Kaos i huvet

Mår verkligen inte bra idag, totalt kaos och jag vet inte var jag ska börja. Det enda vettiga och klara jag gjort är en promenad i Hemlingby. Annars har det bara blivit fel och frustration. Mår inte bra av all skit jag ätit i helgen heller, men idag är jag tillbaka matmässigt. Inga snedsteg trots måendet.

Just nu har jag myror i brallan men försöker sitta still vilket gör att jag bara blir frustrerad och får panik. Det är just vid såna här tillfällen jag önskar att jag redan fått en psykisk utvärdering och har ångestdämpande att ta. Men det har jag ju inte. Rickard kommer strax iaf, hoppas det räcker för att få fokus på något.

Ätarhelg

I fredags hade jag lyckats med 5 veckors paleo, tjuvstartade med ätarhelg på kvällen och har lyckats gå upp 2,6 kg. Nu är det tillbaka till stenåldern och det känns förjäkla bra. Har inte mått bra av allt socker och bröd den hör helgen men det var nyttigt att prova ;) Insåg att många av mina sug inte ens är sug, det är vanor. Pizza är inte så där jättegott, inte hamburgare heller. Godis smakade faktiskt rätt bra dock ;)

Insåg också att mitt liv handlar väldigt mycket om mat/ätande och jag vet inte riktigt vad jag ska göra annars. Vad gör vanliga människor liksom? Ej överviktiga som inte tänker vikt och mat hela tiden.

Nu blir det en kopp kaffe på det :)

Kurator

En sån var jag till idag, stått i kö sen oktober men hade tydligen åkt ur den. Lite svårt att prata om när man mår dåligt när man mår helt okej. Det blev i princip en timmes prat om min kollega som enligt henne är psykopat. Jag håller helt och hållet med. Hoppas på att nästa tid blir mer fokus på hur jag ska göra när jag får panik i huvet. Att R*** är störd vill jag inte lägga mer energi på.

Chiapudding och kaffe med smak av bullar :)

Kaffe med kanel och kardemumma, bara mjölk som fattas. Puddingen är också med kanel och kardemumma plus lite vaniljpulver, luktade verkligen som bulldeg igår när jag blandade ihop den :)

Kanelbullschiapudding

1 msk chiafrön
0,5 dl kokosmjölk
0,5 dl mandelmjölk
0,5 krm vaniljpulver
0,5 tsk kanel
1 krm kardemumma

Blanda ihop och låta stå över natten (eller åtminstone 1 timme), rör om några gånger under tiden för att undvika klumpar. Ät gärna med kanelpudrat äpple, för mig blev det dock blodapelsin :)


33 dagars paleo idag

Lite resultat... Viktminskningen har stannat av men gått ner 3 kg vilket jag är skitnöjd med! 66 kg trodde jag aldrig jag skulle hamna på, dessutom betyder det att jag gått ner exakt 80 kg sen 2007 ;) Gastric bypass rules! :D

Ska skriva ett längre inlägg från datorn senare i veckan med en mer omfattande utvärdering av den här dieten. Den passar mig, så mycket kan jag säga :)

Nu i helgen kommer min ätarhelg, ostfrallor och latte kommer jag leva på! :D

Ny vikt att ge sig på

Vägde 67 kilo i morse, 67,0 och det ska vara under 66 till nästa lördag. Nu jäklar!

Påskmat

Igår var det påskmat hos mamma och pappa, har sagt sen långt innan att då ska jag få äta vad jag vill. Det blev inte såå farligt egentligen men lite bröd, Jansson och godis. O glass med maränger och hemgjord kolasås till efterrätt. Första gången på fyra veckor som jag äter laktos eller gluten, kroppen reagerade nog mest på sockret och jag mådde rätt skit. Aja, nu är det tillbaka på rätt spår igen :)

Frukosten idag:
Uppblötta chiafrön med blodapelsin
Grönkål kokt i kokosmjölk med bacon
O kaffe såklart ;)




Kokosolja på morgonen

Fettkick till frulle:

1 dl kokosflingor
1 msk kakao
1 knivsudd vaniljpulver
2 tsk kokosolja

Blanda ihop, klart ;)

Kokosolja hjälper tydligen att hålla sötsuget under kontroll. Läste även nånstans att det kickar igång förbränningen med fett på morgonen men att just fettet ur kokosolja inte helt tas upp av kroppen. Reservation på det sista där, är inte helt säker.






+2 kg

Uppgång med 2 kilo, jippie... Har inte gjort nåt fel heller, bara obalans i kroppen. Men det suger!

Mugcake till frulle

Paleo morning mugcake

1 ägg
1/2 mosad banan
2 baconremsor
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
1/2 tsk bikarbonat
kokosolja

Börja med att smörja koppen med kokosolja. Klipp baconet i bitar och blanda med resten av ingredienserna. Micra i 2-3 minuter på högsta effekt.

Färdigt ;)




;)




Min plutt <3

Jag är så kär :) :) :)




Ett angenämt problem ;)

Fest hos Hanna igår, planerat var att ha mina skinnbyxor med spetstopp och högklackat till. Assnyggt i huvet, såg förjävligt ut i verkligheten. Byxorna som satt så sjukt jävla bra, fick grymt snygg rumpa i den. För sisådär 8 kilo sen ;) Även om jag är sjukt medveten om min vikt så har det liksom inte sjunkit in att jag blivit mindre. O det var inte bara skinnbrallorna som var säckiga i röven, typ alla mina byxor satt förjäkligt. De jeans jag traskar runt i på jobbet är också stora men där bryr jag mig ju inte. Till slut blev det ett par baggy jeans som ska vara pösiga i rumpan ;)

Idag väger jag 65,5 kilo vilket betyder att jag gått ner 80,5 kilo sen min gastric bypass för 7 år sen. Jag är så jävla grym! :)

Mitt jobb

För den som är nyfiken på vad jag gör på jobbet egentligen, tar hand om gubbarna som utförde detta arbete bland annat:

http://vimeo.com/72339939

Nå positivt

Tre veckors paleo och exakt tre kilos viktnedgång, that feels good :)

Så är det

Ska ändra attityd gentemot problemet idiotkollega. Att han inte kan jobba med mig är hans problem men han gör det till mitt, o det tänker jag ignorera. Vet inte hur men tänker inte må dåligt och låta honom ta mer energi.

Min mage har halvt kollapsat sen han kom tillbaka, illamående och riktigt ont i magen på jobbet. Fast det beror ju på att jag blir stressad av honom, och det kan bara jag själv ändra på.




Stressad

Min idiot till arbetsledare är tillbaka på kontoret igen. Har dock gjort klart för honom medans han varit hemma i Holland att jag inte vill ha nånting alls att göra med honom utanför jobbet. Och att han på kontoret bara är min kollega, inte vänner på nåt sätt alls. Han kom i tisdags men träffade inte på honom förrän idag. Magen i total obalans, är så jävla stressad av att ha honom i närheten. Bara väntar på att han ska jävlas, vara spydig eller få ett utbrott. Försöker intala mig själv att han bara ska vara här i 4 veckor sen behöver jag aldrig nånsin mer se honom. Så 4 veckor inklusive en hel del helgdagar, det borde jag klara.

Apr. 10, 2014

Nämen se där, blogg.se-appen fungerar igen. Har skrivit långa inlägg som inte laddats upp så har varit lite less ett tag, bilder har inte funkat alls. Konstigt nog har det gått ibland från jobbmobilen som är en iPhone.

Aja, nice :) Då blir det en bild från vad jag pysslade med i morse också, matade hästar :)




Torsdagsfrulle

Bananbaconpannkaka och kaffe :)




Lördag

Älskar lördagar tillsammans med Rickard. Idag blev det frukost i Järbo, vidare till Lager 157. Åka bil och prata, softa. Så himla avspänt och lugnande.
Det blir bara bättre och bättre, jag mår så otroligt bra när jag är med honom. Vi umgås varje dag och han sover hos mig typ alla dagar i veckan, ändå känner jag mig varken trängd eller trött på honom. Så jag skiter verkligen totalt i att han är så pass ung, han får mig att må bra <3

Bättre!

Äntligen har det vänt och jag börjar bli mig själv igen, wohoo! :D

O dessutom, kolla in vikten. Going down baby ;)





God morgon

Idag ska bli en bra dag :) Jag ska vara positiv till saker som sker, vara närvarande och tillmötesgående. Jag ska åka hem från jobbet och känna mig nöjd, åka från stallet och känna att jag tog mig tid för både Oliver och stallsysslor. 

O innan jag ens kommer till jobbet ska jag ringa till läkaren och kolla hur det går med min köplats för kbt. Stått i kö sen oktober och det skulle ju vara surt om jag blivit borttappad...

Lugnare

Varit i stallet, fodrat hästar och donat lite. Gjort mina ryggövningar, klarade plankan i 1 minut och 5 sekunder idag, fixade 10 sekunder mer i förrgår. Men jag gjorde de jäkla övningarna iaf! :D Nu ska jag bara ta mig igenom den här jävla svackan utan att balla ur för mycket. Mål i morgon är att kliva upp i tid, duscha, äta frukost och åka till jobbet. Sen löser sig resten. Shit vilket psykfall jag låter som, men det hjälper att skriva av sig. Att få ur sig det och stolpa upp så att jag rent konkret har en plan att följa.

Fokus: Må bra!

Vände gårdagen, sökte massa jobb (en intervju på fredag!), åkte till Oliver och hade en jätterolig ridtur. Avklarade en del måsten på jobbet gjorde jag också även om det var hemifrån. Mös med R på kvällen. Idag har jag varit på jobbet hela dagen, fixade en klurig grej, fick beröm av chefen. O ändå sitter jag hemma nu igen och bara vill fly. Som vanligt. Allt som är nu ger mig panik, att det ger mig panik gör mig uppgiven och ledsen för jag vill ju. Det känns som att jag inte kommit nånstans de senaste tio åren, lika osäker och rädd fortfarande.
 
Ska försöka vara själv ett tag nu, inte försöka anpassa mig eller stressa. Ta en promenad före jobbet på morgonen, jobba arslet av mig på kontoret, ta det lugnt och mysa med Oliver i stallet. Göra mina jäkla ryggstabiliserande övningar på kvällen. Inte ge mig själv anledning att ha dåligt samvete, känna stress eller att jag inte gjort allt jag kan.
 
Jag vet exakt vad som utlöst det här men jag vet inte hur jag ska hantera det.
 
Nu ska jag åka till Oliver, fodra i stallet och ta mig tid för allt. Mysa med hästarna.
 
 

Ångestmorgon

Igår var bara svängar från uppåt till neråt, och tillbaka igen hela dagen. Idag är det bara ångest.
 
Jag mår precis som jag inte vill må, beter mig och tänker precis som jag inte vill. Är riktigt jävla deppig för första gången på länge. Vill inte gå till jobbet, vill inte åka till Oliver. Mår illa och vill inte äta. Vikten är ytterligare lite lägre, lägre än jag nånsin varit sen jag var liten. Bryr mig inte, är inte glad ens.
 
Antingen deppar jag ner mig, verkligen låter det vara som det är och gå igenom det. Eller försöker peppa upp mig själv och boosta upp mig så jag orkar genom dagen.
 
Just nu vill jag bara sitta här på min schäslong o deppa.

Förvirrad

Paleon går bara bra, är nog därför jag inte skriver så mycket om den längre. Bestämde ett nytt viktmål igår, den 18 april har jag varit gbp-opererad i 7 år. Skulle vara coolt om jag kunde landa på -80 kg då. Har strax under ett kilo kvar till det bara nu :)

Resten av livet då... Mentalt är jag där jag absolut inte vill vara, vet inte om jag kan skylla på PMS bara eller om jag på riktigt har en svacka. Det går från att flyga högt över molnen och må asbra till kräla på backen och bara vilja skita i allt på nån minut. Om det bara kunde stanna i endera läget men det går upp o ner hela tiden, sjukt utmattande. Om jag vore själv vore det också lättare men nu tar jag ut det på R bara för att han råkar vara i närheten. Inte har jag nån plan för att fixa det heller, jag bara orkar inte.




RSS 2.0