Puckat ifrågasättande

Lite osäker på hur jag ska formulera mig... Är förbannad över en typ av situation som återkommer lite då och då i mitt liv, men det kanske helt enkelt är jag som är oklar. Jag är trött på att bli onödigt ifrågasatt! SItter med datorn i knät nu och jobbar, kom på en situation för några år sen när jag pratade på jobbet om att jag behövde två skärmar för att jobba. Blev ifrågsatt av en kollega som tyckte att det behövde jag absolut inte. Men om jag säger att jag behöver det så är det väl inte av nån annan jävla anledning än för att jag behöver det?!? Jobbar hemma idag för att jag behöver lugnet när jag ska jobba i kalkylen, blir rätt ifrågasatt för det också. Men samma sak där, om jag säger att jag behöver det så finns det väl ingen annan anledning till det heller. Alltså, jag skulle fan aldrig ifrågasätta vad nån annan säger att den behöver så vad ger andra rätten att ifrågasätta mig? Varför ska jag behöva förklara mig så jäkla mycket varenda gång. 
Det jag menar är att om nån säger nåt till mig så utgår jag från det och löser saker därifrån, även om det blir jobbigt. Jag ifrågasätter inte förutsättningarna utan anpassar mig och utgår från det. Och jag förväntar mig faktiskt den respekten tillbaka. Punkt.

Overnight oats med äppelmos

Mitt nya favoritmellanmål/frukost/kvällsmat:
 
Overnight oats
1 stor sats:
4 dl fiberhavregryn
0,5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl grovt hackade hasselnötter
4 dl nötmjölk
1 msk gurkmeja
1 msk kanel
0,5 msk kardemumma
 
Rör ihop i en bunke och in i kylskåpet minst 12 timmar, klart att äta. 
 
Äppelmos
3 fint skurna äpplen
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk kokosolja
 
Smält kokosoljan i en kastrull och sen i med äpplen och kryddor. Sjud på svag värme i ca 20 minuter och mixa med stavmixer eller släng i blender, klart. 
 
 
 
 

RSS 2.0