Klockan är 16 och det är fanemej ljust ute...

mms_img44993 (MMS)

Klockan är 16 och det är fanemej ljust ute fortfarande :)


Bara jobbar o jobbar...

...o ändå är det minus på kontot varje månad. Det börjar kännas något tröstlöst. Tänker varje månad att nästa blir nog bra om jag tar nån extra helg nu, men icke. Den här månaden som skulle bli så bra slutade med sammanlagt 6.000:- i veterinärkostnader på hästen och hunden. Så visst, hade de hållit sig friska och jag inte gått och fått hjärnskakning i december så hade det här blivit en asbra månad och jag hade till och med kunnat spara undan några tusenlappar. Meeen så blev det ju inte... Februari vet jag redan nu att det kommer gå åt helvete, varit tvångsledig och nu dessutom sjuk, o så vet jag att Oliver kommer kosta ca 5.000:- då. Men int e jag bitter.

Tillägg: Vad 17 gjorde jag med alla dessa pengar tidigare egentligen???

Det här är från i fredags när Oliver var i...

mms_img53175 (MMS)

Det här är från i fredags när Oliver var i Romme och träffade sin veterinär Nino. Världens underbaraste veterinär! Synd bara att han inte kom fram till nåt bättre resultat för lillkillen. Men visst är han söt här :) Anna flätade manen och luggen medans Nino gick iväg o kollade på nå röntgenbilder.


Det här är från i fredags när Oliver var i...

mms_img53175 (MMS)

Det här är från i fredags när Oliver var i Romme och träffade sin veterinär Nino. Världens underbaraste veterinär! Synd bara att han inte kom fram till nåt bättre resultat för lillkillen. Men visst är han söt här :) Anna flätade manen och luggen medans Nino gick iväg o kollade på nå röntgenbilder.


Febriga funderingar

Jag har feber, det gör ont i hela kroppen och speciellt i magen så fort jag äter. Magsjuka för GBP-opererade med andra ord. Var hemma från jobbet igår och ska vara hemma i morgon, o jag har definitivt inte råd med det. Vet inte vad notan hos veterinären i fredags slutar på men det är nog närmare 4.000:- åtminstone. Dessutom servades bilen i torsdags och Nicco var hos sin veterinär för nån vecka sen. Ingen bra månad det här inte.

Veterinärbesöket i Borlänge gick inte så bra. Jag har ju känt på mig ett tag att det är nåt fel och han har haltat. Många har sagt att det är nog inte så farligt men det har än känts som att det nog är det, vi har liksom inte gjort så mycket som skulle kunna ge honom skador. Tror inte han skulle halka i hagen heller med tanke på hur säker på foten han är även där det är halkigt. Resultatet blev iaf lindrig spatt i båda bak, dvs atros i glidlederna. Han har troligen haft det på gång länge och det kan hålla sig så som han har nu om jag sköter honom riktigt. Eller så kan det bli värre oavsett vad jag gör med honom. Eftersom han ändå blev halt nu kan jag inte sluta fundera på vad jag gjorde fel. Vad är det jag måste ändra för att han ska må bra. Det viktigaste är rörelse, att han aldrig får stå på vila eftersom han då stelnar till och det blir värre. Så det kanske var att han fick börja stå på box på nätterna, i tidigare hem har gått på lösdrift. Fast Björn påminde mig om att han faktiskt fick stå på box på dagarna i somras i förra hemmet då det var så himla varmt. Så kan det ha varit när de fick flytta upp till vinterhagen som är mycket mindre än sommarhagen, att han inte går runt lika mycket. Det är ju inte heller nåt bete i den så de står ju stilla mer efter att de ätit upp maten. Snön har säkert gjort sitt till också, nu är de aldrig i bortersta delen av hagen, säkert för mycket snö för att de ska orka gå dit. När man kommer till dem står de alltid uppe vid träden till höger om grinden, alltid! Oavsett vilken tid man kommer. Så han står ju helt klart mer stilla nu. Nu börjar det ju ändå vända och gå mot vår och sommar men till nästa höst lär jag nog göra en ändring. Har läst en massa om spatt och många rekommenderar ju lösdrift så att de får röra sig hela dagar. Vet inte om det finns nån sån här i närheten. I valbo finns det men det är ju en bit att åka. Ska höra mig för. Tror också Oliver skulle behöva ingå i en större flock med fler hästar än bara en. Så att de kan leka mer, röra sig mer. Det ska ju finnas ett stall i Björke som är ganska stort men om de har lösdrift vet jag inte. Finns också ett vid Järvsta ängar, men har för mig att de bara tar emot ponnyston i den. Kanske skulle ta och fråga dem. Samtidigt som det är bra där jag är nu, det är nära, jag har börjat hitta ridvägar, det är skönt för mig att det bara två hästar att ta in och ut. Visst, jag tycker att det är mycket jobb och skulle behöva göra mindre. Svårt, svårt. Men jag vet att om Oliver håller sig fräsch till nästa vinter och det blir samma sak igen så kommer jag ångra styggt att jag inte gjort nåt åt det innan.

Nicco badar och ska vänta 10 minuter innan...

mms_img30444 (MMS)

Nicco badar och ska vänta 10 minuter innan vi kan skölja ur. Förhoppningsvis ska han sluta klia när den här schamponeringskuren är över :)


Den här söta lilla musen sprang ivägen när...

mms_img30443 (MMS)

Den här söta lilla musen sprang ivägen när jag skulle till stallet idag. Den blev nog rädd av strålkastarna för jag kunde till och med knäppa kort utan att den sprang iväg.


Oliver är halt :( Hade det lite på känn e...

Oliver är halt :( Hade det lite på känn efter promenaden igår då han inte verkade helt ren i gången men jag skyllde det lite på att han fick massa isklumpar under hovarna. Red idag och då var det ingen tvekan, han rör sig inte som han ska alls. Inte nå jättevillig att jobba heller, fast ändå inte helt ovillig. Det märks att han inte är som han brukar. Men det var så jäkla kul att rida igen, även om det var max 10 minuter så var det så härligt. Längtar så sjukt nu tills han blir bra igen och jag kommer vara helt förstörd om det visar sig att han har nåt obotligt fel. Det är inte bara det att jag vill rida igen, jag vill ju rida min fina ponny. Hade ju kommit så långt på väg med allt före jul och nu vill jag att vi ska fortsätta utvecklas. Hältutredning på fredag i Borlänge, hoppas åtminstone att de hittar nåt fel så jag vet.


Did some shopping today...

Fick mig Björn till både Erikshjälpen och Ikea idag och hittade lite smått o gott =)



Ljusstake för blockljus, 23:- på Erikshjälpen.



Skål och tillbringare, 30:- på Erikshjälpen. Min mormor har exakt en sån skål =)



Små söta ljushållare till nästa jul, 8:- på Erikshjälpen.



Fulaste durkslaget jag kunde hitta :D, mitt har jag tagit till stallet för att ösa is ur hästarnas vatten, 5:- på Erikshjälpen.

Älskar att shoppa roliga saker på second hand =)  På Ikea blev det en del smågrejer som konservöppnare, lattemuggar, potatisskalare m.m.

Så kan det gå när man "glömmer" skotta taket.

mms_img31305 (MMS)

Så kan det gå när man "glömmer" skotta taket.


Mmm :)

mms_img24225 (MMS)

Mmm :)


Oliver

Han är ju halt, eller var, jag vet inte riktigt. Hovis var hos oss igår och verkade honom, hon hittade inget fel med hovarna åtminstone. Sen tryckte och kände hon på honom, enda stället han reagerade på var rumpan där han drog ihop musklerna när hon tryckte på samma ställe fast på båda sidorna. Hennes teori är alltså att han halkat omkull och slagit sig. Typ på samma sätt som vi kan halka omkull och få ont. Dessutom såg hon inte ens att han var halt ;)  O jag lär faktiskt säga att han är inte lika stapplig längre, vi var ute på promenad med Erica och Sune idag och han gick väldigt fint till och med! Det blir promenader i morgon och på lördag också, då är det dessutom jag som släpper ut dem så jag ska kolla lite hur han rör sig då. Hittills har han varit rätt stapplig på mornarna men blivit bättre när han kommit igång och rört sig. Om han ser okej ut ska jag rida på söndag och isf gå till ridhuset så att jag känner ordentligt. Då kan jag inte skylla på dåligt underlag eller nåt, då känner jag ju helt hur ren han är i sitt steg. Han är dessutom jättepigg och framåt, inge seg eller låg på nåt sätt. Sätter fart och travar av sig själv när vi är ute och går till och med och det brukar han inte. Igår när vi var ute dansade han runt mig och ville bara iväg. Så första ridturen kan bli rätt intressant ;)

Supernyttigt bröd - recept

Här kommer receptet på det bröd jag har i ugnen nu. Det är otroligt nyttigt och väldigt gott om man gillar fullkornsbröd. 

Mumsigt Frukt o Nötbröd

Blanda i en stor bunke:
7 dl fullkornsdinkelmjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö (prova gärna psylliumfrön !)
½-1 dl pumpakärnor ( skalade )
1 dl grovt hackade torkade aprikoser (eller fikon klippta i bitar)
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter


Rör ihop i annan bunke:
1 l filmjölk
1 - 2 dl sirap
1½ tsk bikarbonat


Blanda ner filblandningen i mjölblandningen.
Det blir en kletig smet.


Smörj 2 st 1½ l avlånga formar och fyll i smeten i dessa.
Strö över lite mjöl.


Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 1½ timme.
Täck med folie om de ser ut att bli för mörka.


Stjälp upp bröden på galler och vira in dem i bakdukar.
Låt vila i minst 5 timmar.


Jag bakar bröd (och behöver göra ren ugnen...

mms_img24224 (MMS)

Jag bakar bröd (och behöver göra ren ugnen ser jag). Brödet jag vanligtvis äter (Icas flerkorn) har de ju slutat ta in i Sandviken nu. O har inte hittat det nån annanstans heller. O jag blir inte mätt och mår bra på andra; så nu bakar jag eget nyttigt istället. Gjorde det här jämt förut men tröttnade så det är nog över ett år sen jag gjorde det sist.


Det här är första timmen på mitt nya liv. ...

Det här är första timmen på mitt nya liv. Har bestämt mig, igen. Det har varit ca en månad av näringsbrist som inte blir bättre nu. Jag äter inte jättebra, men inte katatsrofdåligt heller. Men nu ska jag skärpa mig ytterligare några snäpp. Ska äta mer, sova mer och stressa och jobba mindre. Den mesta stress jag känner lägger jag på mig själv av olika anledningar och nu är det stopp. Ska sluta ha dåligt samvete för allt/alla jag inte hinner med. Det kommer aldrig bli bra om jag inte släpper allt ett tag OCH låter det vara släppt ända tills det blir helt bra. Inte börja stressa och fara runt så fort det börjar kännas okej. Har dessutom bokat in ett läkarbesök den 18, hoppas på att han tar mig på allvar och hjälper mig. Får ju alltid höra att mina värden är låga men det är ingen större fara. Eftersom jag mår som jag mår så är det ju tydligen nåt som inte är bra och nu är jag rejält less på att gå på halvfart och behöva ursäkta mig hela tiden för att jag inte orkar. Snart har jag nog varken jobb, pojkvän eller några kompisar kvar.


Björn o hans leksak :) Mat och bio idag.

mms_img44092 (MMS)

Björn o hans leksak :) Mat och bio idag.


Fina välkomstdrinkar jag gjort va :) Vänt...

mms_img27131 (MMS)

Fina välkomstdrinkar jag gjort va :) Väntar på mina kära kollegor som inte är snabbast i världen direkt. Ikväll är det nämligen nyårsfest för alla oss taxichaufförer som tvingas jobba på nyårsafton. Det roliga är att det är vår största konkurrent, Gävle Taxi, som bjudit in oss på Stor & Liten. Kan bli en intressant kväll :)


RSS 2.0