Insikt

Ibland beter jag som en idiot och det gjorde jag igår kväll. Vet att man måste våga för att vinna men jag är en fegis. Ska verkligen försöka ändra på det nu. Slappna av och sluta fly.

Men nu till stackars Olli som ska få sina tänder skrapade.


Söndagsfrulle

It's paleo ;) 

Kaffe, knaperstekt bacon och blötlagda chiafrön med varma kaneläpplen. Inget man orkar pyssla med varje dag, men äre söndag så äre :)




Tadaa :)

Lättare än nånsin i vuxen ålder :D




7 dagar paleo

O en viktminskning på 1,5 kg. Skitnöjd!


Noll aptit

Igår åt jag för mycket, idag är jag inte sugen på att äta alls. Är lättretlig och vill bara krypa ner under täcket igen. Vill ha kaffe men att dricka det svart påminner bara om allt jag inte får äta med den här jäkla dieten. Dricka det med kokosmjölk blir bara ännu värre.
 
Har redan varit vaken i två timmar och hunnit haft fodring i stallet, borde ha vaknat till redan.
 
Chiagröt + kiwi, sen en dusch och iväg till jobbet. Jippie.

Less på att vara jag

Just nu är jag bara trött och less på att vara jag. Orka ha alla jävla nojjor, tvångstankar och ett huvud som går i 190 hela tiden. Känslig för allas humör och ta allt som kritik. Skitdag!



Snabbt kvällsinlägg

Nu har jag gjort 5 dagar på paleokost. Idag är första dagen jag inte varit sjukt sötsugen, tidigare har jag ätit typ lite hela tiden. Äter inte mycket socker i vanliga fall men en hel del sötningsmedel plus en del laktos och gluten.

Trots alla från, nötter och kokosfett så ligger vikten stabilt. Trodde jag skulle gå upp initialt med denna diet. Ska dock ställa upp vågarna på vinden, meningen var inte att gå ner.

Måendet hittills, känns som att jag har mer energi. Speciellt mental energi och fokus. Alla sjuttioelva tankar som vanligtvis snurrar samtidigt och bara blir stress är mer strukturerade. Jag orkar ta mig för det jag tänker på. Idag t.ex. var jag riktigt trött när jag åkte hem från jobbet men lyckades ändå handla och sen baka muffins, göra fröknäcke och pannkakor till middag. Har hört förr att gluten gjort folk orkeslösa, något de inte märkt förrän de slutat äta det. Så det ska bli spännande att se om den effekten håller i :)

Paleo ä' ju aslätt ;)




Halvdagsrapport

Jag är trött och hungrig, tror att min kropp vill ha mer kolhydrater. Det braiga är iofs att det här inte är lchf, jag får äta hur mycket kolhydrater jag vill :) Måste liksom bara lära mig att planera maten lite bättre. Kanske laga lite ordentlig mat och göra matlådor. Rotfrukter på olika sätt borde gå att få ihop; gratäng, i ugnen... Det blir bra :)

Hittade riktigt mycket saker på Maxi utan tillsatser, kan ju göra hur mycket asiatiskt som helst med kokosmjölk och currypastor. Fisk eller kyckling och massa grönsaker. Perfa ;)

Första dagen på min 30-dagars Paleo

Så idag börjar det, kunde inte vänta till måndag ;)

Kommer ställa undan vågen på vinden för nu handlar det inte om att loosa vikt, bara om att se vad laktos, gluten och massa onaturliga ämnen egentligen gör med kroppen. Däremot så är det så klart intressant att se vad en sån här diet gör med vikten, har 69,2 som startvikt.

Tack vare vädret och min underbara plutt är jag tokpepp idag. Tog till och med en 25-minuters promenad i morse :)

Första frukosten enligt Paleo, chiagröt med blodapelsin och en kopp kaffe med kokosolja:




Jag är faktiskt bitter...

Förra veckan satt jag med Lotta ute i solen och åt lunch, nu ser det ut så här.




Just de...




Go morron!

Vitt överallt och det snöar, -4 grader och var fasiken tog solen vägen??




Sol :)

Det må va skitväder med en massa onödig snö som kommer idag, men så här ser det ut framöver :)



Wohoo, vår <3

God morgon :)

Lyckades med ett par korta yogapass och en promenad igår, duktig jag :)

Idag är jag på sjukt bra humör, kom inte iväg på promenad i morse som jag tänkt men har varit vaken sen 6-tiden. Att äta frukost i lugn och ro och slappna av på morgonen är faktiskt riktigt skönt. Men i morgon satsar jag på en promenad!

Har börjat dra ner på mjölken från idag, på måndag är det stelåldersmat som gäller. Funderar på att kicka igång det hela med en 24-timmars fasta, men jag ska klura på det ett tag till. Kontorskaffe utan mjölk, smakar bättre än jag trodde :)




HUNGRIG!

Jag är så jävla hungrig, eller förmodligen sugen. PMS eller så har jag druckit för mycket lightläsk, i vilket fall som helst skulle jag kunna äta en hel gris just nu och få i mig en ko till efterrätt!!!
Klockan är kvart över fem och jag har redan gått över mina kalorier för idag. Kör ett kort yogapass nu och sen hoppas jag att plutten vill gå en promenad med mig så jag får förbränna lite till och kan äta nånting ikväll.
Egentligen vet jag inte om jag borde ut och gå, min tå är blå och svullen fortfarande och det gör ont att stödja på den. Behöver ju kanske inte gå en hel mil idag...

Avsked

Eftersom det är en jäkla massa saker jag inte kommer få äta från och med måndag, passar jag på den här veckan istället.

Mmm, grahamsgröt med äppelmos och mjölk...




Förresten så har jag varit vaken sen 5:30 i morse, ska försöka gå upp samtidigt som plutten om morgnarna och hinna ta det lugnt och äta frukost. Bara snön försvinner har jag tänkt ta en promenad före frukost också :)

Paleokost, utmaning 30 dagar

Råkade klicka in på en blogg om paleokost igår och blev hooked! Check out: http://undervarttak.blogspot.se/
 
Jag återkommer ju då och då till att detoxa och rena kroppen, men följer det aldrig fullt ut. En av anledningarna är så klart att det suger rent ut sagt att inte få dricka lightläsk eller dricka kaffe t.ex. En annan anledning är att jag inte följt några direktiv utan hittat på lite själv vad jag inte borde äta, då är det lättare att tumma på reglerna och falla ;)
 
En annan sak jag funderat på är hur stor inverkan gluten har på kroppen; har två kompisar som slutat äta det och båda upplever sig själva som mycket piggare med mer ork.
 
Att äta paleo är att äta det som fanns på stenåldern, dvs. inga halvfabrikat, inga spannmål eller baljväxter, ingen processad mat och inga mejeriprodukter. Dock så får man dricka kaffe och te, vilket är en jäkla tur. Basically så kommer det bli grönsaker, rotfrukter (dock så är inte potatis okej!) och protein från kött, fisk, fågel och ägg. Frukter är okej i begränsade mängder då dessa fanns på stenåldern men inte i den form de har idag, idag innehåller de mer fruktsocker för att smaka sötare. Nötter och bär är tillåtna.
 
Det kommer bli tufft men reglerna för vad som är okej är ändå klara och tydliga, det är bara att äta från allt som är tillåtet. Min diet nu är ju inte den roligaste/lättaste heller, att räkna varenda jäkla kalori man äter blir lite tröttsamt i längden. Vikten idag är jag nöjd med så paleo blir inte en diet för att loosa kilon, utan för att se vad det kan göra med kroppen i fråga om välmående. Med andra ord så ska jag försöka ställa undan vågen också ;)
 
På måndag kör jag, nån som vill hänga på?

Berg och Meltzer i Amerika

Finns det nån coolare än Carina Berg?! Hon är ju så sjukt jävla grym :D O appropå Christine Meltzer, hon har faktiskt suttit i min taxi för några år sen. Den du ;)

Söndag

Solen skiner och himlen är blå <3

Mys med plutten startade dagen innan han åkte iväg för att leka i skogen med crossen. Så nu har jag resten av dagen för mig själv, underbart ;) Blir promenad till stallet och sen ut på en barbackarunda med Oliver.

OM jag är motiverad när jag kommer hem ska jag söka några jobb, hittade ett i Sandviken som lät riktigt intressant. Ett projekt på ett internationellt företag, ser det faktiskt som en fördel att få fortsätta prata engelska om dagarna.

Btw, nu är det bara 0,7 kg kvar tills jag gått ner de där jävla kilona som hoppade upp. Känns bra :)




Blå tå

Gissa vilken tå som fick en ponny på sig igår ;)




Underbar dag <3

Frukost i Ockelbo med plutten.







Avbockat

Hade jag 4 punkter på min jobblista idag? Kom till jobbet och den utökades till 13! Aja, 8 avbockade och 3 påbörjade är ett ganska bra resultat. Fick några frågor besvarade och de andra kan jag fortsätta med i nästa vecka :)

Då tar vi tag i den privata listan, hem och byta om för vidare färd mot stallet. Jobbansökningar skjuter jag till på söndag. Promenad för mig blir efter stallet :)

Sen ska jag slappna av :)

Denna skönhet ligger utanför mitt kontor nu, våran borr- och sprängningsplattform.






Frulle

Ingen kan påstå att jag inte äter grönsaker iaf ;)




Nä nu jävlar ska jag må bra!

Läste Amelia till morgonkaffet och fick nån jävla energi- och måbrakick. Jag hade en kass dag igår, kass på alla sätt som det går att vara kass; dålig sömn, massa tankar som for hit och dit, stress på jobbet, stress privat och hetsåt när jag kom hem. Mådde dåligt över det och låg i sängen och planerade all motion jag skulle utöva idag för att ta bort de extra kalorierna, det tillsammans med att jag ju mådde dåligt redan innan gjorde att jag gick upp och hetsåt en gång till. Japp, så kan det gå när man straffar sig själv, inte fan blir det bättre!
 
Igår var igår och idag är en bra dag, fortsätter jag ha kvar gårdagens misslyckande i huvet kommer även idag bli en dålig dag. Misslyckas får man göra, det gäller bara att ta nya tag. Så fort tankarna på igår kommer sätter jag mentalt händerna för öronen, blundar och sjunger lalalalalalala. Igår finns inte ;)
 
Vikt idag är 70,2 kilo och det är 2,5 kilo mer än början av förra veckan, skit liksom. Å andra sidan kämpade jag som en gnu i höstas för att ens komma ner på 70 komma nånting, så varför inte stanna upp lite och tänka till. Sluta klanka ner på mig själv och bara inse att jag faktiskt nådde mitt mål. Jag är ju grym!
 
Idag ska jag ta tag i de där sakerna som ligger och gror till stress och jobbiga tankar.
 
Min jobblista för idag:
 
- Boka hotell för nästa vecka till kollegor.
- Införskaffa allt som behövs till förrådet.
- Färdigställa förteckningen med stenar som ska sprängas.
- Städa upp.
 
Mina privata lista:
 
- Motionera Oliver en timme.
- Motionera mig själv en timme.
- Skicka iväg minst två jobbansökningar.
 
Så där, då är det bara att börja beta av listan :)

1 kg borta...

Vikt idag är 69,9. Fortfarande 2,2 kilo mer än för en vecka sen men jag har blivit av med ett kilo åtminstone :)
Men jag skulle bli väldigt glad om min kropp kunde stabilisera sig och bara bli balanserad, är lite less på att svälla upp och sen gå ner flera kilo på några dagar. Det är faktiskt fysiskt jobbigt och lite utmattande.

Den här förmiddagen ska jag spendera i stallet med min halta ponny, tog ett bocksprång i måndags och landade snett. Var halt efteråt, tror det var höger fram och det var också den kotan som var varm i tisdags. Har vilat två dagar och idag får han följa med på promenad så får jag se hur han rör sig. Fint väder är det iaf :)

Milen

Söndag, tisdag och onsdag gick jag milspåret i Hemlingby! I söndags på 1 timme och 53 minuter, igår bättrade jag på tiden till 1 timme och 38 minuter. Målet är att jogga varannan kilometer, men det kommer ta tid innan jag är där. Min kropp är inte byggd för att jogga, tycker jag har rätt bra kondis och rör på mig ganska mycket men klarar max 200 meter joggande. Men ett mål är ju ett mål av en anledning ;)

+ 3 kilo på 6 dagar

Eller rättare sagt 3,2 kg, den 5 mars vägde jag 67,7 och idag 70,9. Jag har inte skött maten perfekt senaste veckan men inte tillräckligt dåligt för att jag ska hoppa upp över 3 kilo. Min kropp är så sjukt jobbig ibland...

Jag ska åka till mormor idag och äta en bulle men annars är det tillbaka till kalorikontroll som gäller. Jag och Rocco ska ut nu och ta en runda i milspåret i Hemlingby, det täcker upp bullen. Ska bli intressant att se på måndag vad jag lyckas få ner vikten till på 6 dagar till. Om jag ens lyckas få ner den, borde få mens snart och det är nog det som strular till det lite.

Morgon

Gick upp före 7 och hade morgonfodring i stallet, fixade lite extra med mocking och sånt efteråt. Vanligtvis går jag upp den här tiden och nu har jag hunnit både stalltjänst och äta frukost.

Mår bra idag, har haft en helt underbar helg. Hockey med pappa i lördags och mello med Rickard på kvällen, sen var gårdagen helt perfekt. Frukost vid Älgsjön, sen film, gick 1 mil i Hemlingby och bullbak på kvällen. Alltihop tillsammans med Rickard, o det känns bara så bra att vara med honom. Jag börjar komma över att han är så mycket yngre, det känns fortfarande fel men han får mig att känna lugn.

Bullarna från igår




Hockey

Såg faktiskt en riktigt bra hockeymatch idag, Brynäs - Luleå! Jag är kanske inte så intresserad så jag följer Brynäs men jag tycker det är jäkligt kul att se dem spela.




Fredagsmys

Har glömt bort att äta idag och har fortfarande 200 kalorier kvar, men detta blev mitt kvällsfika. Lyxade till med honung i teet :)




Lugn

Fem timmar spenderades i stallet, nu är jag lugn i kroppen. Livet överhuvudtaget känns lugnt och jag insåg idag hur mycket jag behövde den här pausen på jobbet. Jag har lyckats banta bort några kilon, fått tillbaka glädjen med Oliver, bearbetat allt som hänt på kontoret sen förra sommaren. Träffat en kille som jag kan vara helt mig själv med, är lugn med honom och känner ingen press på nåt sätt alls (det är bara synd att han snarkar så mycket...).

Nu ska jag bara hitta ett jobb för att känna mig helt lugn. Sökte ett par sommarkurser idag iaf, fanns inte nåt inom logistik men hittade ett par jag gillade.

Insikt - beslut

Igår tog jag ett viktigt beslut för min framtid och det känns bra :) Innebär helt enkelt att jag ska ta kontroll över vad som ska hända.

Hittade denna mugg på Dollar store igår, så jäkla bra :)




Pw

Igår kväll tog jag faktiskt en pw i Boulongern på kvällen, och det gick bra! Ingen yrsel :) Gick inte längsta rundan, men det blev ändå ca 5,8 km på 55 minuter. Jag vet inte vad som ändrats, tror inte blodvärdet gått upp sen i måndags men skitsamma varför, jag mår bättre :)


Bulleknarkare

Hittade denna på Maria Helanders blogg. Är man tillräckligt beslutsam och övertygad i sina tankar bör det fungera.




Dämpad

Jag är trött och seg, hängde med Hanna en stund och jag orkar verkligen inte prata o vara social. Åt nyss och nu sitter jag i soffan och är kallsvettig. Rätt jävla less på det här!

Gårdagen

Hade en händelserik dag igår... Följde med stallägaren till Ultuna för att kolla upp hennes häst som inte vill äta. Vi pratade om att det är så jobbigt att åka själv med häst och att man gärna har sällskap ifall något händer, speciellt när man kör längs motorvägar.

Hennes bil rusade några gånger och gasen tog inte riktigt men fungerade sen normalt. Strax söder om Tierp tog den inte alls längre och vi var tvungna att köra in längs kanten av vägen, alltså längs E4'an! Precis när vi stannat till kom en polisbil bakom oss vilket kändes jäkligt bra, de stod med blåljus och varnade bilar för vi stod lite i en kurva. De hjälpte även att ringa bärgare. Dock så var de tvungna att åka vidare och ringde annan polis, så så här såg det ut ett tag:



Resultatet blev iaf att bärgaren lastade på bilen och tog hästtransporten på släp, Helens pappa körde ner med deras andra bil och vi kom till Ultuna en timme för sent. Gastroskopi och tandundersökning visade dock inget fel som borde ge matvägran.

Men efter den dagen förtjänade jag det här:





Under 68 kilo

Dåligt vätskeintag igår och 10 timmars sömn, men jag kan väl ändå få vara glad :)




Hälsocentralen

Sitter o väntar på att få komma in på lab nu. Hade ett blodvärde på 116 så tror inte att det handlar om det...




Yr

Villmåbra.nu

Underbar ponny

Red Oliver igår till Herrgårdshagen och tog några varv i trav och galopp. Lita småtaggad och framåt var han, riktigt rolig att rida! Skrittade hemåt och valde att inte låta honom galoppera längs bussvägen som han brukar, var lite för taggad för det ;)
Däremot lät jag honom galoppera längs travrakan i Sjöäng. O jäklar vad fint han gick o plötsligt insåg jag tjusningen med att rida i westernsadel. Folk säger att det är den bekvämaste sadel man kan rida i och jag har inte riktigt hållit med, tycker mest den är hård och stel att sitta i. Väldigt klumpig och har svårt att komma åt Oliver och begära något av honom. MEN, insåg i sista galoppen att jag satt helt avslappnat utan att ens lägga tyngd i stigbyglarna. Som i en fåtölj med en häst under sig ;) Så jag insåg lite vad alla pratat om och jag kanske inte ska jämföra den med att engelska sadlar, trots allt är de ju inte utvecklade för samma typ av ridning. Så jag tror faktiskt det blir en ritt i den idag också ;)

Ringa läkare i morgon

Fick en riktigt jobbig illamåendeattack i natt, var till slut tvungen att gå upp och dricka massa vatten för att kunna spy upp nåt. Då lugnade det sig efteråt. Mår dock inte bra än, är yr och det liksom surrar i öronen. Känner mig rätt trött och svag. Det är som när man reser sig för fort om man suttit länge och det snurrar till i huvet, har nån jäkla lightvariant av det hela tiden. Så i morrn lär jag ringa läkare och kolla läget. Jag gissar på att blodvärdet kanske är lite dåligt. Och möjligen att jag skulle kunna skylla på min diet eftersom jag inte äter så mycket kött, men det gör jag inte direkt i vanliga fall heller. Äter definitivt mindre kalorier nu än i vanliga fall så klart men kompenserar alltid upp om jag motionerat. Ligger jag lågt på nåt värde är det säkert ett resultat av att jag ätit dåligt en längre tid och inte enbart de senaste veckorna. Men det återstår att se, är läge för en årskontroll i vilket fall som helst :)
 

RSS 2.0