Haha :) I den här vinkeln ser det ut som ...

bild0668 (MMS)

Haha :) I den här vinkeln ser det ut som jag är en jätte och sitter på en liten leksaksponny :D Men ville bara ta ett kort på mig när jag red BARBACKA idag :) E skitnöjd, en hel timme red jag. Tidigare har jag ridit ner till hagen bara, har så dålig balans så har inte vågat mer. Men idag så :D


Insikt

Idag började dagen som en riktig deppdag. Kanske märktes på tidigare inlägg. Men efter den promenaden kom solen fram och allt vände. Blev på väldigt bra humör. Satt på bron och drack kaffe med Björn ett tag, och åt bullar =)  Insåg idag att jag måste få deppa ihop, ta tid till att gråta ut och gå ner mig ordentligt för att vända och må bättre igen. Har den senaste tiden kört på så jäkla hårt både psykiskt och fysiskt. Massa jobb och oroande över hästen. Att ha häst ger så mycket tillbaka, jag är piggare och gladare men jag är också helt slutkörd på kvällarna. Ska nog försöka ta det lugnt med jobbandet, kanske strunta i att lägga in extrapass när jag har ledig helg. Bara vara ledig och orka få ordning.

Men visst är det vackert :)

bild0666 (MMS)

Men visst är det vackert :)


Den här vägen gick jag och Nicco jämt för ...

bild0665 (MMS)

Den här vägen gick jag och Nicco jämt för ca 2,5 år sen. Det var på den tiden jag fortfarande gick ner i vikt och inte hade hittat mig själv. Vägde väl ca 90 då, försökte fortfarande komma över allt skit Johnny gjort mot mig. Har samma mp3-spelare med samma låtar från Takida. O trots att jag kommit så långt med mig själv sen den tiden och idag vet vem jag är och vad jag är värd, känner jag mig fortfarande lika låg och värdelös. Klarar fortfarande inget vissa dagar. Idag är en sån dag.


Våran tama räv på taxi :)

bild0660 (MMS)

Våran tama räv på taxi :)


Nu sitter vi hos veterinärerna och väntar ...

bild0659 (MMS)

Nu sitter vi hos veterinärerna och väntar på att få komma in. Nicco är stammis här och slappnar av :) Redan när vi stod i kön för att anmäla oss vid disken la han sig så här. Det är ingen större fara med honom tror jag, ena ögat kladdar och han kisar. Samma som vanligt, torr hornhinna som irriterar. Så vi får nog bara lite nya droppar. Förhoppningsvis har det inte blivit hål men jag tror att vi hann hit i tid för han är inte jätteirriterad än. Björn e på väg hit också, med kaffe :D Lär nog säga att jag har världens goaste pojkvän :) Fick ju ingen riktig tid, bara att dom ska försöka klämma in mig så det blir säkert lite väntan. Nice med trevligt sällskap då :)


Har varit i skogen och tittat efter kantar...

bild0658 (MMS)

Har varit i skogen och tittat efter kantareller med både hund och häst i släptåg :)


Är på westerntävling och nu har den här tj...

bild0655 (MMS)

Är på westerntävling och nu har den här tjejen vunnit båda klasserna vi hunnit med att se, med sina två fjordingar! Det tycker jag är skitcoolt :D Finns hopp för mig och Oliver ;)


Om det syns vad det står så kan jag säga a...

bild0648 (MMS)

Om det syns vad det står så kan jag säga att det stämmer på pricken!


Står i Årsunda o väntar på kunder som ...

Står i Årsunda o väntar på kunder som är på väg in med båt. Just so u know ;) Jag e smått uttråkad, ska stå här ca 5 minuter till. När jag kommer hem ska jag försöka lägga in några till auktioner på Tradera, har betat av nästan hälften av alla grejer nu. Men det tar sån jäkla tid att lägga in all info om kläder och skor. Får se om jag lägger ut en länk till auktionerna här men jag tycker själv att jag har så töntiga beskrivningar på allt. Att skriva säljande är väl inte riktigt min grej. När jag var in före jobbet var det bud på en auktion, av typ fyrtio. Känns ju bra...


Nu hoppas jag att det är kräftskiva på ...

Nu hoppas jag att det är kräftskiva på g :) Det är lite svårt med datum, som alltid när det är flera som ska bestämma. Jag ser fram emot det väldigt mycket iaf :)


Forts: skötte sig för att han förstått...

Forts: skötte sig för att han förstått att det är jag som bestämmer. Vi red iaf samma runda igen, längs vägen. Det passerade bilar idag också och nu gick det väldigt bra. Lite småbråk men absolut inte som igår. Jag hoppas på att jag ska kunna lita på honom så pass att jag vågar rida upp där jag bor och vidare till skogen här, men som det är nu skulle jag inte våga. Är några vägar att korsa då och en viadukt med järnväg över. Om några veckor kanske.


Det här var efter ridturen idag, han var s...

bild0645 (MMS)

Det här var efter ridturen idag, han var så svettig så jag svampade av honom och det kliade nog i pälsen. Idag skötte han sig :) Igår gick det ju inte så jättebra, när vi skulle rida en bit längs vägen började han testa mig en massa, genom att när det kom bilar backa ut i vägen. Jag red bort till en stig och in på den en bit. När jag skulle hem igen var han värre, småhoppade och mest ut i vägen, speciellt när det kom bilar eftersom han märkte att jag inte vågade korrigera honom då. Var till slut tvungen att hoppa av för att det blev för farligt. Ledde honom en bit och red sen i skogen och i hagen. O det funkade väl inte heller, han bara jäklades och krånglade hela tiden. O jag vill inte sluta när det går dåligt. I hagen försökte jag mig på lite galopp, det funkade efter ca 10 försök och då gjorde han bakutsparkar i varje galoppsprång. Till slut lyckades jag få honom att galoppdra normalt och efter det slutade vi. Så idag var han nog rejält trött, jag tror inte för en sekund att han


Den 28 pekade jag med det långa fingret ti...

bild0644 (MMS)

Den 28 pekade jag med det långa fingret till en gubbe i en grön-blå bil för att han blev förbannad på mig när jag gjorde en korrekt rondellkörning och han en totalt felaktig. Kan det vara samma gubbe? Tror han blev rejält uppretad av fingret iaf :D


Today

Stod säkert en halvtimme och kliade Oliver i hagen nu på dan. Jädrar vad han tycker det är skönt, han står och trycker sig mot en och sänker huvet och bara njuter. Det finns ju inga träd i hagen och hästkompisarna är i hagen bredvid så det är ju lite svårt för honom. O idag fick jag se honom tjurig för första gången. Han gjorde ett utfall mot Nicco, inte farligt eller hårt men han högg efter honom en gång. Jag hoppas verkligen att det berodde på att jag hade en påse med äpplen med som han ville ha för sig själv. Sånt kan jag tackla själv men jag vill inte ha en häst som gör utfall mot hundar så där. Jag skällde på honom direkt iaf och han stod faktiskt och böjde ner huvet ett tag så jag hoppas att han förstod att han gjort fel.

Men jag är på bra humör idag ändå, världens bästa pojkvän ringde för en stund sen och berättade att han fick ledigt på söndag så vi kan åka och kolla på westerntävling i Alfta =)

Nu är Oliver ute i stora hagen igen. Den l...

bild0643 (MMS)

Nu är Oliver ute i stora hagen igen. Den lilla sjukhagen hade blivit så lerig eftersom det regnar här. Bandaget hade åkt upp under natten också. Idag skulle jag egentligen ha tagit av det men eftersom det hade kommit in smuts så la jag om det utan tryckförband. Bara kompress och det blåa bandaget utanpå, så hoppas jag att det sitter kvar. Tror egentligen inte att jag behöver för det såg rätt bra ut men det känns ändå bättre att hålla smutsen borta en dag till.


Nu ska jag prova mitt nya te, rätt intress...

bild0642 (MMS)

Nu ska jag prova mitt nya te, rätt intressant namn va :)


Sju vaknade jag, tio minuter senare stod j...

Sju vaknade jag, tio minuter senare stod jag nere vid Oliver. E imponerad av mig själv, söndag morgon och jag är vaken nu! Fast några till timmars sömn blir det, sen frukost och tillbaka igen. Men jag trivs, älskar att åka ner till hagen och se Oliver stå där och vänta med spetsade öron :)


La om Olivers bandage ikväll. Det såg fa...

La om Olivers bandage ikväll. Det såg faktiskt redan bättre ut :) Fick lite hö av världens snällaste Anna så han har lite att tugga på. Var nyss där och gav honom sin andra portion idag. Sen är det ju faktiskt lite gräs kvar i hagen också så han ska nog klara sig. Väckarklockan är satt på 7 i morgon bitti, då åker jag bara dit och ger honom lite frukost sen åker jag hem igen o sover en stund till :) Han blev förresten jättefin i sitt ljusblåa bandage ;)


Varit på jobbet i 5,5 timmar, bara 2,5 kv...

Varit på jobbet i 5,5 timmar, bara 2,5 kvar. Men det har inte känts så där jättefarligt än så länge. Eller ja, det är nu jag börjar bli uttråkad. Det händer ingenting, inga körningar alls. Vill sluta så jag får åka härifrån. Bara förbi apoteket först och köpa lite bandage och sårtvätt, sen hem och byta om och direkt efter det till Oliver. Stod o väntade på chefen ute vid Granngården i Kungsgården. Han skulle åka raka vägen dit för att jag skulle möta honom och lämna över lite pengar. Efter en kvart ringde jag, då hade han fått körning till Järbo!! Så då sprang jag in på Granngården och gissa vad jag hittade, ljusblått självhäftande bandage. Ljusblått :D För er som missat det så köper jag alla Olivers saker i blått, allra helst i babyblått :) Ska ta en bild sen när jag lindat honom!


I morgon är det jobb

Nu är det sova som gäller. Upp vid 07 i morgon, direkt till Oliver och kolla till honom. Förhoppningsvis sitter bandaget fortfarande som det ska för jag har inte hunnit köpa nya lindor än. Ska göra det efter jobbet i morgon och byta när jag kommer hem.

Natti natti!


Ute på matpromenad med Oliver :) Den lill...

bild0633 (MMS)

Ute på matpromenad med Oliver :) Den lilla minihagen han har att gå i nu är det inte så mycket gräs i så jag tänkte att vi tar en liten prommis och äter. Ska försöka få tag på en höbal till i morgon och slänga in till honom. På kortet ser ni också hans röda bandagerade hov. Vad jag ser så har han inga problem att stödja på den så det blir nog bra efter några dagars vila :)


Oliver, update

Det var inte så farligt enligt veterinären, men så jävla tråkigt =/  Ingen ridning på några dagar och bara gå och oroa sig att det ska bli värre. Han har just nu ett bandage runt hoven som trycker på såret. Ska lägga om det i morgon, OM det nu sitter kvar tills dess. Sen ska han gå med det i två dagar och förhoppningsvis ska det se bättre ut då, på måndag alltså. Det var kanske inte så jättedjupt men det stack ut lite skadade delar från såret som hon bara klippte bort. Förhoppningsvis ser allt bättre ut på måndag och jag kan rida igen på tisdag eller onsdag. Är ledig då och sen sätter jobbet igång på riktigt. Har en liten mjukstart med ett extra pass i morgon, ledig söndag, jobb måndag och sen ledig två dagar. Men sen så, kör tors-sön och 60 timmar veckan efter det. O just därför hade det varit riktigt nice att få ha de här dagarna tillsammans med Oliver.


Jaha, nu står vi i stallet och väntar på v...

bild0627 (MMS)

Jaha, nu står vi i stallet och väntar på veterinären. Bilden visar baksidan av Olivers hov. Känns jättetråkigt just nu :(


För 5 minuter sen hade jag en vit häst, va...

bild0622 (MMS)

För 5 minuter sen hade jag en vit häst, var bara upp till stallet en sväng och så här ser han ut nu :(


Det regnar! Funderar på om jag verkligen ...

Det regnar! Funderar på om jag verkligen ska ge mig ut i det här vädret och rida. Oliver är ju satt på bantning, o de e ju jag också för den delen så nåt borde jag ju göra. De e ju lika blött vare sig jag tar en promenad eller ridtur. O så e jag lite nervös, följer inte Erica med idag så blir det första gången vi rider ut själv.


Jag o Nicco tar en liten stödvila före krä...

bild0618 (MMS)

Jag o Nicco tar en liten stödvila före kräftorna.


Jäkla Anna som fått in mig på att sörpla k...

bild0617 (MMS)

Jäkla Anna som fått in mig på att sörpla kaffe med sån här choklad i munnen. Men gott som fan är det! :D Appropå gott, åt grillad regnbåge nyss. Fick en av pappa för ett tag sen som han dragit upp själv. Otroligt gott! Gjorde den i ett foliepaket på grillen och kokt färskpotatis till det. O kokta ärtskidor. Mmm.


Nu är jag o Björn ute i stugan. När vi kom...

bild0616 (MMS)

Nu är jag o Björn ute i stugan. När vi kom hit gick en av grannarna förbi. Det här är deras springervalp Sally som försöker få igång en trött Nicco :)


Trött

Andra ridturen med Oliver idag, första var ju igår kväll tillsammans med Erica. Vi red ut med henne idag också, känns skönt med lite sällskap. Sen kom Anna förbi och inspekterade lilla Oliver och så satt vi o pratade lite skit som vanligt. Alltid lika trevligt =)  Men jag är bara så trött. Tog en dusch när jag kom hem och satte mig i soffan. O nu kommer jag inte härifrån. Har iofs ätit så det var ju bra, men lär ta mig i kragen och packa lite grejer. Tänkte åka ut till stugan och mysa med Börne ikväll. Han är redan i Kungsberg dock, tror inte han kunda hålla sig eftersom hans föräldrar fick hem sin valp igår. Björn är ju helt frälst i den där redan =)

Nä, nu lär jag sätta fart!

Denna morgon

Jag är så otroligt trött! Knappt sovit i natt, trodde jag skulla vara totalt däckad efter allt som hände igår men icke. När jag hade gått o lagt mig blev jag helt övertygad om att nåt hade hänt Oliver i hagen! Fick ligga och lugna ned mig själv för att inte åka raka vägen dit och kolla honom. O så är jag stressad på nåt sätt, vet inte ritkigt varför. Kanske för att allt är så nytt och jag inte ens vet hälften av vad jag borde veta. Hur 17 får man bort gräsfläckar på en häst? Eller ja, sånt löser sig väl. Har iaf varit och bytt hans flughuva som var för liten. Jag har köpt en liten D-ponny, borde inte cob-storleken passa då? Han fick iaf ta storleken för stor häst som åtminstone gick att knäppa.

Så idag har Nicco varit med till stallet också vilket han inte alls gillade. Han var tvungen att ligga still medans jag ryktade Oliver och det var ju jättetråkigt. Sen tog vi en kort promenad ner till hagen då han fick vara lös och då var han såklart jättetrotsig och vägrade lyda. Det fixar sig säkert sen. Skulle va kul om jag kunde rida ut på Oliver och ha Nicco med mig =)

Min underbara ponny =)

Han är verkligen så jäkla go =)  Helt underbar! Några av gångerna när jag gick in i hagen idag kom han och gick och mötte mig. O så stod vi och mös och jag kliade honom i öronen och på pannan. Alltså, det är bara så skönt att det känns bra med den här hästen, att han inte är ett monster. Inte än iaf, är helt beredd på att det kanske kommer när han känner sig mer hemma. Fast ändå, jag tror han kommer hålla sig rätt snäll och lugn ändå. Han bara är sån =) 

O så trött som jag är nu, shit asså. Kunde knappt sova i natt och idag har jag bara varit igång hela dan. Varit massa nervös och fixat och donat. Nu ska jag verkligen sova. O det ska bli så jävla skönt! :D

Oliver i sin nya hage :) Lite smått frust...

bild0614 (MMS)

Oliver i sin nya hage :) Lite smått frustrerad över att hästkompisarna i den andra hagen stack så långt bort dom kunde, så nu ser han dem inte ens.


Nu är vi på väg mot stallet för JAG HAR KÖ...

bild0610 (MMS)

Nu är vi på väg mot stallet för JAG HAR KÖPT HÄST :D


Tydligen så blev det nåt på böjprovet ...

Tydligen så blev det nåt på böjprovet både på vänster fram OCH båda bakbenen. Ska prata med veterinären strax hur pass allvarligt det är. Just nu böjer hon frambenet igen för att kolla.


Oliver är inte så där jätteroad av att spr...

bild0609 (MMS)

Oliver är inte så där jätteroad av att springa runt runt, men visst e han söt :)


Det börjar närma sig. Om sex timmar kliv...

Det börjar närma sig. Om sex timmar kliver jag upp. Om åtta o en halv möter jag upp Karin vi Gävle Bro o klockan elva kommer veterinären och besiktar Oliver. Förhoppningsvis är jag hästägare om tolv timmar åtminstone :)


RSS 2.0