Inte helt fel...

Det här plus en kaffe, en kopp grönt te och Ridsport special, inte helt fel faktiskt :)


Here it goes...

Nyårslöfte nr 1: Jag ska jobba mindre.

Det är absolut mycket möjligt att jag inte har råd egentligen. Men jag måste inse att jag faktiskt inte klarar det här tempot riktigt. Egentligen ska jag köra kväll varannan vecka och dag varannan. De veckor jag kör dag ska jag ha ledig helg, dvs sluta på fredag eftermiddag och vara ledig hela fredag kväll, sen hela helgen och därefter sovmorgon på måndagen eftersom det är min eftermiddagsvecka. Hade jag en sån helg i september kanske? Lägger alltid in extra pass på mina lediga helger för att jag behöver pengar. Men nä, nyårslöftet får bli att åtminstone ta en sån ledig helg en gång i månaden. Och då inte planera in en massa saker precis varenda minut. Ha en oplanerad helg så jag har tid att vara lite spontan och hinna stressa av. Nästa helg jobbar jag och lär nog göra detsamma helgen efter eftersom jag varit ledig lite för mycket i början på januari. Men fr.o.m. februari ska jag ta mig tid att vara ledig.

Har ett par till nyårslöften på lut men ska fundera igenom dem ett tag till. Ska jag ha ett löfte ska jag tycka att det är tillräckligt viktigt att hålla det också. Löften om dieter och träning hoppar jag över, jag äter så gott jag kan och även om min läkare inte anser att det är träning att ha häst så gör jag det.


Äntligen slutat :) Åkte inte hem heller, s...

img_7691 (MMS)

Äntligen slutat :) Åkte inte hem heller, sitter nu på Johans soffa invirad i ett täcke och tänkte läsa lite. Sen krypa ner i sängen bredvid honom. Bra avslut på en för övrigt riktigt kass dag. Vette fasiken vad som är fel idag; PMS, näringsbrist, för lite solljus? Eller bara allt på en gång kanske...  Iallafall så är jag så sjukt glad att jag har en förstående pojkvän; som bara håller om mig när jag mår dåligt och som inte gör saker värre. Och som bara tar mig för den jag är och accepterar det.


Halva passet avklarat. Suck. Jag vill verk...

Halva passet avklarat. Suck. Jag vill verkligen bara åka hem och skita i det här.


Jäkla skitdag. Har typ inte vaknat, bara r...

Jäkla skitdag. Har typ inte vaknat, bara riktigt deppig :/ O sitter på jobbet. Skulle egentligen bara vilja åka hem. Eller inte hem, vill inte vara själv... Skulle vilja dra i mig en riktigt flottig pizza, lägga mig i sängen och bara gråta ut. Synd att jag för en gångs skull har sminkat mig då, och skit att jag inte har nå pengar :/ Så det är väl bara att stanna på jobbet och stå ut resten av passet.


Nu ska Oliver få dojjor på alla hovar igen :)

img_1994 (MMS)

Nu ska Oliver få dojjor på alla hovar igen :)


Mycke funderingar...

Mestadels kring Oliver. Som vanligt... Han tappade en sko i helgen och har varken promenerats eller ridits sen i fredags. Hovslagaren kommer i morgon, efter det ska jag skritta ut en halvtimme barbacka som uppvärmning. På torsdag-fredag blir det samma sak i ca en timme. I helgen barbacka i alla gångarter, så får vi se om vilan hjälpt mot ryggvärken på honom. Troligen har han blivit stelare av spatten och jag vet helt ärligt inte om jag kan skilja "hältorna" från varann. I helgen hamnar han i lösdrift igen vilket jag känner lite blandat inför. Jättebra för det innebär mindre jobb för mig, bra för hans ben som slipper stelna till i box varje natt. Men kanske inte så bra för hans vikt som minskat rätt fint sen han stallades in i mitten av december. Skulle ha velat få ner den lite till, skulle också ha velat ha honom igång med en sadel som ligger där den ska och utan krämpor så jag hade kunnat rida riktiga motionspass med honom. Det blir mer mat för honom ute och det är liksom ingen direkt kyla att tala om nu heller. Med -20 hade jag absolut velat proppa i honom lite mer, men när det ligger runt nollan tror jag knappast att han fryser i sin vinterpäls och behöver nog inte nåt extra att äta. Men hans polare i hagen är ju en unghingst som har lite annat matbehov än min lilla tjockis... Ähh, jag ska nog bara gå och lägga mig och sluta fundera en massa... Första ridningen i morrn på nästan en vecka iaf, det ser jag fram emot =)

Sockerfria skumbollar? Det måste provas! F...

img_9497 (MMS)

Sockerfria skumbollar? Det måste provas! Får jag dumping så vet vi att dom ljuger ;)


Titta, det snöar :D

img_1703 (MMS)

Titta, det snöar :D


Sirenerna slutar tjuta och allt bli bara t...

Sirenerna slutar tjuta och allt bli bara tyst. Lugnt, dovt, tjockt och behagligt. Som en skyddande barriär runt ens tankar, bara fluffigt, varmt och gemytligt. Hjärtat saktat ner, ögonlocken blir tunga. Allt fluffas till och blir mjukt och skönt, stillsamt. Läser världens bästa bok nu, skulle sovit för några tummar sen men är helt fast :)


En lugn stund

Det här är precis vad jag behöver idag, bara ta det lugnt en liten stund. Stressar lite väl mycket nu för tiden :/ Börjar jobba kl 21 ikväll och ska väl ge mig iväg mot stallet om ett tag. Men det här är bara så skönt, te och en tidning att koppla av med :) Sen blir det promenad med Oliver i kylan, mysa lite med honom :) Har lågt blodvärde igen så hela jag går på halvfart, på sätt och vis är det lite skönt för jag har liksom inte ens ork till att stressa upp mig. Blir inte så mycket gjort heller iofs, men det känns lugnt ändå. Att Oliver har ont i ryggen passar liksom rätt bra just nu, då slipper jag känna press över att han måste ridas varje dag.


Saknar Johan

Är lite deppig för att jag är orolig för Oliver. Han har gått dåligt och dessutom varit hängig och trött. Var rätt säker tidigare på att det var hans bakben som blivit dåliga igen men samtidigt så kändes det som att det kunde vara något annat. Efter att han vilade i helgen gick han mycket bättre i måndags och var dessutom pigg för första gången på länge. Vilket inte direkt stämmer med spatt, vila gör snarare att han blir stelare i benen. Så idag råkade jag trycka honom bakom bogbladet, under manken och då sparkade han bakut. Han upprepade det några gånger när jag tryckte, sen blev han bara irriterad för att jag höll på och stod och slog med huvet istället. Jag som förra veckan planerade för hans avlivning, nu är det samtal till veterinär som gäller på måndag. Vet inte riktigt om det är nya sadeln som trycker på fel ställe eller den gamla som gett skador. Tycker dock att vissa saker han gör är nya beteenden. Drar ner huvudet i galopp t.ex, inte så han tar tag i bettet och sticker utan mer för att komma undan. Ökar inte farten, bara får en annan kroppshållning. I vilket fall som helst så är det jobbigt =/ Grät så mycket förra veckan och var så säker på att jag skulle behöva ta bort honom. Nu hoppas jag bara på att det är något lättbehandlat så jag får ha honom kvar. Och just precis nu skulle jag behöva Johan, skulle vilja krypa tätt intill honom i sängen och bara ha hans armar runt mig. Typiskt nog är han i Sandviken just ikväll och jag är hemma.

RSS 2.0