Mysig morgon

Sitter själv framför brasan med Mr Right fortfarande sovandes upp på loftet.  Perfekt morgon.

Äggfastan bröts dock igår när jag blev besviken över huset vi tittade på. Allt var så perfekt tills vi gick ner på det som enligt annonsen hos mäklaren var betesmark. Jo tjena. Vatten till knäskålarna eller berg var det. Möjligen betesmark för simmande getter. Allt med husen och ladorna var annars så perfekt och jag kunde verkligen se mig själv och killarna bo där. 

Besvikelse blev känsloätning. Men nya tag idag, inte äggfasta men strikt LCHF med kött och gröna grönsaker som spenat och sparris, svamp och olika typer av kål. Smör men inte ost och grädde. 

Svart kaffe med te nu, sen blir det nog stekta ägg och stekt vitkål till frukost. 

Trots bakslaget med huset igår var det en bra dag. Mysig och fick en hel del gjort. 


Äggfasta dag 2

Bara äta ägg i 5 dagar, ägg med smör. Hittills trötthet och huvudvärk, ingen hunger dock. Inte så jättemycket sug heller. Dricker ingen lightläsk eller grädde i kaffet och gissar att lite dåligt humör mest beror på det och att kolhydraterna är hyfsat nollade nu. Får se om kroppen vänjer sig :)


Mr Right

I fredags firade vi vår 2-veckorsdag. And guess what, vi la bud på ett hus 😀 

Vissa kallar det galet och helt jävla korkat. Jag kallar det att leva i nuet och våga göra förändringar. Jag har velat ha hus med plats för hästen länge. Han vill ha ett lantligt hus. Det är dessutom två fullt utrustade små hus på tomten, det ena blir mitt andrum. Det andra hyr vi kanske ut. Två lador finns, 2 hektar mark till Oliver och massa härliga ridvägar. 

Vi har dock lagt ett väldigt lågt bud så nu återstår det att se vad som händer 😊

Mår bra :)


Nöjd ponny efter att matte ramlat i backen :)  

Har haft en riktigt skön dag, fått mycket gjort och hade en jätterolig tur med ponnyn :) Full rulle i skogen och vi hittade massa nya stigar att rida :) Hoppade lilla terrängbanan på vägen hem, så jävla kul! 

Ny dag, nya tag

Det här har varit en dålig vecka och jag funderar mycket på hur jag ska göra för att vända det. Förra helgen var många gäspningar och lock för öronen, har även börjat vingla igen. Så första steget är att öka tillskotten. Ska även byta ut D-vitaminerna till annat märke.
 
Jag är stressad igen vilket gör att jag hetsäter. Sötsugen som fan hela tiden och jag mår ju verkligen inte bra när jag äter dåligt. Eftersom jag är GBP-opererad får jag dumping när jag äter socker och jag mår fysiskt rätt skit. När dumpingen gått över har jag noll ork i kroppen och då är jag ännu mer sugen på socker (=snabb energi).
 
Jag har även druckit väldigt mycket Cola zero en tid nu, och Celsius. Sötningsmedel är ju inte heller det bästa. O när jag hetsäter är det grädde och kvarg typ, bär går också i. Jag tror inte laktos är bra för nån även om det påverkar vissa väldigt lite. Jag vet att det påverkar mig en del, blir liksom däst av det.
 
Så jag tror jag nu är tillbaka till att äta mer åt paleo-hållet och få bort konstgjorda ämnen, laktos och gluten. Inte hälla grädde eller mjölk i kaffet eller ta en kvarg till mellanmål. Men inte heller krångla till det för mycket, små mängder i mat får vara okej liksom. 
 
Började även läsa detta http://martinajohansson.se/dag-3-av-5-min-langfasta/  om långtidsfasta och blev jäkligt sugen på att prova. På lördag blir det lite släktkalas så det är ingen bra tidpunkt att starta, men kanske börja på söndag och köra två dagar åtminstone. Helst tre. Söndag har jag en del att göra hemma och åker till Norrtälje på eftermiddagen så det är bra, måndag är lång jobbdag med hundträning på kvällen vilket också är bra. Tisdag kanske man kan äta middag på kvällen, har jag då inte ätit sen middag på lördgen blir det tre dygn. Får se om jag orkar ge mig på den biten. 

Det sket sig

Jag åt godis i lördags och igår, började med att jag tyckte jag kunde unna mig en lussebulle. Sen sket det sig med godis båda dagarna. Så nu är det måndag, dag 1. Hade kunnat vara dag 14 ;)
 
Luciahelgen ska jag och Mr Right baka julgodis och mysa. Så fram tills dess tänker jag vara duktig och satsa på att må bra. Kan ju lägga till att efter att ha ätit så här mycket socker igår så mår jag inte bra. Som en jävla sockerbaksmälla med ångest och bara tungt mående rent fysiskt i kroppen. Bra läxa men en läxa jag borde lärt mig för länge sen...

Mr Right?

Han säger att jag har snygga ben. Alltså, jag har verkligen inte snygga ben! Shit vad han måste vara kär 😂

Satan vad less jag är!

Jag är trött och alldels för mätt, sur och irriterad. O blir så jävla irriterad när folk inte lyssnar. O på folk som överdriver och försöker få saker att vara nåt det inte är. O idioter som pratar skit om andra bakom deras rygg och som försöker trycka ner andra för att må bättre själv.
 
Mina grejer - mina regler. Precis NU vill jag förändra mitt liv helt. Bo och jobba hemma och få kontroll igen. Vara singel resten av livet, köpa ett litet hus till mig och grabbarna. Bara vara ifred från idioter!

Helgen som varit

Haft en jättehärlig ledig helg, är nu inne på dag 7 av bra ätande. Vikt igår 65,7 kg. Wohoo! 

På väg till jobbet nu, trött ✌


Denna helg i bilder: 







Neråt är framåt


1 kg kvar till matchvikt, så sjukt jävla nöjd! Lite kärlek om kvällarna istället för hemmamys och mat. Kärleken kanske går åt helvete, men förhoppningsvis stannar vikten ;) 

Äntligen hemma

Antingen har jag gjort en kille väldigt ledsen eller väldigt arg. Jag tror mest på det första, ledsen och less. Och kanske arg också iofs. Från allt till inget. Med väldigt mycket urspårad ärlighet. 

Men nu är jag åtminstone hemma. I min egen lägenhet och min egen säng. Alldeles själv med min lilla kille. Den här veckan kändes det verkligen välbehövligt att få landa hemma. Nu ska jag sova, stänga av ljudet på mobilen och inte ställa nån väckarklocka. 


Torsdagsfunderingar

Jag vill ut i skogen, sitta på en stubbe med en kopp kaffe och total tystnad runt omkring. Vill skala bort allt lull i huvet och verkligen inse vad jag vill och hur jag vill ha det. Få grepp om vad som bara är rädslor och hjärnspöken, vad som kan bli bra och vad jag vågar. 

Som jag skrivit förut, inget blir nånsin bättre om man inte vågar förändra. Att tänka och göra samma som alltid kommer bara leda till att resultatet blir detsamma som alltid. Det är där jag vill komma till insikt om det jag försöker våga ändå är samma misstag som vanligt. Eller om det är nåt helt annat.

Idag är det torsdag och jag får åka hem och bara vara. Lydnadsträning ikväll med lillkillen, sen upp till Gävle och sova. Dag 3 är det dessutom i bra ätande, sket sig lite i måndags med godis på kvällen. Får helt enkelt inte ha sånt hemma. Jag hoppas jag håller i med maten nu, nånstans ligger grunden för mitt mående där. Får jag i mig den näring jag behöver så är jag piggare och mentalt mår jag bättre när jag inte gör misstag. 


Tystnad

Alldeles tyst på kontoret, så jäkla skönt! Det är liksom frid i huvet. 

Har återupplivat min gamla Z1 och hade tydligen några bilder kvar som bara innebär nostalgi :)  Ca ett år sen allihopa :)








Fotografera

Det är inte så mycket bilder i min blogg nu, min mobil är på lagning för fjärde gången nu. Eller rättare sagt den första var på lagning tre ggr tills de gav upp och erbjöd mig en ny, så la till lite pengar och bytte upp mig till Sony Z5. Vilket resulterade i att folk inte hör vad jag säger och det bara ekar i mobilen. Så nu är den på lagning och jag har nån gammal jäkla xperia som lånetelefon, hänger sig hela tiden gör den och jag bara lääängtar tills jag får tillbaka min. Insåg precis hur mycket jag saknar att ta bilder och fota natur och jobbet och Linus och selfies. Jävla skittelefon! Funderar på att väcka liv i min gamla Z1 som jag hittade hemma, tror dock inte att den kommer fungera.
 
Nu ska jag nätshoppa lite, som plåster på såren ;)

Antistress

Istället för att stressa och packa och åka ner till Norrtälje ikväll så slappar jag med mat och strax lite te, pausar lite och bara slappnar av. Jag behöver fan göra det innan jag kör på igen. Men jag ska packa och göra klart så jag bara kan kliva upp i morgon bitti, hoppa i kläderna och börja köra neråt. Kan ändå vara rätt mysigt att sitta på morgonen och lyssna på ljudbok och dricka lite kaffe.

Lite bakis, lite känslosam

Gråter lite, funderar en hel del. Läser genom inläggen från somras och våras, hur jag mådde och hur jag hanterade livet. Niko t.ex. Hur rätt han var men samtidigt så jäkla fel. Och hur rätt allting känns nu. Även om jag bara vill fly den här gången också så behöver jag inte tvinga mig lika mycket till att stanna som jag gjorde i våras. Skiter det här sig får jag fasiken ta att vara ledsen ett tag, men jag måste våga för annars kommer jag ju aldrig få det jag vill.
 
En annan sak jag insåg av att läsa tidigare inlägg är att jag måste ta tag i mitt ätande igen. Jag måste äta bra mat som får mig att må bra fysiskt och psykiskt, det är liksom steg 1. Inga jävla kolhydrater och ingen skitmat. Inga proteinbars eller massa sötningsmedel. Bara protein, fett och grönsaker. Komma ihåg alla tillskott VARJE dag och inte bara ibland, jäklar vad jag fuskar nu när jag mår bättre fast jag vet att jag måste fortsätta ta dem för att inte bli dålig igen.
 
Så idag är dag 1, jag hoppas att jag om en vecka kan skriva dag 8. Att jag inte ätit fel och börjat på dag 1 igen. Att inte planera är att planera att misslyckas. Så matplanering måste göras varje dag, alltid ha mat redo som jag äter. Äta bra mat innan jag blir sugen. Ska göra iordning frukost nu, ägg och bacon, sen åka och hämta Linus och åka till stallet. Lägga fram lite kyckling så jag kan göra iordning när jag kommer hem och får låda till i morgon.
 
Hey, ho. Lets go!

RSS 2.0