Förkyld 👎

AlltsÄ, jag vet inte hur mÄnga ggr den hÀr förkylningen tagit om nu. SÄ fort det börjar gÄ över kommer nÄ nytt, sen igÄr Àr det lungorna och nÄn ny typ av halsont. Nu Àr det mer som en klump bakom svalget, förra veckan kÀndes det som öppet sÄr i hela halsen. Före dess har det varit feber i olika perioder, huvudvÀrk, illamÄende. Tror det hÄllit pÄ i 4-5 veckor nu!

SÄ nu, nu sitter jag hÀr pÄ hÀlsocentralen och vÀntar pÄ en tid. Drop-in och hamnade som nr 4 i kön. Sjukt uttrÄkad!


Onsdag 21.9.2016 - morgontankar

Kan knappt förstÄ att hela sommaren gÄtt, att det Àr hÀr vi Àr nu. Det Àr liksom september och höst. Mörkt nÀr jag Äker om mornarna och mörkt nÀr jag kommer hem frÄn stallet om kvÀllarna.

Stallet, det Àr dÀr alla mina funderingar ligger nu. Eller all ilska rÀttare sagt. Fy sjutton vad jag vill till nya stÀllet, mailade dem igÄr och frÄgade om det gick att flytta in tidigare, sÄ pÄ lördag flyttar vi. O nu hoppas jag bara att det blir bÀttre! Jag vill Äka till stallet utan en klump i magen, jag vill dit och mysa och slappna av. Det Àr ju dÀrför jag har hÀstarna överhuvudtaget.

Övriga funderingar. Jag vill nog inte ha nĂ„n annan mĂ€nniska i mitt liv. Jag har för höga krav och blir bara besviken nĂ€r de inte uppfylls. Jag kan inte fĂ„ nĂ„n att vara som jag vill och jag vill inte pĂ„verka nĂ„n till att bli nĂ„t de inte Ă€r heller. Allt blir bara för jobbigt och jag tror jag ger upp dejting helt.


God morgon

MÄndagsmorgon och för mycket tid till att tÀnka, att ha en timmes resvÀg till jobbet kan vara negativt ur flera synvinklar. Fast jag Àr absolut inte deppig, bara överanalyserande och kanske lite för tÀnkande. Olika delar av mitt liv, vill jag verkligen det hÀr? Vilka sÄrar jag om jag drar mig ur och Àr det vad jag vill...?

Helgen har varit riktigt bra, blev kaffe till soluppgĂ„ngen bĂ„de lördag och söndag ❀ Lördag sjĂ€lv men söndagen i sĂ€llskap med Hanna. GĂ„ upp 5 pĂ„ helgmornar nĂ€e man ska fĂ„ sova ut kĂ€nns kanske lite sĂ„ dĂ€r, men annars har det verkligen varit en grym start pĂ„ dagen!


SoluppgÄng

I VĂ„rvik och vĂ€ntar pĂ„ att solen ska gĂ„ upp, stĂ€llde klockan pĂ„ 04:50 denna lördagsmorgon för att hinna se den. Varje morgon nĂ€r jag Ă„ker till jobbet brukar himlen vara alldeles rosa och fin, bestĂ€mde i början pĂ„ veckan att pĂ„ lördag ska jaga en kaffe och titta pĂ„ solen som gĂ„r upp. Är himlen sĂ„ dĂ€r sprakande idag? NĂ€ 😂 Men en kaffe sjĂ€lv pĂ„ klipporna till denna utsikt Ă€r faktiskt inte helt fel Ă€ndĂ„ 😊


Dags igen

Behöver styra upp maten lite, blivit för mycket bars och för mycket grĂ€dde, och har faktiskt unnat mig bullar nĂ„gra gĂ„nger 🙈. LĂ€ste ett vĂ€ldigt inspirerande inlĂ€gg om att dricka för mycket kaffe och dra ner till en kopp om dagen, provade första dagen igĂ„r och det funkade vĂ€l. Pratade med en kollega i mĂ„ndags om att vi dricker för mycket kaffe och bĂ„da mĂ„r fysiskt dĂ„ligt av det. Sömnen mĂ„ste jag ocksĂ„ förbĂ€ttra, sĂ„ varför inte prova en om dan.
En fettkaffe pÄ vÀg till jobbet, sen mat vid lunch. Ska se om jag rent mentalt funkar pÄ det.


Bra dag :)

Idag har jag jobbat hemifrÄn, suttit i soffan och fÄtt massvis gjort :) Ridit bÄda hÀstarna pÄ kvÀllen, hade ett riktigt genombrott med Ville och nu kan vi ta det dÀrifrÄn.

Jag mÄr bra idag, inte bara idag. Jag mÄr bra liksom. En mer bra period som flyter pÄ. Har absolut dippar och Àr skitförbannad vissa dagar över allt som hÀnt, men jag gÄr inte ner mig. Ilskan kommer men den sÀnker mig inte lÀngre. Jag börjar fÄ rutiner i vardag och jobb, hittar min roll bland kollegor och jag kan Àntligen börja skratta och skÀmta med folk igen. Det Àr en underbar kÀnsla att leva igen. Det Àr inte varje dag men det Àr ÀndÄ en stadig kurva uppÄt, fan vad tacksam jag Àr över allt som hÀnder nu :)

O jag klarade den hÀr perioden med beröm, kommer bli fast anstÀlld och har till och med ett halvt löfte om jobb i GÀvle nÀr möjlighet finns :)

O Limpan har fÄtt vÀrldens bÀsta Nelson som daghusse :)


Jag kom ivÀg

O jag Àr sÄ jÀvla tacksam att jag gjorde det! Att jag nu kan leva och inte bara gÄ o vÀnta pÄ att det ska gÄ Ät helvete, magkÀnslan sa ju hela tiden det o jÀvlar vad rÀtt den hade!


Glömde ju det viktigaste

Vad vore en uppdatering utan en lÀgeskoll för vikten. Jag mÄr bra och det gÄr bra, LCHF och en hyfsat strikt variant av det utan att tÀnka sÄ mycket pÄ det. Har inte haft vÄg sen jag flyttade frÄn mamma och pappa för ett par veckor sen och nu lÄg det pÄ 68,7 kg pÄ min tjockisvÄg. Har ju tvÄ, den som alltid visar lÀgre och den jag hade frÄn början och gÄr efter hade batteritorsk. SÄ jag Àr toknöjd. Har reagerat pÄ senaste veckorna att tröjor jag brukat anvÀnda kÀnns som tÀlt. NÀr nÄt kÀnns stort skyller jag pÄ för mycket sköljmedel och nÀr nÄt kÀnns litet skylls det pÄ vikten.
 
Men det huvudsakliga i det hÀr, jag hetsbantar inte. Jag mÄr bra som det Àr nu. Det har faktiskt infunnit sig balans. I onsdags efter prognoserna Ät jag en bulle för att jag lovat mig sjÀlv det efter den hÀr skitperioden med för hög stress. Men det fÄr mig inte att skita i allt efter det, bara tillbaka till vardagsÀtandet igen :)
 
Nu ska jag ut i skogen och leta en pinne som ska sitta i sovrummet ovanför sÀngen, Àr nÀstan sÀker jag sÄg en sÄg bland allt som lÄg i flyttlasset frÄn igÄr :)

PÄ mina egna ben stÄr jag nu

 Jag kÀnner att jag behöver uppdatera, mest för min egen skull. MÄr inte direkt dÄligt men jag behöver fÄ lite rÀtsida och bena ut hur livet faktiskt Àr.
 
Jag har nu bott i min lÀgenhet i tvÄ veckor. O tÀnk vad hopplöst allt kÀnns ibland och tÀnk vad lite som behövs för att det ska blir bÀttre. TvÄ veckor Àr inte lÄng tid, men att fÄ komma tillbaka till mina rutiner Àr sÄ otroligt avslappnande. Första lasset med alla möbler flyttades för nÀstan tvÄ veckor sen, andra med mer smÄgrejer kom igÄr. Jag har nu en kaffebryggare och micro, bestick att Àta med och tallrikar att Àta pÄ. Idag jobbar jag hemifrÄn och bara njuter av mitt. Av att öppna köksskÄpen och se mina koppar stÄ dÀr. Av att fÄ stÄ pÄ egna ben igen.
 
Linus har fÄtt en hundvakt som han Àr hos om dagarna, Nelson. VÀrldens underbaraste herre. O det kÀnns sÄ bra. Behöver en till för att tÀcka upp om han Äker nÄgonstans, men jag har en det kÀnns som jag kan lita pÄ Ätminstone :)
 
Jobbet. Prognoserna har varit, bÄde till kund och till arbetsgivare. Var sÄ nervös sÄ jag höll pÄ att dö vid genomgÄngen till kunden men tyckte ÀndÄ att meterialet jag visade upp var tillrÀckligt bra. Fick stort stöd av en kollega som egentligen var den som pratade mest. Till företagit i onsdags behövde jag mest visa upp det vi jobbat fram och dÄ var det jag och en till frÄn projektet och tvÄ frÄn företaget. Men till det som var bÀst, samtalet med distriktschefen efterÄt. Dels frÄgade jag om fortsatt anstÀllning efter provperioden och det Àr klart jag fÄr fortsÀtta (jippie :D), dels tog han upp att jag nu flyttat till GÀvle. Pendla till Uppsala Àr ingen höjdare och de hade diskuterat möjligheten för mig att jobba hemifrÄn, varannan fredag Àr ett förslag men ska ta det med min projektchef nÀsta vecka. Sen diskuterade vi ocksÄ möjligheten att fÄ byta upp till GÀvle vilket inte alls var omöjligt, hade egentligen tÀnkt ta det i vÄr pÄ utvecklingssamtalet men nu kom det upp. DÀremot sÄ sa jag sjÀlv att jag gÀrna stannar ett Är till sÄ jag vet vad jag pysslar med innan jag byter. Jag fick iaf positiv feedback och det kÀndes helt grymt att fÄ höra. Jag Àr ju rÀtt kaxig nÀr det gÀller jobb för jag vet vad jag klarar (ALLT!) men sen jag började hÀr i maj har det ju bara varit nytt hela tiden sÄ jag har aldrig fÄtt slappna av och kÀnna att jag klarar nÄt innan det lÀggs till nya utmaningar. Men nu sÄ :D
 
HÀstarna har stÄtt i Valbo över sommaren men vi ska flytta, hittade en annan lösdrift dÀr allt verkligen Àr heeelt underbart. VÀrldens finaste stallÀgare, vettiga Äsikter och ordning och reda. Det kommer bli asbra, en mÄnad kvar!
 
KÀrlek: blÀ.
 
SÄ hÀr ser det ut pÄ min balkong nu, satt i hÀnggungan nyss och skulle jobba lite. Men sÄ kom Limpan och kröp upp och la sig sÄ vi gungade lite tillsammans istÀllet. Det Àr sÄn sjukt skön kÀnsla i magen, jag trivs sÄÄÄ bra hÀr. LÀgenheten kÀnns lite som mitt fort, min egen trygghetszon dÀr ingen kan störa. Blev en annan lÀgenhet ledig nyss dÀr jag egentligen ville bo, men bestÀmde mig för att inte ens Äka och titta pÄ den. Jag vet ju att jag mÄr bra hÀr, varför Àndra pÄ nÄt som funkar?
 
 

RSS 2.0