lär köpa de där jäkla hyllplanen till köket nån gång. Pappa ska hjälpa till att kapa dem så det blir rätt och Börne hjälper förhoppningsvis till att skruva upp dem. Det kommer bli jäkligt bra när det blir klart. Jag får två nya hyllor bredvis spisen som ska vara för alla mina teer. Dessa kartonger och burkar och påsar står nu på diskbänken intryckat mellan diskstället och väggen, blir så där lagom blöta ibland. Det blir även en till hylla direkt innanför dörröppningen till vänster. Har en där nu men det ska bli två istället. Där kommer det bli plats för mina färska kryddor och lite mer luftigt mellan alla gryner och mjöl och sånt som står på varann nu. Så det blir nog bra det här =)

Pimpat balkongen

Eller åtminstone gjort den lite mysigare, e bara utemöblerna som fattas ni. Tror dom kommer bli gula i morgon, Lotta kommer förbi och ska måla sin hylla en gång till och jag målade ju klart bordet. Har iaf sandpapprat klart stolarna, bara bordet kvar. O sen måla då =)


Före


Mycket bättre med bambumattan, eller hur?!


Blommor och vovve på plats =)


Oliver kommer på söndag redan!

Jennie som äger honom ringde tidigare ikväll. Oliver skulle ju ha veterinärbesiktats på måndag men veterinären som skulle göra det ska tydligen bort på semester då. Så nu blir det på söndag istället. PÅ SÖNDAG!!! Om allt går som det ska så blir jag hästägare redan på söndag. Shit asså! Men jag har fixat allt, Karin kan följa med och hämta honom då, det är okej för Erica som äger stallet att han kommer en dag tidigare. Det är väl bara det att jag inte riktigt vet när jag ska hinna dit och fixa allt. Skulle behöva åka och köpa torv, fylla upp boxen. Fixa vattenhink till boxen och till hagen. Vad mer? Flugmedel! Ta med grejerna till stallet. Men när, torsdag kanske. Fan! Allt det här skulle jag göra på söndag! Fast egentligen är det bra, jag får en extra dag med honom innan jag börjar jobba. Det är bara det att min planering sprack lite =/

Mm, chokladkaffe :) Ni anar inte hur gott...

bild0601 (MMS)

Mm, chokladkaffe :) Ni anar inte hur gott detta kaffe luktar! Typ en blandning mellan kaffe och choklad, åt nougat-tryffelhållet liksom. Malde en del bönor nyss och ska dricka strax, bara äta upp mitt mellanmål först :) E duktig och äter två Wasa sport med en burk makrill på. Inte min favorit direkt.


Min första kväll själv på hur många veckor som helst =)

Nu är jag helt slut men jag har åtminstone fått en del saker gjorda idag. Kom hem igår redan från semestern pga. lite missöden med boendet natten till idag. Men skit samma, det var bara skönt. Fick en extra dag till att bara vara. OCH börja få till det här hemma. Oliver kommer på måndag och då vill jag ha allt sånt där som jag ska ta tag i nån dag, gjort! Det ska vara grundligt städat och allt ska vara tvättat. För jag vill inte ha sånt över mig nästa vecka, kommer ta väldigt mycket tid till honom och övrig tid vill jag bara njuta av att vara ledig =)  Hittills idag har jag gjort lite städning och diskning. Trodde jag diskade innan jag åkte men tydligen inte... Lotta kom förbi så vi målade lite, det lilla bordet jag fick av Björns föräldrar blev nästan färdigmålat. Eller det var färdigt tills jag tappade det i golvet så nu är det några hål som måste fyllas i. Efter att Lotta åkte knäppte jag kort på alla kläder och skor jag ska lägga ut på Tradera. Fan vad mycket det var. Fjorton par skor bland annat så nu är min skohylla nästan tom, endast två par kvar. Har ju haft ett tidningsställ till att högklackade skor i hallen. Får nog helt enkelt hitta en ny funktion till det nu. Ha alla böcker i kanske...

Nu är det dags att äta lite och sen får jag se om jag orkar lägga upp alla auktioner. Har börjat röja upp på min balkong också och det lär jag göra klart rätt så snart. Alla mina blommor därifrån står för tillfället i bilen efter att ha stått hos mamma o pappa när jag varit borta. Tänkte jag skulle vänta med att ställa ut dem eftersom jag ändå lär lägga en matta på balkongen nån gång, var ju ett perfekt tillfälle nu när blommorna inte står där ändå.

Aja, dags för mat först och främst. Ska gå ner fem kilo är det tänkt. Inget slutdatum på den bantningen, men det måste ske. Uppe i 73 kg nu efter alla resor och näringsbrister. Köpte förresten en ny våg i Ullared också. Hoppas på att den funkar. Min nuvarande kan hoppa lite hit o dit, ibland flera kilos skillnad och ibland några hekton. Alltså med bara några sekunders mellanrum. Känns inte helt som att man kan lite på den.

Världens kö på riks40, jag o Björn satt o ...

bild0600 (MMS)

Världens kö på riks40, jag o Björn satt o funderade på vad 17 det kunde vara. En mopedbil tydligen! Får dessa öht köra på motorvägen!?!


Filmteamet är på plats!

bild0599 (MMS)

Filmteamet är på plats!


Nu skymtar vi entrén och är på raksträckan...

bild0598 (MMS)

Nu skymtar vi entrén och är på raksträckan fram dit. Lär väl ändå säga att kön går ganska fort :)


E bra o veta ifall vi tappar bort den :)

bild0597 (MMS)

E bra o veta ifall vi tappar bort den :)


Nu är vi framme :) Jippie ingen kö tänkte...

bild0596 (MMS)

Nu är vi framme :) Jippie ingen kö tänkte jag, men fan heller! Det där var inte ingången, vi har nu traskat en bit, en väldigt lång bit och det var längesen jag såg varuhuset!


Vi närmar oss :)

bild0595 (MMS)

Vi närmar oss :)


Igår regnade det så vi struntade i tältnin...

bild0593 (MMS)

Igår regnade det så vi struntade i tältningen, blev ännu en natt på hotell istället :) Hade ju tänkt campa på Ullared men de hade inga stugor kvar heller. Vi hade det jättemysigt på hotellet istället, var förbi Ica Focus och handlade en massa gott o hade lite picknick på sängen :) Nu sitter vi i bilen på väg ner till Ullared, vädret är väl okej, blå himmel med några moln. Ska bli riktigt kul faktiskt!


Nu är vi i Bollebygd :) Fönstren och balk...

bild0592 (MMS)

Nu är vi i Bollebygd :) Fönstren och balkongen ovanför Handelsbank-skyltarna var min lägenhet.


Börne i ån :)

bild0589 (MMS)

Börne i ån :)


Ett annat av mina favoritställen, tror det...

bild0587 (MMS)

Ett annat av mina favoritställen, tror det har legat en kvarn här för väldigt länge sen! Ligger iaf i närheten av Hindås.


Utsikt från klippan på Ramberget där vi si...

bild0585 (MMS)

Utsikt från klippan på Ramberget där vi sitter nu :)


Har ingen aning om hur muppig jag ser ut n...

bild0582 (MMS)

Har ingen aning om hur muppig jag ser ut nu eftersom det är för ljust ute för o se nåt på mobilen. Vi har iaf varit på Sumo sushi (när jag bodde här hette det faktiskt Super sushi!) och nu sitter vi uppe på Ramberget o äter o tittar på utsikten :)


Pink var helt grym, helt jävla fantastisk!...

bild0579 (MMS)

Pink var helt grym, helt jävla fantastisk! Trodde hon skulle få svårt att slå Takida men det gjorde hon med hästlängder! Nu har vi varit upp till hotellrummet och druckit lite vatten. Både jag o Björn e skithungriga på jag tror tyvärr att det blir McDonalds. Inte mycket annat som är öppet :(


Kan nån påminna mig när jag kommer hem att...

Kan nån påminna mig när jag kommer hem att jag måste lägga in ALLA Pinks låtar på mp3-spelaren när jag kommer hem!


Hon kom ner i en lina från den där grejen....

bild0576 (MMS)

Hon kom ner i en lina från den där grejen. O snacka om härlig artist att se och lyssna på! Grym scenglädje, shit asså! Jag kanske gillar det här aningens mer än Björn. Takida och Pink är ju lätt mina favoritartister. O Pink kör ju ALLA av hennes riktigt bra låtar, både nya och gamla :) Önskar att jag hade köpt ståplats istället bara!


Ser ni grejen som hänger från kranen, alla...

bild0575 (MMS)

Ser ni grejen som hänger från kranen, alla verkar tro att det är Pink, vi får se :p


Ser ni grejen som hänger från kranen, alla...

bild0575 (MMS)

Ser ni grejen som hänger från kranen, alla verkar tro att det är Pink, vi får se :p


Det sitter en tant några rader snett framf...

bild0574 (MMS)

Det sitter en tant några rader snett framför mig o jag tror hon tycker synd om mig för att jag sitter själv. Börne gick o köpte öl för en stund sen o jag får hela tiden en massa blickar av medlidande :D Hjälper väl inte att människan på min andra rida gick på toaletten för ett tag sen också på jag sitter faktiskt alldeles själv här :)


Nu kom Takida o jag bara ryyyser... Första...

Nu kom Takida o jag bara ryyyser... Första gången jag ser dem live, fan asså :D


Nu sitter vi äntligen på Ullevi :) När de...

bild0573 (MMS)

Nu sitter vi äntligen på Ullevi :) När det började här hade vi precis kommit till Göteborg och letade p-plats. Tror det var Good Charlotte vi hörde när vi gick hit och förhoppningsvis har inte Takida spelat än för dom vill jag verkligen höra!


JAG ÄR KISSNÖDIG! Somnade till en stund,...

JAG ÄR KISSNÖDIG! Somnade till en stund, vaknade kissnödig och såg bara några 100 meter efter den en skylt där det stod Rastplats 2 km. Perfekt tänkte jag! Björn körde om en husvagn o sen vägrade han köra in till rastplatsen! Gaaaaahhh, KISSNÖDIG!!!


Kolmården :D

bild0572 (MMS)

Kolmården :D


Fanboys!

Den filmen ska jag se, såg reklam för den nu och måste skriva ner det nånstans så jag kommer ihåg =)

Oliver igen ;)

Fick klart igår att jag får med hans sadel också. Kommer inte ihåg om jag skrev nåt om det men de hade lånat hans sadel av någon och det var inte helt hundra klart att jag skulle få med den. Men nu så, nu är det klart och det känns skönt. Jag har ändå tänkt köpa en ny allroundsadel eftersom det är en western jag får med men det känns skönt att inte behöva börja med att prova ut en sån liksom. Nu kan jag börja rida så snart han gjort sig hemmastadd =)

På plats i Eskilstuna

Har träffat Björns bror Andreas och hans tjej idag, var i Älta och åt på deras restaurang. Hur mysig som helst! Sån där riktig Cheers-känsla där alla känner alla och det finns stammisar som är härliga original. De hade byggt iordningen en mysig uteservering och det kom ett pensionärspar där tanten gick med rullator o de satt där i soffan med limegröna kuddar och drack en varsin öl. Så coolt :D  Andreas och Eva var verkligen trevliga, hon gillar ju dessutom hästar så lite gemensamt hade vi =)  Får se om de lyckas ta sig till Gävlehållet i höst så jag kan dra med henne ut på Oliver.

Är ju förresten deras stuga vi är i nu, lite utanför Eskilstuna. Den ligger i ett litet mysigt sommarstugeområde med gångavstånd till en badplats. O det bästa av allt, det är helt myggfritt här! Helt ofattbart, vi satt ute tidigare o inte en enda myggjäkel! Inga knott eller annat heller =)  O nu har vi fönster och dörrar öppna för att kyla ner stugan, fortfarande inte en insekt. Helt jävla fantastiskt! :D

Just ja, Björns pappa lyckades koppla in den nya toaletten ändå ;)

Har lite svårt att sova. Ska träffa Bjö...

Har lite svårt att sova. Ska träffa Björns bror och hans tjej för första gången i morgon, känns nervöst av nån konstig anledning. Är helt avslappnad med hans föräldrar och tycker inte att det är nå jobbigt alls. Kanske är för att Andreas mer är i min ålder och jag inte riktigt vet vad jag ska prata om. O sen ska vi till Eskilstuna och sova i deras stuga där det för tillfället inte finns nån toalett! Och det kommer det inte att finnas när vi ska bo där heller. Hans pappa är där nu och skulle ha fixat det men ett rör skulle via vinden och där var det ett getingbo och det sket sig helt enkelt. Fredag till söndag är det hotell som gäller iaf, JAG LÄNGTAR! :D


Stallplatsen

Var bara tvungen att kolla, skulle jag istället ha haft Oliver i Sikvik där jag också fick en plats skulle jag ha en resväg på 1,5 MIL och enligt Eniro.se skulle det ta ca 30 min att köra. Snacka om att det blir skillnad! =)

O btw, jag hittade en mysig och skön stickad tröja att ha i höst på Byoung's rea =)  Hade kostat 499:- men var nedsatt till 149:- =)  Jag som alltid är så jäkla kass på att hitta saker på rea. Lite nöjd blev jag iaf. O nu ska jag in på Hööks hemsida igen och kolla hästprylar till Oliver, babyblått har blivit hans färg =)  Sune som han ska stå med har lila =)

Update

It's been a while. Blivit lite dålig på att blogga. Tycket ändå att jag var rätt duktig att uppdatera när jag o Lotta var på semester, även om det klagats lite på att jag bara skrev om väder och mat.

Gick o väntade hela veckan på att jag skulle krascha ihop eftersom jag knappt sov nåt alls på nätterna och åt rätt dåligt; och i lördags kom det. Ingen ork alls och låg bara på soffan i princip hela dagen. Björn fick med mig ut på en tur med bilen på kvällen och då vaknade jag väl till lite. Fast stackars Björn fick väl en o annan grinig kommentar. Vi såg iaf tre älgar, först en ensam och sen en ko med kalv en bit senare. Vi tog en liten sväng med Nicco mitt i skogen också och då hittade vi kantareller =)  Bleka stackare iofs, men ändå =)

I söndags däremot var jag på kanonhumör! Riktigt glad och pigg hela dagen =)  Jag o Börne hade bästa dagen tillsammans på evigheter och det roliga är att idag kom vi på att det var den 18 i söndags, då hade vi varit ett par i 9 månader =)  Vi började dagen med att åka o shoppa "lite =P  Hamnade på ÖB och sen i Valbo, jag hittade en låda till alla hästgrejer på IKEA och sen var vi in på Hööks och handlade lite saker att stoppa i lådan. Blev lite allt möjligt, borstar, grimma, grimskaft och ett par nya ridbyxor till mig själv =)  Riktigt sköna med bred resår men lite halvskum färg. Typ nån ljusgrå färg som såg lite konstig ut. Hade hellre haft en mörkare men det spelar ingen roll egentligen. Huvudsaken att de var sköna! Ska ändå ha ett par till sen, ett par helskodda tänkte jag. Nu har jag åtminstone ett par så det får duga så länge. Hittade även ett par ridskor där, 169:- bara!!! O de var också jättesköna, jag använder ju de skor jag hade när jag red när jag var liten och de är ju lite slitna så skulle behöva ett par nya. Tyvärr hade de bara strl 37 inne och de var på gränsen till för små. 38 blir nog perfekt med strumpor i =)
På kvällen åkte vi till Cinque Trattoria, en italiensk restaurang uppe på söder. Jag älskar deras mat och det är verkligen skön atmosfär där inne. Satt kvar där väldigt länge för att vara jag, brukar annars bli rastlös och vilja gå ganska på en gång. Men det var så avslappnat och härligt att bara sitta och prata.

I morgon drar jag o Börne neråt. Första stopp är Eskilstuna där vi ska sova i hans brorsas stuga två nätter. På torsdag på dagen åker vi till Kolmården. På fredag blir det Göteborg, har bokat hotell fre-sön och ska se Pink och Takida =)  Ska verkligen bli sjukt kul! O sen under helgen ska jag väl helt enkelt visa Göteborg för Björn. Det blir Ramberget, Guldhedstornet, borgen med utsikt över Mölndal, Särös naturreservat, mina favoritsushiställen och så den bästa indiska restaurangen ever! Så förbered er på fler kort på mat =)

O de bästa av allt, idag blev det klart med stallplats. Ska åka dit om en timme och skriva på kontraktet =)  Stallet ligger ganska precis 1 km från mig om man går eller cyklar och 2 km om jag tar bilen, så otroligt perfekt! Paret som äger stallet verkar jättetrevliga och den andra hästen verkar snäll. Så det kommer nog blir jättebra! Erica heter tjejen och hon ville gärna ut och rida tillsammans med mig vilket känns väldigt bra, skönt att ha nån att prata med och så =)  Nä, asså, jag är bara så jäkla glad och lättad över att det har löst sig!

Visst är han snygg min lilla älskling :)

bild0568 (MMS)

Visst är han snygg min lilla älskling :)


Nu är jag hemma igen :) Det firas med sus...

bild0565 (MMS)

Nu är jag hemma igen :) Det firas med sushi vid Älgsjön, har varit sugen på det hela veckan. Köpt på Kao sushi, lätt bästa stället i Gävle. Finns mycket olika bitar att välja på o trevlig personal :)


Här ligger vi nu, i SPA-avdelningen på Lok...

bild0564 (MMS)

Här ligger vi nu, i SPA-avdelningen på Loka Brunn :) Väntar på att bubbelpoolen ska bli klar. Den håller tydligen på och rengör sig själv så vi väntar bara på att den röda lilla lampan ska sluta blinka. Otroligt fint här annars också! Fattar ni, övernattning på hotell med frukostbuffe och tillgång till SPA för bara 150:- per person! Den där Lotta e bra hon :)


Mmm, kardemumma o rabarber :) Jättegott!

bild0562 (MMS)

Mmm, kardemumma o rabarber :) Jättegott!


Var för hungrig för att hinna ta ett kort ...

bild0561 (MMS)

Var för hungrig för att hinna ta ett kort innan jag började äta, men så här ser det ut nu. Det var en potatiskaka och kalvrostbiffslock med morötter. Jättegott! Nu väntar jag på efterrätten, rabarbersoppa med kardemummaglass och mandelkaka :) O kaffe :D


Här är några av mina shoppingfynd idag, tv...

bild0559 (MMS)

Här är några av mina shoppingfynd idag, två assietter och två djuptallrikar från Gefle Porslin i flytande blå vinranka. Blev jätteglad när jag hittade dem, har varit på väg att köpa djuptallrikarna via Tradera massor av gånger men har tyckt att de gått upp för mycket i pris varje gång. Men nu så :) Blev lite annan shopping också som jag visar i morgon. Glömde sladden till kameran hemma. Nu är vi iaf på Loka Brunn, ligger i sängen o slappnar av :) Så skönt att bara ta det lugnt och slippa höra massa ungar skrika hela tiden. O slippa sitta o huka i ett dragigt tält. Ska gå till restaurangen snart o äta :)


Nu har vi lämnat Gränna och är på väg mot ...

bild0557 (MMS)

Nu har vi lämnat Gränna och är på väg mot Grythyttan. För i natt skiter vi i äckliga tält och obekväma madrasser, nu blir det lyx på hög nivå med övernattning på Loka Brunn och fri tillgång till SPA-avdelningen :)


En igelkott på campingen :)

bild0556 (MMS)

En igelkott på campingen :)


Vår middag :D

bild0555 (MMS)

Vår middag :D


Ja det ligger verkligen MITT i skogen! Vi ...

bild0554 (MMS)

Ja det ligger verkligen MITT i skogen! Vi var nog den här veckans enda kunder :)


Polkagrisar :)

bild0553 (MMS)

Polkagrisar :)


Nu sitter vi på vagnen o väntar på att få ...

bild0552 (MMS)

Nu sitter vi på vagnen o väntar på att få åka :)


SMS-inlägg

bild0550 (MMS)


SMS-inlägg

bild0551 (MMS)


Äntligen mat! Gissa vilken tallrik som e m...

bild0549 (MMS)

Äntligen mat! Gissa vilken tallrik som e min och vilken som e Lottas :p


Utsikt från restaurangen där vi är nu :) ...

bild0548 (MMS)

Utsikt från restaurangen där vi är nu :) På plats på Visingsö o jag ska äta en kycklingssallad. Sen blir det en tur med häst o vagn runt ön. Jag hade gärna varit med på en turridning men tydligen var alla hästarna upptagna med att köra vagn. Ska prata med en av tjejerna som är ute på tur nu ifall det går att få till senare.


Tur att jag åtminstone lyckats få tag på e...

bild0547 (MMS)

Tur att jag åtminstone lyckats få tag på en latte :) En riktigt god dessutom!


Nu står vi och väntar på båten till Vising...

bild0546 (MMS)

Nu står vi och väntar på båten till Visingsö :) Hyfsat trött o grinig efter en natt i tält. Tycker synd om Lotta, nog för att hon kan va rejält bitchig men idag e faktiskt jag värst.


Tälten uppslagna o nu börjar det regna :) ...

bild0544 (MMS)

Tälten uppslagna o nu börjar det regna :) Haha, vi hann iaf!


Jajjemen, det slog ner i Mc Donalds där vi...

bild0543 (MMS)

Jajjemen, det slog ner i Mc Donalds där vi är nu :D Fy fan vad det small till!


Nu är vi strax i Örebro o det gick ner en ...

Nu är vi strax i Örebro o det gick ner en blixt i åkern bredvid oss! Fy fan!


Nu åskar och blixtrar det rejält! Är typ u...

bild0541 (MMS)

Nu åskar och blixtrar det rejält! Är typ utanför Lindesberg.


Nu regnar det! Inte regnat en droppe på fl...

bild0540 (MMS)

Nu regnar det! Inte regnat en droppe på flera veckor hemma, men när vi ska på semester och tälta, då jäklar vräker det ner :D


Nu åskar det :D

Nu åskar det :D


I förmiddags hade det varit oväder i Gränn...

bild0539 (MMS)

I förmiddags hade det varit oväder i Gränna, det syns att vi börjar närma oss. Känns inge kul att sätta upp ett tält i regnet, allt kommer verkligen vara blött!


Jäkla Anna som fått mig beroende av dessa!...

bild0538 (MMS)

Jäkla Anna som fått mig beroende av dessa! Man ska ta en bit, lägga den i munnen och dricka kaffe. Låta kaffet ligga kvar i munnen så chokladen smälter lite. Helt gudomligt gott är det! Kaffesmaken och chokladmintsmaken passar så sjukt bra ihop :)


Nu är jag o Lotta på väg till Gränna för a...

bild0537 (MMS)

Nu är jag o Lotta på väg till Gränna för att campa några dagar. Är väl typ i Fagersta snart :) O jag e hungrig konstant hela tiden! Tror det blir en korv o latte på nästa Statoil. Thank God för Statoil!


Så här god mat åt vi i Kungsberg, jag, Bör...

bild0535 (MMS)

Så här god mat åt vi i Kungsberg, jag, Börne o Lotta :) Nu blir det kaffe och jordgubbstårta :)


Myskatt i Kungsberg :)

bild0534 (MMS)

Myskatt i Kungsberg :)


Nu är det nattinatti :)

bild0529 (MMS)

Nu är det nattinatti :)


Inne på serveringen, dricker drinkar. Vi h...

bild0526 (MMS)

Inne på serveringen, dricker drinkar. Vi har uppfunnit en ny, 72an :) Typ som piggelin fast det var nåt som fattades och nåt som kom till :)


Ja, här sitter man. På trappen till vår st...

bild0525 (MMS)

Ja, här sitter man. På trappen till vår stuga på campingen. Är här med Carro, Lotta o Sofie. Missade tyvärr Hanna o Johanna som hann åka innan jag kom. Tog en rejäl sovmorgon för att orka med kvällen. Somnar ju så fort jag dricker annars :p Får väl se hur det blir ikväll, gissar på att vi kommer vara yngst här! Men det funkar ändå, klart de e kul o träffa folk men brudarna här är roliga så det räcker till o blir över. Kanske bloggar in lite bilder senare, om jag kommer ihåg de :)


SEMESTER :D

SEMESTER :D


Jaha, nu står jag utanför folkets hus i ...

Jaha, nu står jag utanför folkets hus i Järbo och väntar på en kille som ska kolla in festen. Får absolut inte åka men väldigt gärna följa med in. Sa att det är jag alldeles för nykter för! Så här sitter jag. Kul fredag för mig. Tur att alla ser så roliga ut iaf, ser ut o vara 80-talstema :)


Oliver

Vill ni se bilder på honom så ligger annonsen fortfarande uppe: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=362689&inriktning=&typ=1

Visst e han fin =)  Väldigt charmig och mysig också! Hoppas på att få stallplats i Strömsbro, får reda på det nästa fredag. Annars har jag ju den i Sikvik och det är väl rätt bra ridvägar där. O så kan jag skicka Lotta att titta till honom lite ;)

En vecka framåt planerad

O de känns skönt. Idag kör jag mitt sista pass före semestern, har 17-04 och förhoppningsvis är minibussen fortfarande sönder och jag får köra en liten bil =)  Men jag tycker synd om Tord, den har nog stått på verkstad i ca en månad nu. Först skulle plåten och skjutdörren rätas ut lite efter att jag knölade till den mot en sten i våras. Sen skulle de kolla framvagnen som lät konstigt, tror det slutade med att både styrled och spindelled böts ut. Sen hämtade jag och Speedy ut den, då startade den inte. Tillbaka till Gösta Samuelsson dagen efter, de försökte ladda upp batteriet men till slut blev det byte. Annelill hämtade ut den och då funkade inte taxametern. Vet inte om det var kortslutning eller nåt. Nu är den fixad men batteriet tar inte mot laddning och det är inte generatorn det är fel på, nån sladd nånstans enligt mekanikern. I den här historien ska jag nog påpeka att Gösta Samuelsson har den sämsta verkstaden i ALLA kategorier! Oavsett om det gäller verkstaden i Gävle eller Sandviken. Inga reservdelar hemma, inte rätt mekaniker på plats när delen äntligen kommit. O när det löst sig och man ska hämta bilen har den fortfarande samma fel eftersom de bytt fel del, tillbaka till verkstaden o samma visa igen. Det var ju t.ex. jättebra att de böt batteri (efter att Tord påpekat att det var ganska nybytt och inte borde vara nåt fel!) och EFTER det inser att det var laddningen som krånglade. Ärligt talat, jag hade problem med batteriet på min lilla Renault 5 förut, o den funkade bara man startade upp den med kablar. Bussen stannade flera gånger medans man körde. Är det verkligen batteriet som är fel då? Det startar väl bara upp bilen?!? Aja, jag ska inte göra deras jobb. Det roligaste var ändå första gången den var inne på service; det lyser då en lampa som visar att det är dags. Den släcker de sedan inne på verkstaden och så börjar den lysa sen igen när nästa service närmar sig. Aja, ni fattar ;)  Iaf, de lyckades inte släcka den så den fortsatte lysa efter servicen. Rätt puckat och inkompetent. Men det roligaste var att jag körde en av deras mekaniker som såg lampan och började håna Tord för att han inte varit in med bilen på service i tid. Gissa om jag slängde i ansiktet på honom att det var deras anställda som inte kunde sitt jobb :D :D :D

Oj, nu flummade jag ut. Aja, morgondagen bjuder på camping på Strandbaden i Årsunda och grilla på kvällen med tjejerna =)  Sen hoppas jag på finväder på söndag så det blir en massa bad då =)  Direkt efter det drar jag upp till Kungsberg och sover med Björn i hans föräldrars hus. Stannar där till tisdag då jag åker vidare till Gränna och campar med Lotta några dagar =)  På måndag kommer Lotta förbi Kungsberg och grillar också. Jag o Björn ska göra en jordgubbstårta, hittade ett recept i GD för ett tag sen. Med kolasås och Maryland Cookies i. Lät skitgott! Kanske lägger upp receptet sen om jag gillade den. Gissar på snordumping eftersom det är grädde och maräng också, bara jordgubbarna som funkar för mig. På söndag kväll funderar jag på att försöka få mamma o pappa o bjuda på lite mat ;)  Vet att dom läser min blogg så de hinner säkert se det här inlägget innan jag frågar ;)


Svårt att slita mig

Är så mysigt och skönt att vara här ute. Ingen stress, bara ren avslappning. Har suttit lite på nätet, kollat i Hööks-katalogen, o lite i Ellos och Haléns också. Hittade konstigt nog rätt mycket i Haléns jag gillade men knappt nånting alls i Ellos. Jag som annars brukar beställa rätt mycket därifrån. Lika bra det förresten, lär nog skära ned på lite kostnader när Oliver kommer. Appropå honom. Jag är överlycklig men samtidigt vågar jag inte ta ut alltför mycket i förskott. Det kan ju vara så att han inte går igenom veterinärbesiktningen och då får jag helt enkelt fortsätta leta häst. Och det kommer kännas i hjärtat. För jag har verkligen fastnat för honom, han är urcharmig i sin personlighet. Mycket vilja och väldigt busig. Sen så är han underbar att rida, gillar hans sätt att röra sig och vi kommer nog ha skitkul ihop. OM han går igenom besiktningen. Fasiken vad nervöst det kommer vara att stå där och vänta på resultatet.

Men aja, nu måste jag nog åka hemåt. Björn skulle egentligen tagit in katterna men han fick körning till Göteborg på förmiddagen och eftersom jag ändå var i Sandviken tyckte jag att jag kunde ta in dom efter jobbet. O så kom jag ju på att jag kunde mellanlanda i stugan först. O här sitter jag fortfarande =)  Men nu så, hej o hå!

Förresten, ni behöver inte ens fundera p...

Förresten, ni behöver inte ens fundera på vad ni ska köpa när jag fyller. Presentkort på Hööks är det som gäller ;) Hittat alldeles för mycket jag vill ha! Ska ta en sväng dit och inhandla allt basic jag måste ha, typ alla borstar och sånt. Hittade även ett par ridbyxor i katalogen som jag fastnade för, bred resår och låga i midjan. De jag har nu är samma som jag hade när jag var 14 och de är lite stora i rumpan och dessutom slutar de under tuttarna, inte så snyggt :p


Detta är vad jag gör nu, bara slappnar av ...

bild0524 (MMS)

Detta är vad jag gör nu, bara slappnar av :) Ska släppa in Björns föräldrars katter eftersom dom åkt bort idag så åkte förbi stugan när jag ändå var häråt. Så jävla skönt! O bara ta det lugnt ett tag, känns som att det var längesen. Det har snurrat så mycket häst i huvet o har träffat Björn jättemycket, o försökte hålla hyfsat fint hemma därimellan, o fick faktiskt ihop heltid i juni trots att jag tog ledigt 9 dagar. O allt det här känns i huvet. Sover väldigt lite nu för tiden också, typ 5-6 timmar per natt även när jag är ledig och kan sova längre. Kan inte påstå att jag mår dåligt direkt, jag är bara uppe i varv konstant typ. Men nu, nu slappar jag en stund :)


JAG HAR KÖPT HÄST :D

JAG HAR KÖPT HÄST :D


Gick ner i tvättstugan 7 minuter för tid...

Gick ner i tvättstugan 7 minuter för tidigt. Sjukt irriterande! Känns så onödigt att gå upp till lägenheten igen och helt värdelöst att sitta här nere o tröka. Men eftersom jag är för lat för att gå upp så sitter jag här. Tur man kan blogga. O nu blir det spel på mobilen, City bloxx. Mitt rekord är 210 våningar :)


Ligger i sängen o försöker sova. Massor...

Ligger i sängen o försöker sova. Massor av hästtankar som snurrar så nu är det svårt. Det sköna är iaf nu att jag bestämt mig, jag vill ha den hästen :) Det värsta är bara om dom skulle ångra sig. Eller om nån annan åker dit, provrider och bestämmer sig före mig. Jag vill ju gärna ha Karin med mig och titta först. Kommer vara mycket lugnare efter onsdag, då hoppas jag att allt är klart! Nu måste jag försöka sova. I morgon blir det bad med Börne o Lotta :)


Jag har bestämt mig, alla ni som sagt att ...

bild0523 (MMS)

Jag har bestämt mig, alla ni som sagt att det inte var meningen när islänningen blev såld. Ni hade så rätt! Den här ponnyn, det är han som är den rätta :) Jag sa det redan till Björn när vi gick med honom en sväng för att känna på lite. Innan jag ens hade ridit honom. Det klickade direkt! I kroppen känns det som att vara kär, det pirrar o far och känns helt underbart. O ja, han var hur härlig som helst att rida också :D Så nu är det bara två stora om kvar. Karin ska följa med på onsdag och titta på honom, är hon godkänd hos henne så lägger jag handpenning då. Ska isf hämta hem honom i slutet på juli när jag o Björn varit iväg till Gbg. Det andra om, han måste gå igenom veterinärbesiktningen. Men sen, sen har jag världens goaste häst :D


Nu åker jag och Björn till Uppsala. Dags...

Nu åker jag och Björn till Uppsala. Dags att provrida två hästar till. Idag är det en islänning och en westernriden D-ponny. Båda ska bli riktigt intressanta! Jag hoppas att jag kommer fastna för ponnyn, den verkar bäst på papperet. Först blir det glass :)


Körde en gammal stammis nyss. Efter ett t...

Körde en gammal stammis nyss. Efter ett tag säger han: "Men dig har jag verkligen aldrig åkt med förut! Konstigt". O han åkte typ jämt med mig för några år sen! Har faktiskt funderat på vart han tagit vägen. Sthlm tydligen.


Ledsen

Jag bestämde mig faktiskt för att köpa Frida. I natt. I morse var jag inte helt hundra igen men jag gillade verkligen den hästen det klickade och jag hade kul när jag red henne ute i skogen. Så jag tänkte maila ägaren och skriva vad jag kände och att jag ville ha henne veterinärbesiktad, för jag ville ha henne. Bestämde mig för det. Så hade jag ett mail från henne redan, såld =(  Så nu sitter jag o gråter.

D-ponnyn jag provred igår var jättefin och skön att rida. Det märktes att den var utbildad och kunde lite men vi klickade inte. Red en stund på banan och sen en tur i skogen men vi passade inte riktigt ihop. Vilket var synd för på den hästen hade jag nog kunnat lära mig en del. Hon kan nog bra mycket mer inom hoppning och dressyr än jag kan.

Att jämföra de hästarna, eller känslan att rida dem, det fick mig att bestämma mig för Frida. Så nu är jag ledsen. Men jag vet ändå nästa gång hur det ska kännas när jag hittat rätt och då ska jag inte lyssna på andra, då är det magkänslan som gäller.

Inte köpt häst än men har redan sömnproble...

bild0522 (MMS)

Inte köpt häst än men har redan sömnproblem och gigantiska påsar under ögonen! Jag har sån beslutsångest. Frida, islandshästen jag provred i tisdags. Jag vill ha henne trots att alla avråder mig pga. hennes eksem.


Projektet, ingen hemlis längre

Nu vet till och med mamma så kan ju äntligen prata öppet om det. Jag ska (förmodligen, förhoppningsvis!) skaffa häst =)  Är på jakt nu och har börjat provrida. I tisdags var det en islänning i Ockelbo som var hur mysig som helst. Jag tror verkligen att jag och den hästen skulle ha otroligt roligt ihop! Frida hette hon och hon var lugn och mysig i stallet men när vi red ut var det full rulle. Trodde ett tag att jag skulle ramla av i galoppen för då tog hon fart. Men när hon hade sprungit av sig var hon lättare att kontrollera. Verkligen skitmysig att rida, fasiken alltså. Hade jag fått bestämma hade jag hämtat hem henna på en gång! Men, hon har eksem. Så Karin har ju övertalat mig att jag inte ska köpa henne. Plus att jag inte kan ta första hästen jag provar. Men jag vill ju, så jag har inte sagt ifrån än. Ikväll ska jag prova en D-ponny. Förhoppningsvis får jag även till nån provridning på söndag. Ska försöka ta mig neråt Uppsala - Sthlm då och prova ett par hästar. Finns en häst i Uppsala som jag tror skulle bli bra. O då blir nog Karin nöjd också, den har kört en del western innan =)  Så efter de provridningarna får vi väl se vad jag känner. Vill prova runt lite, för även om jag just nu skulle kunna åka till Ockelbo och hämta islänningen direkt så inser jag att Karin har rätt, jag borde rida fler hästar så jag vet vad jag vill ha. Det är väl iofs bra att hon bankar lite vett i mig men jag är rädd att jag kommer ångra mig sen och fortfarande vilja ha islänningen. Får väl se efter ikväll också. Risken finns väl att jag fastnar lika mycket för den =)

När det gäller stallplats så är iaf det hyfsat löst nu =)  Har en plats i Sikvik dit jag får flytta när som helst, hon håller platsen tills jag behöver den. Är det nån annan som vill ha den så ringer hon mig först så jag får ta den innan. Väldigt bra =)  Dessutom ska jag åka och titta på ett stall på Milbostigen nu på lördag! Helt perfekt, det är ju där jag vill ha min häst =D  Massa skog bredvid, finns även ett par stall med ridbana och ett ridhus. Ingen aning om det går att låna/hyra men det hoppas jag =) 

Aja, provridning ikväll. En D-ponny som gått lätt A i dressyr och lätt B i hoppning. Spännande!

RSS 2.0