Dansa med hästar

Spenderar morgonen med att läsa denna bok i taxin. Började 5:30 i morse och ingen körning än så länge.

Boken är intressant... Är hittills på sida 17 och har väl helt ärligt inte kommit in i den än, men intressant är nog helt rätt ord... I inledningen stod det att boken ska läsas ut helt innan man gör någon övning, det för att fullt få förståelse för vad det handlar om. Undrar om jag kommer ha det tålamodet? ;)


Lyckopillret

Hade en riktigt rolig stund med Oliver idag :) Har gett mig fasiken på att han inte ska äta när han är ute med mig! Gick till måsberget en sväng, på stigar där det verkligen hänger ner träd över stigen och frestar. Efter några tillsägelser fungerade det dock skitbra! Vilken duktig häst jag har :) Ska in med det i ridningen sen också.

När vi kom tillbaka till stallet blev det löslongering på ridbanan. Han rörde sig jättefint och var lyhörd för hur jag placerade mig, kunde styra honom i serpentinbågar genom att röra mig i sidled bakom honom när han travade. Han tog en fin och lugn trav runt mig, rörde sig självmant i låg form. Gjorde detsamma i galopperna också. Han kan verkligen röra sig och använda hela kroppen, och vad otroligt fin han är när han gör det!

Längtar tills ryggen är bra och vi kan rida ut igen!

Vill jobba honom ordentligt och vill flänga fram i vild galopp :D


Aprilväder?


Hemma igen

Känns lite sisådär... Lite smått overkligt att jag för bara några dagar sen låg i en solstol vid havet. Här är det bara kallt. Men samtidigt, det ska bli skönt att komma in i rutinerna igen. Dock så har jag grym jetlag! Kör 06-16 idag, vid 04:30 i morse hade jag inte lyckats somna än. Väckarklockan stod på 05:25 och jag var hyfsat väck då. Skulle trycka koden för att låsa upp telefonen och tryckte allt möjligt innan jag kom på vilken kod det var. Shit... Kunde heller inte fatta att jag faktiskt skulle upp ur sängen och börja jobba, var väldigt, väldigt nära att ringa och sjukanmäla mig! Men nu sitter jag här, på torget, snortrött. Haft en körning sen jag började, som tur är får man iaf mer betalt för planeterna eftersom det är röd dag. Sätra - sjukhuset gav iaf 162:-.

Vägde mig förresten när jag kom hem i lördags, 79 kg!!! Var det inte jag som skulle försöka gå ner i vikt där borta, inte gå upp 4 kg till... Men mycket var nog obalans i kroppen efter alla flyg och att ha varit vaken ca 35 timmar. I morse vägde jag 77,3 vilket kändes lite mer acceptabelt. Har tagit tag i det nu, ska ner till 70 igen. Dels för att jag inte mår bra av att väga så här mycket, känner mig klumpig och självförtroendet har gått ner rejält. Var länge sen jag kände mig så ful och osexig. Sen vill jag gå ner i vikt för att det känns orättvist mot Oliver att skumpa runt så här stor. Jag är i största laget ändå på honom utan den här viktökningen.

En till nyhet, från och med idag är jag Gävle-chaufför på heltid. Medans jag var i Florida så blev min bil stationerad i Gävle. Känns helt okej trots min totala ovilja till att köra i Gävle tidigare. Men med sänkt lön är det ett sätt att minska utgifterna. 62 kommer dessutom att stå i Gävle hos mig så behöver ingen egen bil i princip. När jag flyttat till Brynäs kommer jag att kunna cykla till stallet. Håller på och letar garageplats till taxin iofs, hoppas på att hitta ett på näringen och då kan jag cykla dit också :)


Oliver

Hade en sjukt rolig ridtur igår :) Inte för det verkade som han saknat mig direkt... Skönt att se att han mådde bra, tror till och med att han lyckats gå ner lite ytterligare i vikt sen jag åkte. Till och med jag tycker iofs att han börjar bli lite smal, men hellre att hullet är i underkant nu inför betessäsongen än tvärtom! Tjock är han snart ändå ;)

Insåg igår att vi lär träna avsaktningar, det måste hända nåt när man tar i tyglarna. Alltså, det gör det så länge han är fokuserad. Men speciellt i galopp och även i trav när han fått upp farten så är det ju så mycket roligare att springa än att lyssna på vad jag vill. Jag tycker iofs att han är rolig när han är pigg, för jag känner honom. Men man känner sig rätt maktlös när alla försök att stanna honom snarare gör att han drar på ännu fortare. Funderar på att prova ett skarpare bett, nåt med lite hävstång som ligger bra och inte är speciellt skarpt förrän man tar lite hårdare. Ett tvådelat kimblewick kanske...


Vill inte hem!

Glöm tidigare inlägg om att jag är redo att åka hem. JAG VILL INTE!!!

Det är sånt bekymmerslöst och skönt liv här, jag vill inte hem till stress och problem igen. Förhoppningsvis lyckas man hålla kvar den lugna känslan och kan få in den i vardagen hemma.

Btw, jag älskar Johan ;)


Fred och Pernilla...

... har rätt; man vet när man hittat den rätta. Man bara vet liksom. Underbar känsla.

Dessutom tycker han att jag är snygg när jag är arg, perfekt! :D


Dags att sova

Just nu längtar jag bara hem till lugnet. Eller ja, mitt liv består ju iofs av konstant stress, men att få komma hem och göra precis som jag vill. Få vara ensam och i fred i en tyst lägenhet.

Det är verkligen helt underbart här och alla är jättetrevliga, men har lite dåliga värden till och från vilket gör att humöret och orken inte är på topp. Idag har jag varit yr i huvet mest hela dagen och legat och sovit en hel del. Bråkat på Johan också. Inte alltid så lätt att bara vara när det är så här. Är också därför det skulle vara skönt att få komma hem och ta tag i saker och börja må bra igen.

Oliver, saknar min häst så otroligt mycket nu! En sån här dag hade jag bara åkt till stallet, dragit på honom tränset och hoppat upp barbacka, bara mysridit :)


Paradiset

Det är verkligen här på Treasure Island, Florida. Vi bor i ett hus på stranden, kan ta en promenad längs havet när som helst. För en vecka sen hade jag och Johan delfiner bredvid oss när vi gick. Helt otroligt! Annars om dagarna slappar vi mest, så härligt att ta med sig kaffet och lägga sig i solen på morgonen. Och sen bara ta ett dopp i havet när man vill. Shoppingen är ju inte direkt fel heller ;)

Men. Nu längtar jag hem :) Har fått lite distans till allt hemma och nu vill jag tillbaka och ta tag i saker!

Kommer hem på lördag nån gång och söndagen kommer spenderas till stor del i stallet. Tror jag har kvällsfodring där dessutom. Ska även ta tag i allt som ska ut på Blocket; sadlar, sängen, spindeln + alla Olivers saker som jag inte ska ha kvar. Rensa igenom och fota det som ska säljas, slänga det som ska bort. I nästa lägenhet kommer vi bo på fjärde våningen och ha förrådet på femte, orkar verkligen inte bära med mig en massa onödigt när det finns en soptunna utanför dörren ;)


RSS 2.0