Min verklighet...

Ser ni vikten, 76,3 kg i morse. För tre veckor sen vägde jag 10,5 kg mindre. 



TRE JÄVLA VECKOR OCH TIO JÄVLA KILO!!!

Hur fan går det ihop?!? Dessutom skötte jag mig. När jag kom hem till Gävle i torsdags var jag på dag 10 och hade under de dagarna gått upp från ca 68 kg till 73,2 kg. O nu ytterligare 3 kg. Hur fan kan man sköta sig, äta rätt och ändå öka i snitt 0,5 kg per dag?!? 

Nåt i kroppen är jäkligt fel, får valkar vid strumporna. När jag tar av byxorna har jag fortfarande en valk på magen långt efter. Har jag en jävla massa vätska i kroppen? 

Idag har jag börjat äta som efter operationen igen, det funkade i flera år. Så varför inte liksom. Fasta mattider, små portioner. 



Skön helg :)

Efter en vecka av total osocialhet och bara vilja att vara själv har jag varit med killen sen i fredags och till och med sovit här. Har haft en sån sjukt bra helg <3  Shoppat, lagat mat och bakat. Vart ute och gått i skogen här bredvid. Mått skitbra psykiskt!
 
För det första. Att vara hästtjej och hitta en kille som gillar hästar, kan det bli bättre? Jo kanske lite. Han var med ut och red förra helgen, han trivdes till och med i sadeln på Oliver. Vi tog en sväng i skogen, tog några galopper och hopp där ute. Oliver bockade med honom tre gånger! Han satt kvar och han tyckte det var kul att ponnyn var glad :)
Sen betyder också hans hästintresse at tjag kan prata häst utan att få en gäspning som svar, han är med och diskuterar och när vi pratar framtida stall får jag vettiga åsikter i hur han skulle gjort.
 
Nästa, L-glutamin. Provat? Annars finns jättebra information här: http://martinajohansson.se/sockerberoendet-l-glutamin/ Jag har tagit det några dagar nu, ger sån jäkla skillnad! Dels kände jag direkt en lugnande känsla i huvet, dels klarar jag mitt sötsug så sjukt mycket bättre. Det har ju gått lite åt helsike både nu och då och typ hela tiden. Nu är jag dock inne på dag 6. Ska inte säga att jag inte är sugen till och från, lussebullar är ju liksom en sjuk trigger och det finns överallt nu. Men nu är liksom udden av suget borta och jag klarar att tänka att det inte är värt det. Det tar kanske två minuter för mig att moffa en lussekatt, sen är den slut och jag har ångest. Det är det jag inser på en gång nu och kan strunta i för det är inte värt de där två minuterna att må dåligt resten av dagen sen. Vi bakade och lagade massa mat igår, allt LCHF-vänligt, men hade det varit mitt normala jag hade jag redan ätit nåt av det! O nu sitter jag här lugn med mina koppar te och kaffe.
 
Tredje, vi bakade ju ;)  Gjorde LCHF-lussebullar som smakmässigt blev skitbra, konsistensmässigt så nja ;)  O jag gillar ju en mjuk och lite kladdig vetedeg, inte mandelmjölsrasp. Men det duger, får jag assug så duger det. Vi gjorde också lakritsfudge och herregud vad gott! Mitt största sug senaste halvåret har varit lakrits, dåligt järnvärde kan ge sug efter salt och i mitt fall saltlakrits. Men denna duger asbra som substitut för laksritsfiskar, recept här: http://sockertjocken.se/2014/11/22/lchf-fudge/ Jag körde på laksritsvarianten men tänkte göra ett par till satser idag och prova frysa in, blir en till lakrits men med hallon i och sen en pepparkaksvariant. Jag körde dock på Stevia-sötning. Fick för mig att den skulle vara bättre och funkade :)  Har även en LCHF-vänlig pepparkaksdeg i kylen som ska bakas idag, dock smakade jag på den igår och den var fasiken inte god. Receptet sa att den skulle kylas innan utbakning så det kanske handlar om att den ska sätta sig lite och få bättre smak.
 
Nu ska jag väcka karln, ge valpen mat, ta med kaffe och lussebullar och gå ner till vindskyddet vid sjön och fika lite :)

Idag har jag varit duktig

För jag har:
Smörjt Olivers sadel
Inte kvällsmoffat
Tvättat och flätat håret
Borstat tänderna
Sköljt med fluor
Tagit ur linserna
Ätit alla tabletter
Börjat med L-glutamin

Allt utom det första borde vara självklart för det är hälsa, saker man måste göra. Men icke. 

Idag är jag stark 💪 

Feeling good :)

Vikten är skit men jag mår bra :)  Har varit med Mr Right hela helgen och på söndagseftermiddagen blev det kanske lite för mycket, tog därför gårdagen för mig själv. Lagade mat, surfade och bara slappade. Kom i säng före 22 och idag är det bara bra känsla i hela kroppen :)
 
Delvis blå himmel idag och jag ska försöka komma ut medans det fortfarande är ljust, lunchrast nere vid vattnet kanske och sitta i solen. Ta ett lydnadspass nere på gräsplanen vid stranden, Linus går så jäkla bra nu. Fritt följ funkar grymt bra, har börjat med svängar och sättande när jag stannar. Blir korta pass på 5-15 minuter när vi är ute och går, nya framsteg varje dag. Måste börja kika på momenten i lydnadstvåan för att få lite variation. Dessutom har dte kommit ett nytt moment i ettan sen jag tävlade sist, apport! Den kan vi också börja med. Och läggande och ställande under gång, men det avvaktar jag lite med. Han är just nu lite för snabb med att lägga sig så fort vi inte gör nåt, han vill bara göra rätt liksom.
 
Roligast i helgen är nog att min absolut bästa kompis har fått barn, en liten Alva :)  Hon hade en jättejobbig förlossning och jag bara längtar efter att få prata med henne och höra allt!
 
 

RSS 2.0