Nyfiken ponny som nog funderade på vad jag...

mms_img50893 (MMS)

Nyfiken ponny som nog funderade på vad jag höll på med. Min lilla sötis :)


Så sjukt trött idag! Kör rot och trodde at...

mms_img69269 (MMS)

Så sjukt trött idag! Kör rot och trodde att jag skulle kunna gå o lägga mig o sova en stund, men icke. Första hämtning i Ockelbo som ska till Gävle. Så det blev en snabbis till Statoil första, huvudvärk har jag dessutom så köpte Ipren också. Ikväll ska jag lägga mig o sova direkt jag kommer hem. Längtar redan!


Sämsta dan på länge...


Inget blev som jag trodde, jag är inte den jag en gång var. Dags att ge upp?


O så är Oliver halt också, den här dagen har inte varit bra. Veterinärtid beställd till Nicco dessutom, är skiträdd att det är nåt stort fel på hans organ och att det här är slutet för honom.


Vid köpis svängde plogbilarna av :'(

Vid köpis svängde plogbilarna av :'(


På väg till jobbet och hamnade bakom två p...

mms_img70331 (MMS)

På väg till jobbet och hamnade bakom två plogbilar redan när jag åkte ut på riks 80, hoppas på att de fortsätter hela vägen till Sandviken. Var rätt orolig för hur motorvägen skulle vara att köra. Det går visserligen i 40 km/h så det går inte fort men jag kommer fram iaf :)


Nu har jag o Nicco däckat i soffan. Jag gi...

Nu har jag o Nicco däckat i soffan. Jag gick och satte mig här, en sekund efter hade jag en hund i knät som somnade direkt. Min lilla gobit :)


Bara en julklapp hittills och mer än hälft...

mms_img70329 (MMS)

Bara en julklapp hittills och mer än hälften utdelade. Kanske inte varit så snäll i år...


Nicco gick och plockade en av sina julklap...

mms_img70328 (MMS)

Nicco gick och plockade en av sina julklappar själv :)


Våran tomte :D

mms_img70327 (MMS)

Våran tomte :D


Men hello snörök :( Tur man åkte hemifrån...

mms_img70326 (MMS)

Men hello snörök :( Tur man åkte hemifrån i tid. Eller nä just ja, de var ju inte så det var. Undrar när jag var i tid till jobbet senast, några veckor sen?


Vissa val man gör ångrar man rätt omgående...

Vissa val man gör ångrar man rätt omgående, andra dröjer ett tag. Jag har väl insett nåt som jag egentligen vetat ett tag men det hade inte kunnat sluta annorlunda. Hur jag än vrider och vänder på det så fick jag nog och även om saknaden är stor så skulle jag inte välja att återgå om jag kunde, det är bättre så här och jag mår bättre. Jag ska bara sluta älta och återgå till att känna mig trygg i mitt beslut.


E på väg till jobbet men har fastnat lite ...

mms_img56093 (MMS)

E på väg till jobbet men har fastnat lite mellan Hagaström och Nybo, måste vara en olycka här framme nånstans. Trafiken rullar, men väldigt, väldigt långsamt. Missade dessutom att bilen framför bromsade in så var otäckt nära att köra ini honom. E grymt halt nu. Trots att det är så jäkla kallt, skumt...


O en sån körning skickar dom på mig :D Bä...

mms_img52010 (MMS)

O en sån körning skickar dom på mig :D Bäst att åka o snofsa till sig lite då... O sluta blogga så jag kommer i tid :)


Back in business

Sjukskrivning över, förkylningen verkar inte ta sig (tack gode gud för Kan Jang!) och näringsbristen är under kontroll. Jag är pigg igen och jag mår bra. Ska bara komma ihåg att fortsätta med alla tillskott morgon och kväll, och att äta. Blir en omelett innan jag lägger mig, maten idag har inte varit bra. Så är det alltid, känner av näringsbrist - skärper till mig, sen när det är bra igen då glömmer jag bort att äta så självklart tar det inte lång tid innan jag är där igen. O sova måste jag komma ihåg, men nu är klockan 01:20 och jag ska upp 8.30. Med andra ord, för lite sömn igen.

Ska sluta klaga ;)

Räkningarna har jag iaf betalat nu, men lite till måste jag få klaga. Den här månaden ser inte bra ut, ajajaj. Hästjäkel som bara kostar pengar, o ändå så är det så jävla värt det! Den här månaden är det över 10.000:- han kostar, jajjemen du läste rätt. Tur att nästa månad innebär en hyfsad lön tillsammans med väldigt låga kostnader på Oliver. Då ska iofs bilen servas och Nicco in för att ta blodprover och se vad det är som gör att han kliar. Så det går väl åt helvete då med. Närå, det är inte så illa. Icke bra men det ordnar sig =)

Lättmockat, allt i en hög :)

mms_img52009 (MMS)

Lättmockat, allt i en hög :)


Min söta hund på morgonen :)

mms_img42496 (MMS)

Min söta hund på morgonen :)


Bilen bakom snövallen är från Taxi Stockho...

mms_img20122 (MMS)

Bilen bakom snövallen är från Taxi Stockholm, den har stått vid Daisy's nu i över två timmar. På sidan sitter en logga som betyder att det är en miljöbil, men det kan knappast vara miljövänligt att stå med motorn igång i flera timmar!


Jajjemen, jag e på jobbet. En dag för tidi...

mms_img20121 (MMS)

Jajjemen, jag e på jobbet. En dag för tidigt, är enligt läkarintyget fortfarande sjukskriven. Rätt duktigt ändå av mig :)


Så här snöig var min bil när jag skulle åk...

mms_img20120 (MMS)

Så här snöig var min bil när jag skulle åka hem från stallet! O så himla länge var jag inte där. Nä, jag tycker inte att det är ett dugg mysigt med snö. Tänk barfota, barbacka, galopperandes över en grön sommaräng med blå himmel och värme :D Vet att jag romantiserar, men ändå ;)


Varför måste det snöa just idag?

Jag som ställt väckarklockan extra tidigt för att kunna ta en långritt ute. Sista dagen som sjukskriven nu. Tror jag iaf, Tord vägrade ju svara när jag ringde igår och min sjukskrivning gäller egentligen i morgon också. Tänkte jag skulle börja en dag tidigare men har jag otur nu så har han väl lyckats hitta en annan chaufför. Eller tur kanske man ska se det som för jag ska ha 84 och den står utomhus, totalt översnöad i morgon bitti om det fortsätter så här.

Det får väl helt enkelt bli ett pass i ridhuset istället, har ju tänkt ha galoppträning ett tag. Läste lite bra tips på ett hästforum. Har börjat köra efter Annas tips om galoppintervaller i olika tempon, det här jag läste om nu skulle man köra 10 galoppsprång sen göra nånting nytt för att hålla hästen lite vaken på att det händer saker. Oliver kan ju inte galoppombyten, o inte jag heller, men nånting nytt får bli volter eller tempoväxlingar. Är otroligt sugen på att börja med just galoppombyten men vi lär ha säkrare galopper först. Han lär ta vänster galopp för vänster skänkel och höger för höger. Det är lite si och så med det just nu. Han börjar söka sig neråt i galoppen så det kanske får bli ett mål idag, gå i form i galopp. Tror inte att det är helt omöjligt, vi har bara inte jobbat nåt på det. Men med lite volter, prova med mindre och mindre volter också, så går det kanske.

Jag är så sjukt jävla trött! Ville bara tillägga det också. O min benget till häst är nu en tjockis igen. Ökade ju på mer mat efter förra veckan då jag fick ett rejält blåmärke på insidan av låret av hans beniga manke, tyckte faktiskt att han såg rätt fin ut i kroppen då också. Men sen kom ju hjärnskakningen och därmed mindre ridning, igår när vi kom in såg jag att han under den här tiden fått rejäla fettkuddar! På den korta tiden, dessa här han inte haft på väldigt lång tid. Får väl se nu om det räcker med bara mer motion eller om jag lär dra bort det där halva kilot igen...




Fettdepåer!

Så här ser min sänglampa ut nu när det är ...

mms_img20119 (MMS)

Så här ser min sänglampa ut nu när det är jul, en stor glasvas fylld med julgranskulor och smålampor :) Blir jättemysigt och juligt. Det här är första natten på rätt länge som jag sover ensam. Skönt iofs eftersom klockan nu är över ett på natten o Börne gick o la sig för länge sen. Men ändå, det hade varit mysigt att ha honom här :/ Idag är en sån där dag då det bara känns som att allt går fel, som att jag är fel och det räcker med att visa mig för att folk ska bli irriterade. Eller riktigt så illa kanske det inte är, men ibland får man den känslan... Hade varit nice att krypa tätt intill Björn och känna sig lite älskad istället.


Seg

Sitter faktiskt hemma och bara tar det lugnt och myser nu. Borde kanske varit i stallet redan och pysslat lite men jag orkar inte. Kaffet och datorn lockade mer än Oliver för tillfället ;)  Idag blir det, trots det fina vädret, bara lite longering ch sen kommer Hannas brorsdotter Tilde och rider. Tänkte att det är bäst att longera busponnyn lite före så att han gjort av med en del energi redan. Sist gick det ju väldigt bra och han skötte sig men nu har han ju stått ganska vilande senaste veckan, först för att det strulade med jobbet nån dag förra veckan, sen gick jag hem med näringsbrist och orkade ingenting. O på torsdagen fick jag ju hjärnskakningen, så sen dess har vi inte gjort många knop. Tänkte att eftersom jag borde äta lunch vid 14 så åker jag till stallet efter det, då hinner jag greja lite innan de kommer.

Vet inte om jag skrivit nåt om att Oliver är satt på bantning här, men i början av förra veckan red jag honom barbacka och fick ett blåmärke på insidan av låret av hans beniga manke, de du ;)  Galopperade och skulle hoppa och då svängde han fortare än jag tänkt så manken slog i och det gjorde jävligt ont. Stort blåmärke blev det. SÅ nu är bantningen faktiskt avklarad, maten höjd med 0,5 kg hösilage om dagen och det är bara muskelbyggande som gäller =)

10 dagar kvar till julafton, känns som att...

10 dagar kvar till julafton, känns som att det nyss var mitten på november då jag ville julpynta men tyckte att det var för tidigt. Sjukskriven är jag ju nu också, inte får jag nåt gjort för det. Grejen med sjukskrivning e väl iofs att man ska va sjuk men jag tänkte passa på att hinna med allt jag inte hunnit tidigare. Som att fortsätta städningen av lägenheten, äntligen få tid att göra iordning köket. Men hittills har det bara blivit stökigare. Skyller på hjärnskakningen ;)


Idag var jag på Luciauppvisning på fältis ...

mms_img20118 (MMS)

Idag var jag på Luciauppvisning på fältis med Erica :) Det var mysigt. Kul också att en av hästarna från Visingsö som jag tittat på nu står där :)


RSS 2.0