Oliver tar det lugnt i hagen med nya kompi...

mms_img26222 (MMS)

Oliver tar det lugnt i hagen med nya kompisen Anton :)


Så här kan det gå när man försöker släcka ...

mms_img46704 (MMS)

Så här kan det gå när man försöker släcka ljus med handen på krogen :(


Poolparty hos Anna i regnet :)

mms_img51234 (MMS)

Poolparty hos Anna i regnet :)


2011-04-15

Det var dagen då Nicco dog. I morgon har det gått sex veckor, det känns både som en hel evighet och som om tiden bara flygit förbi. Så idag för sex veckor sen hade jag min lilla hund hos mig. Fortfarande så ofattbart.

Jag kommer aldrig att få se honom, få hålla honom igen. Aldrig nånsin.

Har nu gråtit varje dag i sex veckor. När vänder det och blir bättre egentligen? När glömmer man det jobbiga slutet och minns de fina stunderna?


Putte the stallkatt :)

mms_img12791 (MMS)

Putte the stallkatt :)


Nu var det nära, min tank rymmer 35 liter...

mms_img12789 (MMS)

Nu var det nära, min tank rymmer 35 liter...


Smärta



Stor saknad <3


Samma bok men har flyttat in och bytt ut k...

mms_img66691 (MMS)

Samma bok men har flyttat in och bytt ut kaffet mot jordgubbar o grädde. E man sjuk så får man.


Minut för minut var det ja. Vara stark.

Minut för minut var det ja. Vara stark.


Om jag bara hade fått ha min Nicco hos mig...

Om jag bara hade fått ha min Nicco hos mig nu. Fattar inte att det fortfarande känns så jäkla hårt att han inte finns.


Kändisspan i Sandviken

Jajjemen, det var det. Hade jag helt glömt bort att skriva om :D  Men i torsdags kväll körde jag Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och Pål Hollender till tåget. Den du, inget man väntat sig en torsdagkväll i lilla Viken inte ;)

Mellanmål

Två recept på tokenkla och snabba mellanmål som dessutom är riktigt nyttiga och fulla med proteiner.

Kesellashake, 1 portion

1 rått ägg
½ burk Kesella 1%
6-7 frysta jordgubbar
0,5 dl frysta blåbär

Blanda allt i en mixer och häll på Alpro soyadryck med vaniljsmak. Tror jag tar ca 2-3 dl men det beror ju helt på hur flytande eller sorbetig man vill att shaken ska bli.


Tomat- och spenatsoppa, 2 portioner

2 råa ägg
½ burk Kesella 1%
500 g krossade tomater
1 dl ricotta
2 msk pesto
3 bollar fryst hackad spenat

Blanda allt utom spenaten (som gärna får vara tinad, då går det lite fortare) i en mixer, mixa tills allt är sönderfördelat. Häll soppan + spenaten i en kastrull och värm tills spenaten tinat eller tills soppan blivit varm.


Har faktiskt kommit på båda recepten själv o är riktigt nöjd, jag håller mig mätt en bra stund. Dessutom tar det ett tag att få i sig då jag brukar göra shaken rätt tjock och soppan blir inte heller så rinnig.

När hade jag senast tid med sånt här? Läsa...

mms_img47810 (MMS)

När hade jag senast tid med sånt här? Läsa bok med en kopp kaffe på balkongen, i solen dessutom. Är så sjukt nöjd med stallbytet. Var ute och red i en av skogsdungarna idag, helt underbart vackert. Doftade hägg och liljekonvalj omvartannat. Varför gjorde jag inte det här tidigare, varför inte redan i höstas när jag började titta på andra stall. Nu är det iaf äntligen gjort och jag trivs helt otroligt bra :) Ett av stona fick dessutom föl i natt, ett jättegulligt tinkerföl som heter Aberdeen :)


Ett bakslag redan, bara att tänka framåt. ...

Ett bakslag redan, bara att tänka framåt. Åker till Oliver nu och hoppas på att det får mig på bättre tankar :)


Minut för minut, timme för timme. Som blir...

Minut för minut, timme för timme. Som blir till dagar, till veckor, till månader och till slut kommer allt vara glömt.


Min och Olivers nya ridväg, en av dem iaf....

mms_img47809 (MMS)

Min och Olivers nya ridväg, en av dem iaf. Har hittat en runda som är i princip helt utan backar, nästan bara rakt fram på fina sandstigar. Perfekt för min lite halta ponny :)


Den här dagen kan bara beskrivas med orden...

Den här dagen kan bara beskrivas med orden lättnad och befrielse :D


Tar ett bad :) Var ute och gick i kylan m...

mms_img57321 (MMS)

Tar ett bad :) Var ute och gick i kylan med Oliver nyss och det här var riktigt skönt! Har lagt ansiktsmask, dricker grönt te och läser senaste boken av Marian Keyes, snacka om lördagsmorronmys :) Ser ni blåmärkena på låret förresten, från tidigare i veckan när min smått irriterade ponny bet mig :D Jag skulle greja med sadeln och han ville äta gräs, vilket han inte fick. Så efter att jag sagt åt honom några ggr blev han sur och bet tag :)


Första morgondrinken :) Glömde naturligtv...

mms_img57320 (MMS)

Första morgondrinken :) Glömde naturligtvis att köpa ägg igår, stod överst på inköpslistan till och med. Så här är det sojamjölk med vaniljsmak, kesella och jordgubbar :) E ju iaf proteiner i kesellan och järn i jordgubbarna, o fosfos i mjölken tror jag. Äsch, inge laktos iaf :) Nu blir de promenad med busponnyn, han tog flera bock- och galoppvarv i hagen när jag släppte ut dem i morse :) Kändes skönt o se för han va lite seg igår när jag red, e därför det bara blir prommis idag.


Nystart

Faktiskt, idag har jag slappnat av och hunnit med lite grejer. Har ju semester den här veckan och ändå är det först idag som jag lyckats ta det lite lugnt. Fick en liten kick att ta tag i ätandet också, sökte på nätet efter tips på mellanmål som är mitt största problem just nu. Vill gör en riktigt nyttig proteinshake, är annars lite halvt emot de flesta typer av smoothies då de inte innehåller så mycket egentligen. Rätt mycket socker många ggr genom frukt/bär och med tanke på att det antingen är mixat eller pressat stannar det inte lika länge i magsäcken och ger mättnad som om man äter det omixat. Tänkte jag skulle blanda ihop sojamjölk, ägg, kokosfett, jordgubbar och kesella. Tror det skulle kunna funka hyfsat faktiskt, vill kunna ha med mig till stallet och dricka när jag är där ett tag. Eller typ på morgonen som en första frukost de gånger jag åker direkt när jag vaknar och ska släppa ut hästarna. Egentligen vill jag slänga i mer saker som ger riktig näring och framförallt järn, men vette fasiken om det är så gott med spenat t.ex. i den här blandningen ;)  Jordgubbar innehåller ju dessutom lite järn så det kanske får räcka så.

O kesella, det hade jag totalt glömt bort! Tokbra att göra mellanmål med ju =)  Antingen bara som det är eller blandat med nånting. Ska försöka hitta lite saker som går att frysa in också, funderar på nån typ av "låda" med grönsaker och ägg/kesellastanning över. Kunna skära upp i lagom stora fyrkanter och frysa in, måste prova och se hur det blir.

Underbar känsla :D Fick okej på veterinär...

mms_img29264 (MMS)

Underbar känsla :D Fick okej på veterinärbesöket i fredags att börja rida Oliver igen, första turen i förrgår. Inge halt o bara otroligt samarbetsvillig, tror vi längtat lika mycket båda två :) Sen så blev det helt klart med nytt stall då också, o det känns verkligen tokbra. Islandshästar och ponnyer, bara vuxna ryttare. Det känns som att vi var på samma nivå, o jag tror Oliver kommer stormtrivas. Stora hagar och tre kompisar, bra ventilation i stallet dessutom. Var där när de hade städdag och det verkar vara bra sammanhållning, allt känns liksom bara kanonbra :)


Oliver har nu fått på sitt livs första sko...

mms_img41181 (MMS)

Oliver har nu fått på sitt livs första sko :) O han e helcool, står o gäspar just nu :)


RSS 2.0