Yasuragi Hasseludden

Vi har haft så kul idag, trötta och griniga på morgonen men det har rett upp sig. Nu är jag alldeles för trött och seg för att orka skriva nåt mer. Tänkte bara lägga in en bild på hur jag är klädd här borta.

Natti natti!


Skaparbyn i Hedesunda!

Förlåt, förlåt, förlåt! Jag hoppas att ni aldrig nånsin behöver se nåt sånt igen! Jag skäms så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Snälla lilla skäggiga gubbe (och förhoppningsvis dina inte alltför många kamrater där inne), jag menade inget illa, jag var bara dum och obetänksam (och väldigt kissnödig!). Hoppas att jag aldrig behöver se nån av er i ögonen efter det här!

/Otroligt pinsamma Elin

Den här helgen...

... har varit helt galen, kanske till och med galnare än den förra. I fredags skulle jag och Lotta till Sandviken och festa, vi jobbar ju där båda två och tänkte att det kunde vara kul att se en annan sida av stan. Med största sannolikhet kommer vi inte göra om det! Folk säger att vi Gävle-bor är stroppiga, men vad är sandvikarna då? Ännu värre! Jag och Lotta har verkligen diskuterat det här, vi tror att sandvikare vet typ exakt vilka alla är och de är så grupperade och pratar bara med varann. För det är ingen som tar kontakt med en! Inte nån som börjar dansa bredvid eller som börjar snacka i baren. Är du från Sandviken och läser det här, bevisa att jag har fel OM jag ger det en till chans!
I alla fall så träffade vi på en kollega till mig, Kjell, på bussen in. Vi kom in rätt tidigt så det blev en öl på Mulligan's med honom innan vi gick till Kharma. Vi konstaterade att det går faktiskt att se bra ut fast man är 48, tror Lotta blev chockad själv över att tycka det, hennes kavaljerer brukar ju vara ngt yngre ;)
På efterfest hamnade vi också, i det absolut snyggaste huset jag varit in i! Gud vad snyggt den killen hade inrett, vi blev helt kära båda två och fick nästan tillåtelse att flytta in i hans härbre på gården =)   Nu skulle jag kunna avslöja så mycket roligt som hände där ute, men icke ;)  Okej, en sak då. Finns ju vissa som haft sexuella fantasier om Taxi-Elin :)
Utgång igen igår kväll, helt värdelöst! Kass musik, tråkigt folk ute, trångt och jävligt (eller va de kanske jag som va trött o grinig?!).



Jag och snygg-Kjell på Mulligan's.




Vår busshålplats i 1 timme på lördagen.




Jag, Lotta och Hanna i kön till bankomaten på lördagkvällen.



"Ohh, Scooby Doo" - citat av Lotta Björk i Årsunda 090719




Före - Efter - Igen

Iväg till Valbo

Satt och läste reklambladet från Elgiganten idag och hittade en 32 tums platt-TV från Samsung. Har för mig att det var den jag kikade på förut men som det bara fanns demoexet kvar av. Ska åka och kolla iaf och förhoppningsvis kommer jag hem med en sån sen. Har ju för närvarande min lillebrorsas TV, jätteschysst av honom att låna ut den men jag vill ha en platt en. Har ju så litet här hemma och det spar lite utrymme (och så är det snyggare =p).
Ska även smita in på systemet och köpa lite vin, blir ju krogen både ikväll och i morgon. Kör Kharma i Sandviken ikväll med Lotta och i morgon blir det Heartbreak.
Syrsor lär jag köpa också! Fan att jag alltid glömmer det, spindeln är nog hyfsat hungrig nu. Har beställt ett nytt terrarium via nätet till honom men det kommer ju aldrig. Kommer inte ihåg hur lång leveranstid det skulle vara men det är säkert två veckor sen jag beställde!


Vimse, Chilensk fågelspindel (B. Smithi)

Haha!

Det är ju bara den 24 idag, då va den bara två dagar gammal :D

En ny dag

Har precis varit ner i tvättstugan och sen släppt ut Mosse i regnet. Är kattvakt åt grannens katt den här veckan, släpper ut och ger honom mat på morgonen och tar in och matar på kvällen. Han är så cool den katten, kommer springande när man ropar fast jag knappt träffat honom alls tidigare.





Har förresten bestämt mig när det gäller soffa, tror jag (om jag inte hittar nån jättecharmig äldre!). Lutar åt att det blir en Ektorp från IKEA. Ska försöka få tag på en sån billig begagnad. Fanns rätt många överdrag att välja på så jag tror att jag kan få till det rätt snyggt! Fördel är ju också att det är överdrag som jag kan tvätta emellanåt, min hund ligger ju ofta i soffan med mig och det blir en del tassavtryck och dregelfläckar.

Inte är det farligt med tre dagar gammal mjölk, har ätit det på gröten och inser ju nu att det är ju den 25 idag! Jag trodde vi va runt den 20 nånstans. Fast jag borde ju veta det för jag visste att folk skulle få lön idag. Själv har jag ju en sån där konstig chef så jag får den tionde, men det är ju skitbra egentligen. För när jag går på krogen helgen före lön så kan jag flasha med cashen och folk tänker: "shiiit, den bruden e rik ju!". Kanske kan få nån lättlurad på kroken iaf!

Natti natti! (nästan)

Ska bara ta en titt i nya H&M-katalogen först ;)


Nytt ryck!

Jag har gått upp tre kg sen min semester började för typ en och en halv vecka sen, nu lär jag göra nåt åt det! Mitt största problem är inte att jag äter fel, jag äter för lite och för sällan. Som de flesta vet så är jag magsäcksopererad och ska äta varannan timme, då mår jag bäst fysiskt och psykiskt och vikten går dessutom neråt fortfarande. På jobbet lyckas jag få till det riktigt bra med maten för det mesta men så fort jag är ledig ballar det ur. Hur sjukt är inte det!?! Jag har ett grymt oregelbundet jobb utan några raster egentligen och hinner äta men icke när jag är ledig och har all tid i världen. Problemet blir då också att jag är otroligt hungrig/sugen på kvällen, kroppen har inte fått i sig tillräckligt mycket näring/energi under dagen och skriker efter det. Snabb energi = socker och jag blir otroligt sötsugen. Igår var första dagen på semestern som jag inte åt glass eller godis på kvällen. Idag ska bli den andra. Idag ska jag äta och äta och äta.



Till frukost blev det ett glas citronvatten (äger endast ett vanligt vattenglas så dricker typ alltid ur vinglas, vardagslyx serru!) och en solruta med ett stekt ägg på.
 



Ägget stekte jag i min nya blommiga stekpanna (Åhléns 199:-), snygg va =)

Nicco kom och hoppade när jag fotade frukosten så tänkte ta nån bild på honom också men det var inte så lätt. Han kan ju inte vara still!




Letar soffa

Vill ha en ny soffa, funderar antingen på nån typ av modulsoffa som jag kan fortsätta bygga på sen när jag bor större eller en väldigt billig men framförallt charmig, äldre soffa. Bor ju som sagt väldigt litet, har endast 29 kvm att hoppa runt på. Rummet har jag delat av med en halv vägg så att man får som en liten avskärmad yta för sängen. Jag har en dubbelsäng som då tar en del plats vilket gör att soffan inte får vara speciellt stor. Max 1.90m får den vara och det är grymt svårt att hitta en sån liten soffa! Jag har länge velat ha en divansoffa men det har jag gett upp, det finns helt enkelt ingen så liten.
Har hittat många olika tvåsits men ingen jag fastnat för. Vill hitta nån riktigt udda och rolig eller så lägger jag ner lite pengar och köper en ny. Troligtvis kommer jag inte bo i den här lägenheten så länge till. Jag har sökt en tvåa i samma hus som jag bor nu, tyvärr finns det bara fyra och i två av dem bor det redan helt nyinflyttade. Men nån gång lär väl nån flytta. Så då känns det lite dumt att köpa nånting nytt, även om det blir en modul som går att göra större. Det är ju svårt att veta nu om den skulle passa i nästa ändå.

Mina kvällsfunderingar. Borde finnas viktigare saker att tänka på men jag är inne i en skapa-o-förändra-fas. Funderar mycket på inredning, kluriga lösningar och färgsättningar. Även på kläder, är så trött på min stil och vill förnya mig.

Morgondagen

Blev ingen kryssning i morgon, varken Viking eller Eckerö. Sitter och funderar på om jag ska ta mig ut till mamma och pappas stuga i Järbo och kanske sova över til på fredag. Problemet är att mamma och pappa är där ute, hade velat åkt ut och vara alldeles själv. Bara jag, Nicco och några böcker liksom. Och kanske datorn ;)  Nu måste jag ju vara trevlig om jag åker ut. Eller så kanske jag helt enkelt sätter igång med väggen. Innan jag gör det måste jag dock städa och innan den blir lila så måste jag ju måla vitt ett par gånger så det blir så jobbigt. Jag är otålig och vill helst slänga på den lila färgen direkt! Och just ja, lär tejpa skyddspapp på golvet och tejpa mot listerna och de andra väggarna. Fast jag kommer ju vara grymt nöjd när det är klart...


Glömde ju...

... jag och Lotta åker till Stockholm på måndag och ska bo på det japanska SPA-hotellet Yasuragi i två nätter =) 

Klockan är 16:45, vart tog den här dagen vägen?!?

Just ja, jag vaknade ju för bara tre timmar sen. And guess what, balkongen e fixad:



Tyvärr blir det inte bättre än så här. Squashplantorna (de som hänger över bordet) har ju tagit över min balkong. Jag läste faktiskt på fröpåsen att de behövde ett plantavstånd på 70 cm men jag trodde dom överdrev, inser nu att jag BORDE inse nån gång att jag inte alltid vet bäst själv! Inte bara att jag knappt får plats att fika på mitt balkongbord pga. squasharna, jag får ju inga squash heller. En hittills har det blivit! Har lyckats slå av flera blommor när jag planterat om dem, sen får jag inga hanblommor samtidigt som honblommor så de blir inte pollinerade och ruttnar därför. Ca tio ruttnade squashar tog jag bort när jag rensade idag.

(ska bara tillägga att jag varit lite duktig idag, städat undan lite kläder från golvet och diskat)

Trött o sliten!

Vaknade nyss, har sovit dåligt och är sur och grinig. Idag känns det som att jag har en massa grejer jag måste göra. Städa t.ex. som jag hade tänkt gjort första veckan för att slippa känna ångest över det resten av semstern. Jag blev iaf klar med köket och hallen, det är så långt jag alltid kommer eftersom min energi tar slut efter de rummen. Ibland orkar jag badrummet också men själva rummet, det jag spenderar mest tid i, bli aldrig städat. Gissa hur det ser ut liksom. Lotta sa en gång att jag borde börja i det rummet nästa gång men då tycker jag att det blir fel ordning, helt sjukt =)

Mitt andra måste idag, plantera om lite blommor på balkongen och flytta jordgubbsplantorna till framsidan istället. De stod där tidigare men nån åt upp alla jordgubbar och då hamnade de på balkongen. Nu kommer det tyvärr inga bär längre så kan ju lika gärna flytta tillbaka dem. Så här ser det förresten ut på balkongen just nu:



Lite överfullt och ingen plats för att sitta och sola. På bordet står det förutom jordgubbarna två tomatplantor och en gurkplanta som borde ha planterats om för länge sen. Gurkan ska stå i den första vita lådan till höger men det saknas lite jord. Skulle behöva en stor stark karl som kan bära dit en säck ;)

Mitt tredje måste, gå på sommarkväll. Det borde inte ses som ett jobbigt måste att behöva gå och lyssna på bra musik men jag är ju så jävla bekväm jämt. Kommer jag på impulsivt att jag ska göra nåt så går det jättebra, har jag planerat nån dag i förväg måste jag tvinga mig dit. Ska till ut på Kharma i Sandviken på fredag, tycker att det ska bli jättekul verkligen. MEN, på fredag, lovar att jag kommer sucka och stöna över det då =)

Och så borde jag verkligen tvätta idag, speciellt om jag ska åka på kryssning i morgon. Vilket jag ju ska. Vet inte vad jag hoppas på mest, att det ska finnas nån avbokning på Viking eller att det blir Eckerö. Åker vi Eckerö går jag ut på fredag, blir det Viking ligger jag bara hemma och är bakis då.

Först ska jag iaf ta en lång dusch =)

Första inlägget!

Och det blir till enbart för att jag sitter och är alldeles uttrökad på min semester. Det tog ändå en och en halv vecka innan det hände, jag hade nog tippat att jag skulle vara i detta stadie redan för en vecka sen.

Hade jag bara lyckats vakna lite tidigare om dagarna så hade jag kunnat måla om min turkosa vägg, den ska bli plommonlila istället. Behöver åka till Rusta och köpa vit färg plus nån roller och sen till Färgton och hoppas på att de har just den färg jag vill ha. Hittade en på Coop som kanske skulle kunna duga men den kändes ändå inte helt rätt. Jag har i mitt rum (låter som om jag fortfarande bor hemma men har man en liten lägenhet så har man!) tre vita väggar och en turkos, mycket av inredningen går också i vitt så plommonlila borde bli bra, eller?
Förresten, plommonlila vette 17 om jag kan kalla det, vill ha mörkare, typ aubergine!

Var förresten till Make-up Store idag och fick mig en sminklektion, helt underbart var det att sitta och bli ompysslad. Till och med njöt när hon plockade mina ögonbryn =) 
Tyvärr har jag inget bra ljus till nån av mina speglar hemma så kommer omöjligt få till det här hemma. Alldeles för mörkt i hallen där stora spegeln hänger och ljuset där kommer uppifrån vilket bara gör att jag får en massa skuggor i ansiktet. I badrummet är lampan alldeles för svag. Har dock funderat lite på att byta ut det badrumsskåpet mot ett med inbyggda lysrör i spegeln eller med spots ovanför men då kommer problemet med att koppla in det. Hur 17 kopplar jag elen, det är ju knappast bara att sätta i kontakten i ett badrum.
I mitt rum är ljuset mycket bättre tack vare fönstren och de vita väggarna så troligtvis blir det en sån här på den blivande lila väggen:
 
Finns på Ellos

Finns på Ellos


Nu är det dags för mig att sova, inte för att jag är direkt trött men linserna bröjar torka ut nu.
Natti natti!

RSS 2.0