Mellanmål
Två recept på tokenkla och snabba mellanmål som dessutom är riktigt nyttiga och fulla med proteiner.
Kesellashake, 1 portion
1 rått ägg
½ burk Kesella 1%
6-7 frysta jordgubbar
0,5 dl frysta blåbär
Blanda allt i en mixer och häll på Alpro soyadryck med vaniljsmak. Tror jag tar ca 2-3 dl men det beror ju helt på hur flytande eller sorbetig man vill att shaken ska bli.
Tomat- och spenatsoppa, 2 portioner
2 råa ägg
½ burk Kesella 1%
500 g krossade tomater
1 dl ricotta
2 msk pesto
3 bollar fryst hackad spenat
Blanda allt utom spenaten (som gärna får vara tinad, då går det lite fortare) i en mixer, mixa tills allt är sönderfördelat. Häll soppan + spenaten i en kastrull och värm tills spenaten tinat eller tills soppan blivit varm.
Har faktiskt kommit på båda recepten själv o är riktigt nöjd, jag håller mig mätt en bra stund. Dessutom tar det ett tag att få i sig då jag brukar göra shaken rätt tjock och soppan blir inte heller så rinnig.
Kesellashake, 1 portion
1 rått ägg
½ burk Kesella 1%
6-7 frysta jordgubbar
0,5 dl frysta blåbär
Blanda allt i en mixer och häll på Alpro soyadryck med vaniljsmak. Tror jag tar ca 2-3 dl men det beror ju helt på hur flytande eller sorbetig man vill att shaken ska bli.
Tomat- och spenatsoppa, 2 portioner
2 råa ägg
½ burk Kesella 1%
500 g krossade tomater
1 dl ricotta
2 msk pesto
3 bollar fryst hackad spenat
Blanda allt utom spenaten (som gärna får vara tinad, då går det lite fortare) i en mixer, mixa tills allt är sönderfördelat. Häll soppan + spenaten i en kastrull och värm tills spenaten tinat eller tills soppan blivit varm.
Har faktiskt kommit på båda recepten själv o är riktigt nöjd, jag håller mig mätt en bra stund. Dessutom tar det ett tag att få i sig då jag brukar göra shaken rätt tjock och soppan blir inte heller så rinnig.
Kommentarer
Trackback