Jobbigt nu

Hade gett upp helt när det gäller Oliver, han har så pass ont och han visar tydligt att det inte är okej. Ska in på klinik med honom nästa torsdag, bokade tiden i måndags och låg sen bara och grät hela dagen. Hade helt bestämt att åka hem utan häst, att avliva honom där direkt. Var förbi stallet i tisdags kväll, fick (tyvärr) en ny energikick av att vara med honom. Gick in i hagen och såg honom spetsa öronen och bli glad över att det var jag, jäkla häst. Tänker att det kanske går att behandla, kan spruta lederna igen på honom, låta honom vila resten av sommaren. Men jag orkar INTE mer, orkar inte gå och hoppas på att han ska bli bra igen. Vill inte få en massa hopp och förväntningar, det var lättare att ha bestämt sig för avlivning än ha beslutsångest för hur jag ska göra. Som sagt, jag orkar inte försöka mer. Men det är ju Oliver, min lilla häst. Min fantastiska, underbara och helt perfekta ponny. Hur skulle jag kunna avliva honom!?! Fy fan...

Tro

Vad mycket enklare allt skulle bli om jag trodde på nånting. En skyddsängel t.ex. En sån skulle jag vilja ha! Eller om jag bara trodde på nån gud eller kharma eller vad som helst. Nåt annat att lägga över ansvaret för mitt liv på. Eller tro att allt händer av en anlednig, att ens liv är förutbestämt och att det inte går att ändra. Så att man bara kunde luta sig tillbaka och låta nån annan styra.

Idag saknar jag Nicco nåt så otroligt mycket. Det är fortfarande sån jäkla sorg att han inte finns kvar, över ett år sen nu och det gör så jäkla ont att tänka på. Den känslan gör att jag kommer kämpa mer för Oliver. Att få honom frisk och fräsch, att kunna behålla honom överhuvudtaget. Det är värt alla extra pass på jobbet, lätt!


Suck

Ruggigt less just nu! Känns som att det är alldeles för mycket som bara trycker på från alla håll.

Försöker prioritera och stressa runt för att hinna med allt. Skulle vilja klippa med allt och alla, bara jobba och ta hand om Oliver. Låta de två delarna i mitt liv ta den tid de behöver! Behöver egentligen lägga mer tid på Oliver, ta det lugnt och hinna massera och stretcha honom. Men hinner inte.

Well well... Allt det här, mitt liv är kanske inte min grej ändå... Startar en lokförarutbildning i Kiruna nästa år, skulle kanske ta och gå den.


Klipppa mig?

Mmm, det är dags för en förändring! Ska klippa fram lite längder som jag tyckte frisören borde gjort sist jag var där men jag är nog lite dålig på att förklara hur jag vill ha det. Får klippa ur lite själv. Sen är det dags för en färgning, mörkbrunt som vanligt. Vadå tråkig? ;)  Borde jag inte klippa en helt ny frisyr? Helt kort kanske... Eller en annan typ av lång frisyr men det blir ju inte en lika drastisk förändring då. Vill inte ha page eller bob eller nåt sånt, lugg kanske? Min snedlugg har väl hängt med de senaste 6-7 åren nu. Shit, jag börjar blir gammal. Eller nä, jag ÄR gammal!


Det går framåt

Kass lön, skittrökigt jobb, noll motivation på den fronten.

Underbart samboliv, världens bästa pojkvän, älskar lägenhet. Tummen upp där!

Ofräsch ponny, ingen ridning på fem veckor. Tror det vände för en vecka sen när han fick massage, eller det hade börjat vända innan men då blev det ett rejält hopp framåt. Så den här veckan har han haft en massa energi och kommit gnäggande i trav mot mig när jag visslat på honom. På måndag ska jag rida första gången, sjukt nervös över att han kommer visa obehag igen =/  Fast huvudsaken är ändå att han är pigg och glad igen, det är inte kul att komma till stallet och se honom stå och hänga i hagen och sen bara stappla fram.

På det stora hela så försöker jag anpassa mig till allt nytt. Att bo på nytt ställe, jobba i "ny" stad, vara sambo och försöka leva på nya (apkassa!) lönen. Tog tag i min vikt på allvar för en vecka sen. Det funkar inte att väga närmare 80 kg, jag mår inte bra av det. Vägde ju 79 när jag kom hem från Florida, verkligen inte okej. Har inte haft nån våg sen jag bodde i Hille så har ingen aning om vad jag legat på senaste veckorna och då inte heller hur mycket jag vägde när jag började banta i söndags. Men idag var det iaf 75,5 och målet är 70. Ingen sluttid på målet, men det ska ske! Jag mår efter den här veckan mycket bättre, har knappt ätit nå snabba kolhydrater alls och håller mattiderna. Det går bättre och bättre med mellanmålen, försöker byta ut mackorna mot annat. Har kommit på att en burk tonfisk med lite gurka eller annan grönsak är perfekt som mellis! Eller som nu, middagen blev en burk tonfisk, lite gurka, ett kokt ägg och en klick creme fraiche. Peeerfekt!

Mys med Johan

Är på en badplats öster om Kilafors och grillar :) Älskar naturen här uppe och min söta pojkvän gick med på att ta en sväng med bilen hit :)


Jobbat hårt

Så jag är värd en riktig kvällshamburgare :)


Uppdatering

Det finns just nu inte så mycket till nånting, flytten är väl i princip klar men det är så mycket som ska göras i lägenheten. Har lite grejer kvar i förrådet som ska hämtas ikväll sen är jag helt färdigflyttad och kan lämna in nycklarna i morgon.

Annars försöker jag slappna av. Det är väldigt mycket med allt nu men jag försöker att inte stressa upp mig. Det fina vädret hjälper till, blir lugnare i kroppen när det är soligt. Försöker också att äta rätt så jag slipper energidippar och dumpingångest. En del dumping ger verkligen riktig ångest som ibland sitter kvar, inge kul.

Oliver har fortfarande ont i ryggen och jag vet inte vad som är fel. En massör kommer på lördag och känner igenom honom, jag hoppas på att hon ska hitta nåt fel. Annars är det klinikbesök som gäller igen. Å ena sidan tror jag att det bara är muskulärt, men varför blir han inte bra då? Har hållt på med skonsam träning som aktiverar ryggen på lagom nivå för att han inte ska bli stel, men det blir bara sämre. Vi ska börja lite med tömkörning, får se om det kan mjuka upp honom.


RSS 2.0