Life update - mycket nu

Begravning för farmor i fredags, trodde faktiskt att jag skulle vara helt okej med det. Självklart inte okej på det sättet men att det skulle vara hanterbart; hon var gammal och har varit sjuk en längre tid. Men att bara sitta i kyrkan var otroligt jobbigt. Musiken var jobbig, tystnaden och höjden i taket. Stämningen. Fy.
På lördag morgon fick jag ett sms riktat till Emil, han blev bjuden på grillning i Rättvik hos Fred så jag hängde på. Älskar verkligen att åka dit! Känner mig som hemma, avslappnad och mår bara bra. Så kom inte hem förrän efter 22 på kvällen och Oliver fick en vilodag.
 
Söndag blev lite slappardag men fick ändå en del gjort. Städade. Färgade håret vilket jag tänkt gjort i all evighet. Red ut barbacka på Oliver och körde en tuff runda.
 
Måndag, underbara måndag. Flyttade in i mitt nya boende i Norrtälje där jag jobbar. Ett litet tvåvåningshus på gården till en hästgård. Precis mittemot ligger stallet, bakom ligger huset som vi hyr till våra armerare. Pratade med ägaren igen om att flytta hit Oliver, han är välkommen när som helst :D  Diskuterade betet i sommar, de har till och med en hage med ligghall där gräset inte blir så kraftigt och den innehåller en del skog. Där kommer Oliver få gå med två av deras fångbenägna hästar. Många som känner mig vet att en av mina drömmar är att ha hästen hemma på gården, att sitta och dricka kaffe på morgonen och se hästen beta i hagen nedanför. Titta första bilden, den är från mitt sovrumsfönster tagen från sängen, där är hagen Oliver ska gå i i sommar. Jag behöver alltså bara sätta mig upp i sängen för att se honom om mornarna. Från förra boendet där jag var konstant stressad, drog ner alla rullgardiner direkt jag kom hem till detta :D  Total avslappning och lycka. Dessutom frågade ägaren om jag ville rida några av deras hästar innan Oliver kommer. Så klart liksom :)

På jobbet är det sjukt mycket nu. Men det betyder också mycket övertid så jag klagar inte såå mycket ;)  Min nästa lön kommer bli väldigt fin, och det behövs. Jag köpte en hästtransport igen förra veckan ;)

Äntligen hemma :)

Haft en bra dag på jobbet, mycket har hänt. Fick Mumin-te av en finsk kollega :) Träffade min favvo-finne som hjärtat slår trippelslag bara jag ser, pratade flera gånger idag. O på måndag flyttar jag in som granne med honom. Vilket också betyder att jag sovit min sista natt i boendet jag avskyr med de påträngande hyresvärdarna. 

Jag kan förresten räkna till 99 på finska och fick höra idag att jag pratar finska med svensk brytning. Hängde ni med på den, JAG PRATAR FINSKA :D 

Bäst av allt, jag är nu hemma och får sova i min egen säng <3



Citronostkaka var lätt godast :)

Jag klättrade i träd igår!

Det ord som beskriver det bäst är nog befriande. Man klättrar inte i träd som seriös 32-årig inköpare på ett kajbyggnadsprojekt. Man gör liksom bara inte sånt i den här åldern överhuvudtaget. Så att ta tag i trädet och häva sig upp och bara klättra, så jävla nice och jag hade måbra-känslor i kroppen hela kvällen igår :) 


Så idag klättrade jag i två träd till efter jobbet ;)




Middag 45 kcal

Trodde min 2-dag skulle gå åt helsike, men lyckades med bara 543 kalorier idag. Visserligen inte under 500 som det ska vara på 5:2-dieten. But close enough :)  

Åt lite för mycket frukt på jobbet så hade inte så många kalorier kvar till middag, hade 2 ;)  Så det blev 100 g shiratakinudlar och en cup of soup, ca 45 kalorier :) 

Har grym energi nu på kvällen, taggad och glad på nå sätt. Skön känsla :) 


Träningspeppad!

Inte ett dugg peppad att äta riktigt men sjukt sugen på att börja ta ut mig fysiskt. Har lite problem med det här nere eftersom jag inte kan lämna Emil ensam längre stunder och han är för liten för att hänga med. Jag vet hur jag ska göra för att gå ner i vikt enbart genom att äta rätt, men min kropp blir inte speciellt fin då. När jag var nere på runt 65 kg för ett år sen bodde jag hemma och red 5-6 dagar i veckan plus allt annat småfix i stallet typ bära vatten och hö, mocka. Jag hade helt andra muskler då än jag har nu, har tappat otroligt mycket sen jag började jobba borta i veckorna och det syntes när vikten gick ner förra veckan.
 
Så nu har jag lagt upp en plan. Emil behöver träna att vara själv men det är inte långa stunder han klarar hittills. Helt enkelt så tar vi en promenad tillsammans efter jobbet så han är lite trött, går in och slappnar av lite. När han är lugn inne lämnar jag honom och tar en liten rask promenad själv. Till en början kommer det bara vara 10-15 minuter och kanske inte ge mig så mycket ur träningssynpunkt. Men jag tror att jag kommer kunna öka på ganska snabbt och om ett par veckor är jag säkert på 45 minuter. Och 45 minuters rask promenad, där börjar det nog ge lite grann, Dessutom kan jag nog nu ta 2 eller 3 korta promenader. Flåset kommer ju gå ner emellanåt, men skit samma. Nån kalori bränner det säkert och jag kommer må bättre!
 
På helgerna har jag ju ridningen, men jag vill ut och gå. Fort och ta i med hela kroppen med grym peppande musik i lurarna. Kan säkert ordna hundvakt och dra iväg efter ridningen till Hemlingby och gå.

Trädklättring

Tror att jag kan ha nämnt det tidigare men blev påmind i morse. Jag vill klättra i träd! Känna att jag klarar det med min egen styrka. Klarade det absolut inte när jag var liten, för klumpig och trodde inte på mig själv heller. Nu ser jag det som en utmaning, o nåt som skulle kunna vara en rolig träningsform. Ut och gå rask promenad med avbrott för att häva sig upp på grenar. Låter det inte jäkligt kul? :D

Bra känsla idag :)

Har en fastedag idag vilket så klart ger ett jobbigt sug i magen, men har ändå en skön avslappnad känsla i kroppen liksom. 
 
Diskuterat semester med Markus, vi bör inte ha samma veckor och vi kom överens rätt bra :)  
 
Har haft en sån där jobbig helg med insikter. Jag var på dejt igår med en kille och beksrev mig själv som socialt obegåvad. Det var nåt jag bara slängde ur mig men insåg lite i efterhand hur rätt jag hade egentligen. Alltid varit och trots nio år som taxichaffis så är jag det fortfarande. I arbetslivet kan jag slå på den inlärda sociala sidan, jag vet hur och vad jag ska säga för att få andra bekväma och avslappnade att prata med mig. Privat däremot, när jag ska vara jag, så funkar det inte alls. Jag är inte längre tyst och osäker som när jag var ung, men det är liksom inte normala saker som kommer ut. Inte så att jag har värsta tourettesen, men jag är bara konstig. Kul insikt att få va. ADD rocks. 
 
Selfie från i morse på väg ner till jobbet och en liten på Emil :) 
 
 
 
 

Viktökning

Släpper på spärrarna i två dagar och går upp 3 kg, välkommen till min värld ;) 

Skulle vart en fastedag i fredags och det fungerade bra till en början. Tills jag kom hem till Gävle, var till veterinären med Emil och de hittade inget fel. Remiss till Ultuna och en ortoped. Han har väldigt svag hälta ibland, började för nån månad sen när han lekte i hallen för sig själv. Måste sträckt eller vridit nåt, kom och var jättehalt men det försvann rätt snabbt. Efter det har det kommit och gått men väldigt svagt, bara så man anar det. Jag hade ju hellre fått ett svar i fredags än att de inte hittade nåt. 

Så då försvann motivationen; bröd med ost, kex, godis och pasta med massa parmesan till middag. Igår fortsatte det med brunch på Ikea och sen mera bröd, o latte. Hade definitivt kunnat balla ur mer så egentligen har jag ingen ångest. Idag kör jag paleo igen och i morgon blir det fasta. Mycket fett och protein idag och försöka få ur kolhydraterna ur systemet. 

Tycker inte jag förtjänade en viktökning på 3 kg men tror att det helt enkelt är fel tid i månaden också. Får se nästa helg när jag kommer hem hur det ser ut då. 

Never a failure, always a lesson

Fail.
Evaluate.
Learn.
Move on.




Pallar inte

Sjukt mycket inre stress nu. Precis träffat hyresvärdarna. Ätit som en gris idag också och mår fan skit. Äter inget dumt men min mage pallar inte så här mycket frukt, det funkar inte. Ont och står rakt ut. 

Byter boende 1 april, måste kolla om jag kan få flytta in tidigare. 

Skitdag och magont

Igår mådde jag bra, allt var bra. Idag mår jag skit, allt är skit. 

Eller nä, fram till ca kl. 10 var allt jättebra och jag var lycklig. Fick på mig ett par jeans som legat ett bra tag för de knappt gått över låren tidigare. Tog en härlig promenad med Emil längs havet som vanligt före jobbet. 

När det började skita sig var när min mobil sa att den ville göra en uppdatering. Absolut. Sen behövde den PIN-kod. Ehh...? 24 nånting? Sen behövde den PUK-kod som jag turligt nog hade här nere i stugan. 

Men sen har det bara gått utför, ätit för mycket frukt vilket lett till magknip. Däckade på en av sängarna på kontoret för jag hade så ont och sov en timme. Åt mer frukt, fick mer ont. 

På lunchpromenaden såg jag vårens första fjäril. Otroligt lysande gul, så jäkla fin. O fjärilar gör mig glad, älskar dem och ska nog lägga till en på ryggens tatuering. Sen såg då Emil sitt livs första fjäril. Och började jaga den och fick så klart tag på den. Vilket slutade med att jag var tvungen att trampa ihjäl den första fjärilen för den kunde inte flyga längre.

Sen så har mina hyresvärdar kommit hem och jag insåg för en stund sen att det är ju så klart därför jag ätit så okontrollerat idag. De har en märklig relation till mig som inte är speciellt affärsmässig. Mer än så ska jag inte hänga ut dem. Men det är stress och press att de är tillbaka. Så stannade på kontoret till 21 idag för att slippa behöva konfronteras med dem när jag kom hem, vid den tiden sover de oftast. Turligt nog även idag. Men kan ju inte jobba så länge varje jäkla kväll, så i morgon är det väl bara att ta tjuren vid hornen och åka hem.

Eftermiddags; jag, Emil och två svanar.


 

Dagens lunchpromenad

Kaffe i solen :) 

Har jag skrivit att jag började med 5:2 förra veckan? Så lunch idag=en halv termos svart kaffe. Jippie. 

Var förresten på föreläsning med Charlie Söderberg igår, alla fick frågan vad de ville förändra eller vad de ville ha i livet. Kommer inte ihåg exakt frågan. Insåg då att jag vill ha mer ledigt. Så idag gjorde jag ett förslag på ändring av mitt schema vilket innebär lite färre timmar och därmed lite sämre lön, men varannan fredag ledig :)  Cheferna godkände så från april får jag två extra dagar hemma per månad. Låter kanske lite, men fy fan vad nice det kommer bli :)


Ensam är stark

Inte deppig, bara konstaterar.



Pre-riding :)

För en gångs skull är jag i stallet i tid och då är mitt ridsällskap sen, men jag lider definitivt inte. Sitter i solen mot laduväggen, hur jäkla avslappnande som helst :)


Sköna söndag

Idag skiner solen igen, blir en full rulle-ridtur tillsammans med Märit som äger stallet där Oliver står. Förra söndagen blev det strax över en mil på 95 minuter, siktar på nåt liknande idag också :) Med mycket trav och galopp blev det faktiskt ett träningspass för mig också, inte van att rida så mycket nu när jag jobbar borta i veckorna. Så hoppas på samma mängd endorfiner även denna dag :) 

Denna som jag köpte på Fullerö i Uppsala innan jag ens hade köpt lägenhet, är nu äntligen på plats. Älskar den. Oskar som var med då kom på "Hjort är Hjort", så jävla perfekt!



Morgonens vikt: 66,2 kg. Going down :D

Frulle, paleo!

Håller på och gör ett nötbröd så tryckte i mig några nötter och ett äpple före också ;)

Men glass till frukost är väl helt okej? Frysta hallon, en halv övermogen banan och lite kokosmjölk. Toppad med chiafrön. Glass till frukost liggandes i badet, ännu mer okej! :D




God morgon :)

Är hemma i Gävle, så inga fina strandbilder att bjuda på tyvärr! Mulet ute dessutom och såg på Instagram att nån hade -10 grader ute. Shit... 

Tvättid strax men först en promenad med Emil :)


Vad gör man när man nått sina mål?

Vikten: Alltså ja egentligen, målet var att komma ner till 70,2 så jag fick räkna mig som normalviktig och jag ligger runt 67 nu. Har tänkt mycket. Jag sätter hela tiden nya viktmål, när ska jag sluta hetsa?

Hemmet: En bostadsrätt som jag är sjukt nöjd med, har lagom att inreda och förbättra.

Fritid: Har egen häst och hund, finns inte tid för mer.

Karriär: Ett jobb där jag får tänka själv och ta ansvar, löser saker och är omtyckt. Tjänar mer än jag förtjänar. 

Kärlek: Kär i en som jag omöjligt kommer få.

Så enda delen av mitt liv som felar är kärleken, och där kan man inte sätta upp mål. Den händer när den händer och jag har varit med fel killar tillräckligt många gånger redan för att tvinga fram nåt igen.

Så vad blir nästa mål i livet? Vet inte om jag kan slappna av och bara vara. Funderar mycket på hur man gör, kanske är det bara en way of thinking som jag inte fattat. 

Bild från morgonens promenad, denna kommer även bli inramad och hamna på min vardagsrumsvägg:



Har du en ätstörning? Ehh, ja...?

Fick den frågan i helgen under en diskussion om mat och dieter. Jag har inte anorexia eller bulimi men jag hetsäter och går ständigt på nån diet för att ha kontroll. Mitt förhållande till mat är definitivt stört.

Skulle jag överhuvudtaget kunna strunta i vad jag äter, släppa kontrollen helt. Vad skulle jag då lägga alla tankar och all energi på? Skulle nog hetsäta för att det blir för mycket överskottsenergi som inte tar vägen nånstans. Eller sitta apatisk och inte göra nåt för att tankarna blir för många för att lyckas reda ut.

Denna kille blir jag dock mer och mer stolt över, mognar och lyssnar bättre och bättre för varje dag <3





Underbar ridtur <3

På härligaste hästen, blev en mil i högt tempo. Oliver bara ångade på, grymt stark har han blivit.

Så just nu har jag bara lyckorus i hela kroppen :)




Viktupdate + krom!

Glömmer alltid vad jag väger, men i morse landade den på 66,7. Skriver ner det nu eftersom jag inte kommer ihåg vad det var förra helgen. Tror på 67 nånting... Möjligen var det nog till och med över 68 på söndagen. 
 
Den här veckan har dock fungerat bra. Inget godis, inga kakor, enda jag "fuskat" med är några latte och lite mjölk i kaffet på kontoret. Har även köpt några dadelstänger smaksatta med hallon, asgoda! Paleo-tillåtna men rätt kaloririka ändå. Där är nog det som är mitt problem, jag småäter mellan måltiderna. Även om det är bra och tillåtet så är det onödigt. Det har blivit en del såna stänger, en del nötter och frukt. I slutänden är det en hel del extra kalorier. Tar man dessutom latte som exempel så är ju en sån stor ca 200 kalorier helt i onödan. Sen kanske jag klarar mig längre utan mat tack vare att jag äter lite emellan och det därför behövs. Om jag fick välja skulle en dag se ut så här: 
 
8:00 fettkaffe (kokosolja och kokosmjölk i kaffe med kakao)
12:00 lunch
19:00 middag
 
Brukar dock bli sugen runt 15 och även på kvällen efter middagen vilket jag bör komma på en plan för. Åt nyss en burk makrill i tomatsås, köra på det som mellanmål innan jag lämnar kontoret. Eller ett kokt ägg. Kvällen efter middagen vill jag gärna sitta och plocka med nåt och det kan bli rätt mycket frukt. Borde nog släng in nåt mer mättande eller med mindre kalorier. Broccoli? Blomkål? 
 
Men, nu en utvärdering av kromtabletterna. För mig funkar det. Har en kompis som säger att de absolut inte fungerar, kanske är så att jag genom paleon inte får i mig tillräckligt med krom för upplever ju att sötsuget triggas rejält på den dieten. Nu har jag provat dem i över två veckor, och under första veckan gjorde jag några snedsteg men inte lika illa som i vanliga fall. Kan hålla mig ifrån det bättre och har inte lika mycket sug efter varken mat eller onyttigt. Att jag äter fel och för mycket är ju inte bara ett fysiskt behov, har en del psykiska problem som göra att jag gärna tar till mat och den biten kommer inte lösas av tillskott. Men kromet har gjort det lättare, mycket lättare. Att äta lite fel ger hjärnspöken som sätter igång den mentala biten, att inte göra de misstagen och att inte sätta igång ångest över felätning håller mig ifrån hetsätning. Så jag är nöjd! Helt klart värt pengarna, tror jag betalade 79:- på Gymgrossisten för 100 tabletter. Tar en om dagen, så det är ingen större kostnad heller. 

Dagen som gått

Morgonpromenaden såg ut så här: 


På kontoret hade jag det så här:


Sen blev det planera köket på IKEA:


I övrigt då, helt definitivt kär. Definitivt. Han var in på mitt kontor idag, blev helt skakig och kunde knappt prata normalt. Så jävla sjukt att han påverkar mig så mycket. Men kul :) 


Farmor

Min farmor somnade in idag, 88 år gammal. 

Det var väntat då han haft lungemfysem och problem med andningen länge, för nån vecka sen fick hon lunginflammation och hamnade på sjukhus torsdag förra veckan. 

Jag vet inte hur jag ska hantera detta. Gråter och det känns sorgset samtidigt som jag vet att hon nog inte hade så mycket livskvalitet på slutet. 
Jag hoppas hon var lycklig och nöjd med sitt liv. Att hon inte kände ånger när hon låg på sjukhuset. 

Men sånt här är verkligen inte min grej, om det nu är nåns grej att hantera en närståendes död. 

Middag

Ett paket sugar snaps lite snabbt kokade i saltat vatten med en omelett på lök, bladspenat, ägg och pappas uppfiskade regnbåge.Fisken stekte jag redan igår och tog lite bitar från nu. Blev jäkligt gott :) 


Varvar ner efter jobbet

Gick hit igår också, lugnt och fridfullt :)  Sitter på bordet nu och bara lyssnar på vågorna som rullar in. 

Vem hade trott det här för tre år sen? Taxichaufför och allmänt uppgiven på allt som hade med karriär och jobb att göra. Nu har jag nästan dubblat min lön, massa eget ansvar och har min arbetsplats på ett sånt här fantastiskt fint ställe. 



Långsamt framåt

Jag vet att jag är jävligt negativ för det mesta nu, men skulle man lägga upp mitt mående på en kurva så går det ändå långsamt uppåt. Massa jävla gropar och steg bakåt men i slutänden blir det bara bättre o bättre ändå. 
 
När det gäller jobbet så börjar jag få tillbaka lite jävlar anamma, jag är ju grym på det här. Pressa priser, göra avtal, fixa "omöjliga" saker. Charma leverantörer. Idag lyckades jag dels hitta en skrotnisse i Norrtälje, o såna är alltid bra att ha. Sen har jag fått ett avtalsförslag från en hyrbilsfirma vilket betyder att jag kan byta den Skoda Octavia jag kör mot en Volvo V40 och det blir 1200:- billigare för projektet. Mindre bil iofs men helt klart bättre. Får även dra en hästtransport i normal storlek ;) 
 
Privat lär jag bara få lite ordning på livet. Se till så att det varje helg händer nånting i lägenheten t.ex. Tror denna helgs uppdrag blir att fixa platsbyggda hyllor i köket för det saknar jag verkligen. Tror jag bestämt nu hur jag vill ha det också. 
Komma ut och rida varja dag så jag får frisk luft, närheten till hästen och slipper känna dåligt samvete för att jag inte ägnar honom tillräckligt med tid.
 
 
 

Konstig dag

Har varit både bra och dålig. Bra därför att jag får saker gjorda, får bekräftelse på jobbet. Jag är lugn, fixat maten hyfsat idag. Dålig för att jag inser mer och mer hur mycket problem jag har. Inte bara härochnu-problem. Härochnu är maten, ensamheten, bristen på närhet, lägenhet som aldrig blir klar. 

Det börjar poppa upp minnen från min barndom. Insikt om att jag aldrig känt mig värd nånting, inte ens när jag var liten. Alltid känt mig fel och i vägen, sagt fel saker vid fel tillfällen. Agerat fel. Bara varit fel. Jag fortsätter nu och gör samma sak igen. Den som förväntar sig nåt från mig blir besviken. Kan aldrig göra planer, ger inte andra energi. Både igår och idag kommer tårarna helt plötsligt, återkommer till mina vanliga tankar. Är det värt det? När ska man ge upp? 

Här är mitt lugna ställe, idag var det dessutom helt vindstilla: 




Morgontripp

Till Periform i Skogås och hämta spännhakar. Perfekt start på dagen: tre timmars bilkörning och en latte :) 



Dagens status

Jag är trött.
Jag vill trycka munnen full med kakor.
Jag måste jobba sex timmar till.

Blä!

RSS 2.0