Längtan

Kortsiktig längtan: 
Sova en hel natt utan att ligga på helspänn för att valpen kanske vill ut.
Tillbaka till kontoret i Kapellskär, träffa Niko, Marko, Markus och Arto <3 
Vill att min beställda soffa ska komma. 
 
Mellansiktig längtan: 
Sommar, värme, sol. Sitta på balkongen. Sola på uteplatsen på jobbet. 
Gå valpkurs.
Få ordning i lägenheten. 
 
Långsiktig längtan:
När Emil blivit vuxen och vi kan träna/tävla. 
Kärlek - pojkvän - framtidsdrömmar. 
Nya spännande projekt på jobbet. 
 

Emil <3

Lite fullt upp men inlägg om denna söta kille kommer framöver :) 

Sovstilen just nu :)


Snabbt inlägg

Fullt upp men nu är jag i Göteborg för att hämta hem min lilla Emil <3 


Paleo behöver inte vara så jäkla svårt

Tänkte jag skulle redovisa lite för vad jag ätit de här tre dagarna frö att visa att det inte är så krångligt. 
 
Måndag: 
Lunch: Ett paket bacon i bitar, micrat tillsammans med ett ägg och några körsbärstomater
Middag: Stekt regnbåge (rester) med massa kokt broccoli och blomkål
Kvällsmål: En sharonfrukt
 
Tisdag:
Frulle: Kaffe med 1 tsk kokosolja och 2 msk kokosmjölk, kanel
Lunch: Stekt regnbåge (rester) med massa kokt broccoli och blomkål, en mandarin
Mellanmål: En banan och ett äpple
Middag: En halv burk skinka, massa kokt broccoli och blomkål
Kvällsfika: Sex negerbollar (kokosolja, kakao, kokos, kokosmjöl, kaffe, hackad mandel), en sharonfrukt
 
Onsdag: 
Frulle: Kaffe med 1 tsk kokosolja och 2 msk kokosmjölk, kanel
Lunch: Ett halvt paket bacon i bitar micrat med en mosad banan och ett ägg
Mellanmål: Ett päron och ca 0,5 dl blandade nötter
Middag: Köttfärssås (rester) med tomat, gurka, selleri och oliver. Två sharonfrukter
 
Var duktig fö rnån vecka sen och gjorde en hel del matlådor, köttfärssås t.ex. är ju så jäkla lätt att göra nåt på. Micra med ett ägg och några tomater eller ren köttfärssås med en sallad. 
 
Känner mig lugn och fokuserad fortfarande. Ser smal ut i spegeln och känner mig liten. Väger jag över 66 när jag kommer hem så blir jag förvånad! Däremot ska det inte vara en anledning till att lägga ner. Jag mår ju bra av att äta så här, oavsett om vikten skulle gå upp eller ner. Men har man bantat hela sitt liv som jag gjort så är viktnedgång ändå en del i det, går liksom inte att komma ifrån. 

Strikt paleo Dag 3

Funkar helt okej idag. Ingen jättehunger- eller sug. Inte heller totalt ointresse av mat som i måndags.
 
Åt baconbananpannkaka i micron nyss och det gav lite dumping (är ju GBG-opererad för den som inte visste det). Den har lagt sig hyfsat men istället har jag huvudvärk. Ganska outhärdlig sån också och är inte ett dugg sugen på att dra i mig nån Treo idag.
 
Huvuet är lite kaos också. Vissa människor vet man att de inte är bra för en och ändå kan man inte hålla sig borta. Bara några dagar nu tills vi åker till Goteborg och hämtar hem lilla Emil, jag hoppas att det kommer flytta mitt fokus bort från en del saker som bara skapar oreda i mitt liv.
 
Min stora vita kille där hemma har gjort illa ögat också. Känns i hjärtat att inte kunna vara på plats och sköta allt själv. Veterinären var där igår och han har ett 8x8 mm sår på hornhinnan, ska dock läka med droppar och Finadyn. Jag är faktiskt inte så orolig, han gjorde samma sak för ca ett år sen och det läkte fint. Min förra hund fick flertalet sår på hornhinnan pga. andra ögonproblem, de läkte alla snabbt och utan bestående men. Har min medryttare där hemma som sköter Oliver exemplariskt och jag fick en rapport i morse, han var pigg och nyfiken som vanligt.
 
Just nu har jag hemlängtan, har haft hela dagen. Vill vara hemma i min lägenhet och i mitt liv i Gävle. Säkert det här med Oliver som påverkar just idag, men jag känner mig lite avskärmad här nere. Enda tjejen, enda svensken på projektet. Bor just därför inte med de andra (delade duschar) och bor själv i en stuga i skogen. Måste nog börja ta tag i det här, antingen hitta ett boende närmare centrum där jag åtmistone ser lite folk eller fixa duschandet på nåt sätt så jag kan bo här med de andra. Eller skaffa nytt jobb,

Kvällslig insikt

När man inser att nån inte är rätt för en. Lättnad. Besvikelse. Sorg.

Strikt paleo Dag 2

Om igår var bra så har denna dagen varit desto sämre. Inte katastrofal. Långt ifrån. Men kämpig liksom. Sugen och inte riktigt avslappnad. Myror i brallan och svårt att sitta still vilket kanske inte enbart kan skyllas på ätandet. Vissa dagar är ju liksom så. 

Har dock hållit mig till dieten. Gjorde dessutom negerbollar idag, helt paleo. Kokosolja, kaffe, kokosmjöl, riven kokos och rullad i hackad mandel. Ligger i kylskåpet och stelnar till lite. Får se om jag äter ikväll, råkade äta lite smet tidigare och är rätt nöjd för tillfället ;)  Annars får det bli mellis på jobbet, köpte riktiga chokladbollar till de andra idag och det är lite smått frestande... 




Day 1, feelin' awesome ;)

Insåg idag på väg ner till Kapellskär att strikt paleo innebär inte kycklingvingar på McDonalds och inte Risentas "choklad"-bar på Statoil i Uppsala. Där försvann min frukost. Blev kaffe och vatten istället och valde att vänta me frullen tills jag kom till jobbet, ett paket bacon med ett ägg och några körsbärstomater i micron. Det var vid ca 15 och alldels nyss åt jag middagen, stekt regnbåge med kokt broccoli och blomkål.
 
Var inte speciellt hungrig idag så åt helt enkelt inte. Varför äta när det inte finns nån hungerkänsla? Min dagsranson av kalorier utslaget på en vecka blir ändå mer än vad jag borde äta iom. allt fett jag får i mig. Jag gillar den delen av paleotänket, som stenåldersmänniska fanns inte alltid tillgång till mat. Man åt när det fanns och svälte därimellan. Det är så människan är skapt för att fungera. Man behöver därför inte få i sig frukost varje morgon och äta var tredje timme under resten av dagen. Många mår säkert bra av det och jag ska inte säga emot något som säkert är vetenskapligt bevisat med jämn nivå på blodsocker och hela den biten. MEN. För min del så mår jag bättre av detta. Att äta när jag är hungrig och inte när jag borde enligt schemat. 
 
Visste ni förresten att blomkål innehåller mer C-vitamin än apelsin. Well now you know ;)
 
 

Strikt paleo Dag 1

Japp, inte ångrat mig. Nu kör vi. Har denna morgon varit hos kiropraktorn och rätat ut ryggen vilket var välbehövligt. Massa krångel och knutar i höger höft också, den har känts när jag rider. Oavsett hur jag sitter så känns det snett. 

Aja, paleo. Hinner fem dagar innan jag åker till Gbg. Hur mycket kan hända på den tiden. Så från idag till lördag morgon. Aktuell vikt: 66,7 kg. Om det går som jag tror bör det ligga på under 65,5 på lördag. 65 komma nånting åtminstone. 

Sitter nu på sjukhuset och väntar på att ta prover, kissnödig som satan! 


Lite besviken

Var helt säker på att jag skulle väga runt 66 kg när jag kom hem, troligen mindre. Vägde 67,1 i morse. Kommer definitivt väga mer i morgon. Jag förstår inte riktigt. Varför går jag inte ner lika fort som vanligt. Varför hamnade jag ens på så hög vikt som 71 igen. 

Just nu kör jag en lite liberal paleo för att få mer balans där det inte bara är svart eller vitt. Tillåter mjölk i kaffet t.ex, dricker latte ibland. Dricker sockerfri glögg just nu. Tog en semla tidigare idag. Och det kanske fungerar för att hålla vikten men inte för att gå ner. På måndag börjar jag strikt paleo. Helt fucking tokstrikt, ren mat. Inga paleobakverk eller rawbollar med massa söta dadlar. Kör så en vecka, eller tills vi åker mot Göteborg på lördag. Kommer äta ute och då blir det vanlig mat. 

Så hur stor skillnad kan det bli av strikt kontra liberal paleo. Får såå mycket onyttigt äter jag faktiskt inte, kan det verkligen bara handla om de små övertrampen jag gör.

Lördag morgon - reflektioner

I mitt kaosliv börjar jag få in rutiner. Jag är impulsiv och spontan men jag behöver ett inrutat liv i grunden för att kunna må bra. Inte för mycket för då får jag panik av pressen. Men komma hem på helgen, vakna lördag morgon efter lite sovmorgon. Äta (dricka :P) min frukost i lugn och ro. Ställa in allt i diskmaskinen och torka av diskbänken. Duscha, klä på mig och iväg på nåt. 

Det är mycket vardagsgrejer som får mig att må bra nu. Situationen hemma i Gävle med lägenhet som börjar bli bra. Lite målning kvar i sovrummet sen kan jag göra klart där inne. Den beställda soffan kommer slutet av januari sen kan jag göra klart vardagsrummet. 
Jobbet känns bara bättre och bättre. Ju mer avslappnad jag är desto bättre går det dessutom. Får bättre kontakt med kunden, tar tag i mer saker. Kommer bättre överens med kollegorna. 

Framtid. Om en vecka åker vi till Göteborg; jag, lillebror och hans sambo. När vi åker hem har vi lilla korven med oss. Sen har jag en liten vovve med mig i 10-15 år. Möts av en viftande svans när jag kommer hem. Få massa hundpussar, väckas på morgonen och ta promenader i solsken och snöstorm. Längtar! <3

Paleofrulle med kokos för dämpat sötsug resten av dagen. Chiapudding på mandel- och kokosmjölk. Kaffe med kokosolja och kokosmjölk. O så kaffe och te. 

Underbar morgon <3



På väg hem

Äntligen, tror jag längtat hela veckan på att åka hem. Få måla golvet, städa och packa upp resten av lådorna. Göra valpklart hemma :)


Dagens tre lyckopiller

* Jag känner mig omtyckt och behövd på jobbet. Från att inte ha behövts alls till att knappt få vara ledig. Vi pratar inte samma språk riktigt jag och mina finnar, men det är lugnt. Älskar min projektledare som hjälper mig. Älskar hamnens projektledare som stöttar och pushar mig.

* Det är nu tio dagar kvar tills jag åker till Götet och hämtar hem Emil. Jag längtar så sjukt mycket! 

* Jag är så nöjd med mig själv att jag säger ifrån. Att jag inser vilka i mitt liv som är viktiga och vilka som inte är bra. På ren svenska; jag gick inte på dejt med en kille idag för jag kände att det nog inte skulle bli så bra. Jag hade förmodligen åkt om det vart för nån månad sen. Eller fegat ur och mått skit för att jag inte håller vad jag lovar. Är förutseende och gör ett aktivt val att låtarna. Duktig mig.



Viktigast hos en kille

Att vi har kul ihop, skrattar. Att han utmanar mig och samtidigt inte tar för allvarligt på livet. Att han ger mig frihet och space men samtidigt alltid finns där. Att han lyfter mig när jag mår dåligt och förstår när det inte går. Att han hänger med när jag flyger och stöttar mig när jag dalar. 

Please God

Paleo - dämpa sötsug

Har insett att jag inte kan äta för mycket frukt och bär, det triggar igång sötsuget för mycket. Torkad frukt definitivt! Hade en dadelperiod och det funkar inte! Lite tur för mig att jag är rätt nöjd med att tugga på blomkål t.ex. Eller en morot. Funderar på om man kan skära sparris i bitar, koka lite snabbt i saltat vatten och ha en skål redo i kylskåpet som ett mellanmål. Att aldrig bli riktigt hungrig är nåt som fungerar för mig. Äta rejält när jag äter, mycket naturligt fett så jag är nöjd ett bra tag. Tugga på grönsaker när suget kommer ändå. 
 
Kokosfett. Idag har jag inte fått i mig nåt alls och har även haft mer sug än vanligt. Läste nånstans att kokosfett dämpar sötsug och jag kan nog konstatera att det stämmer för mig. Är i perioder sjukt jäkla trött på kokos men när jag ser tillbaka på dem så faller jag också ofta dit då. Egentligen är det så lätt att få i sig, några tips: 
 
Ta en kopp, ca 1 tsk kokosolja + kanel efter behag. I med lite kokosmjölk (Santa Maria extra creamy på Tetra pak, den klumpar oftast inte) och häll på kaffe. Godast blir det med hasselnötskaffe blandat med vanligt och lite kardemumma i det. Men det tar ett tag att vänja sig med smaken ;)  Rör om inför varju klunk så inte fettet lägger sig på ytan bara. 
 
Chia pudding. 1 msk chiafrön med vaniljpulver, kanel och kardemumma. Häll på 0,5 dl osötad mandelmjölk och 0,5 dl kokosmjölk. Rör om då och då, färdig efter ett par timmar. Gott med apelsin i. 
 
Fejknegerbollar. Ta lite kaffe, ca 1 msk med 1 msk kokosolja. Värm på lite om kaffet inte redan är varmt, så oljan smälter. Häll på 1 tsk mandelmjöl eller kokosmjöl (eller kör utan). Ha i 1 tsk kakao. Blanda i riven kokos tills det blir en massa av det. Rulla bollar eller ät med sked. 

Keep smiling

Blir det tjatigt om jag skriver att jag mår bra ;)  Öppen, ärlig och avslappnad. Men det krävs faktiskt energi och eftertanke för att inte falla tillbaka i gamla mönster, typ "händerna för öronen, hör inte, vill inte, orkar inte". Jag måste vara uppmärksam och reagera när jag bara kör på utan att tänka till. Samma med ätandet. När jag äter av nån annan anledning än för att jag är hungrig eller att det är gott måste jag stoppa mig. Jag får inte bara stoppa i mig mat utan att tänka. 
 
 

Framsteg

Jag har varit såå trött idag. Vittu. Sov ändå minst sex timmar i natt, men jäklar vad ögonlocken bara gått ner. 
 
Personlig utveckling. Jag är öppnare nu och mer mottaglig för människor. Det ger lite känslosvallningar att låta folk komma in. Men det är verkligen babysteps. Att bara sitta avslappnat och lyssna på när Jani pratar om sitt förlorade körkort när han var ung. Istället för som förut när jag bara varit kall och önskat att han ska gå för att han kommer för nära. Det är lite tur nu också att vi inte är så många på kontoret. Det blir inte så stor stress och jag får verkligen tillfälle att bara vara utan att gå upp i varv. 
 
Vissa personer kommer mig nära utan att jag vill det. Kristofer är en, Marcus är en annan. Henke definitivt. Och Henke är nog den som fått mig att inse att man inte behöver vara bäst. Eller ha koll på allt. De människor som betyder nåt kommer inte att dömma dig för vad du presterat eller vilka misstag du gjort. De gillar dig för den du är och kommer finnas där för dig oavsett. Det är mycket lättare att gilla någon som är sig själv, som är öppen och ärlig. Som får en själv att slappna av. Alla borde träffa en Henke nån gång och konfronteras av sina egna spärrar. 
 
Dessutom är jag smal igen. Vet ingen vikt men gissningsvis runt 66 kg. Var som värst strax över 71 efter julen. Ska bli spännande och se när jag kommer hem vad den landar på. Det går bra med maten nu. Äter paleo eller så gott som åtminstone. Hade bönor i köttfärssåsen jag gjorde i helgen, åt isterband idag. Tar en latte ibland och cola light. Det som dock är jätteskönt är att jag inte hetsäter längre. Hela julen och dagarna efter var bara slänga i sig mat. Äter man såna jäkla mängder spelar det ingen roll om allt man äter är paleo, det blir ändå för mycket kalorier. 
 

Nyårslistan - vad hände 2014?

Lånat punkterna från Martinas.nu.
 
Året med 3 ord?
Omvälvande, stress, möjligheter
 
Bästa köpet? 
Min lägenhet :) 
 
Vilken låt kommer påminna dig om 2014? 
"I'm an albatrouz" med Aron Chupa, lyssnade alltid på den på full volym när jag körde längs grusvägen sista biten upp till sitekontoret i Mora. 
 
Vilken har du umgåtts med mest?
Första halvan måste ha varit Rickard, andra Gui. 
 
Har du blivit bättre på något?
Att ta konflikter istället för att smita undan.
 
Vad var extra bra med året? 
Alla människor jag träffat som alla lärt mig olika saker att använda i framtiden. 
 
Vad var extra dåligt? 
All stress som kom efter Mora-tiden. Ruud. Francois. 
 
Lärde du känna några nya människor? 
Richard van der S, Nanne, Ilpo, Vesa, Alex, Philipp, Gui, Nuno, Fabio, D. Sked, A. Milling, Jens, Niko, Simon, Kristofer!, Fredrik, Arto, Markus! <--- De hoppas jag att jag aldrig nånsin glömmer!
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Var upp på taket på ett vindkraftsverk, 100 meter upp. Satt verkligen bara och njöt av utsikten, höjden, klättringen upp, ALLT!
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att sitta uppe på turbinen var sann lycka. 
 
Vad var din största framgång på jobbet?
Att jag fick fast anställning. 
 
Största framgång på det privata planet? 
Finns knappt nån framgång detta år. Kanske att jag insett hur dåligt jag mår egentligen, insikt leder till förbättring. Utseendemässigt gick jag ner till en vikt jag aldrig varit i närheten av tidigare. Tack paleo ;) 
 
Vart reste du? 
Som längst till Göteborg ;)
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Köpte bostadsrätt :) 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Slappnat av.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Ta några steg tillbaka och tänka efter hur jag vill leva mitt liv, vad JAG mår bra av. Och sen köra på det. Definitivt skita i hur andra uppfattar mig eller vad de tycker om mig, men samtidigt ska jag anstränga mig mer för att vårda de relationer (familj och vänner) jag uppskattar och mår bra av. Ska ta tag i att vara mer social och inte gömma mig. Släppa på så många spärrar jag kan och utmana mig själv känslomässigt.
 
 
 

Reflektioner

Jag mår fortfarande bra. På ett lugnt och sansat sätt. Jag är inte uppe bland molnen och flyger, jag mår liksom normalbra vilket är otroligt skönt. 

Pratade i telefon med Kristofer i 2,5 timmar igår. Sjukt. Jag tycker ju inte ens om att prata i telefon. Har även planerat att träffa honom om 2 veckor. Ta med valpen, plocka upp Kristofer i Falun och åka till Rättvik och hälsa på Fred. 

Vi pratade förändringar inför 2015 igår. Jag insåg nu vad jag vill bli bättre på. När jag mår dåligt tar jag avstånd från folk för jag orkar inte hålla den glada fasaden uppe. De flesta jag känner vet ändå att jag mår dåligt så det finns ingen anledning att dra på en mask och vara någon annan. Att dra mig undan i ensamhet gör inte nånting bättre. Så jag ska slappna av mer, vara ärlig mot andra och mig själv. Slå ner lite murar och låta folk komma in. 

Kvällsmat, paleo :)

Shit, idag har jag hunnit så jäkla mycket. Målat andra strykningen på väggarna i sovrummet. Handlat mer färg och penslar på Rusta (när väggarna blev vita syntes det hur gula listerna var...), tvättat, ätit mat hos mamma och pappa. Strax efter 18 kom jag till stallet, red ut över en timme med Oliver. Fodrade alla hästar. Kom hem runt 21 och har sen dess städat bort all golvpapp i sovrummet, gjort rent och målat listerna. Och till sist gjort köttfärssås. Helt paleo om man bortser från att jag hade i bönor. 

Gårdagen var också fullt ös. Det är nästan så jag börjar tro att den här jäkla svackan börjar ta slut :) 




Bra dag :)

Idag mår jag bra :)  Var i stallet i morse och hade morgonfodring, sen dess har jag gjort första strykningen i sovrummet. Maten är under kontroll, inget hetsätande idag. Så jag är bara lugn.
 
Hela veckan har varit lugn. Nyår blev dock inte en soft kväll på hotel ;)  Åkte först till Lotta i Uppsala och åt middag med hennes kille och pappa. Helt lugnt, ingen alkohol. Körde tillbaka till Kapellskär och tänkte fira tolvslaget med kollegorna. Tyvärr är ju klockan tolv en timme tidigare i Finland så när jag kom hade de redan smällt av alla raketer :P  Hade dock skitkul där, drack lite koskenkorva och spelade biljard. Sen var vi fyra tappra som spelade inomhusfotboll till fyra på morgonen. Svinkul! Har dock en del blåmärken eftersom det tacklades lite och sen körde vi en match på knä också.
 
Jag börjar vakna till liv igen, det är så det känns. Skrattar för att jag är glad. Gråter för att jag blir rörd. Jag känner annat än nedstämdhet och ångest och jag börjar komma ur den bubblan. Helt ärligt, fy fan för o vara deprimerad!!!
 
 

Tatueringstid bokad

Fredag den 16 januari är det dags. Nu ska det bara bestämmas exakt motiv och placering. Jag vill ha på, under eller över nyckelbenet. Texten ska vara Inquebrável vilket betyder okrossbar på portugisiska. Har länge velat ha en tatuering nånstans på området runt halsen/axeln och när jag var i Mora kom jag på detta. Tänkte Unbreakable först men tyckte det blev lite för klyschigt. Sen kom jag på att ta det på portugisiska istället som symbol för tiden på vindkraftsprojektet. Unbreakable, det var så jag kände mig då. Det hände så jäkla mycket och även om jag mådde dåligt då och speciellt nu i efterhand så tacklade jag allt där. Då kände jag mig helt jävla grym och fröbannat jävla stark, man klarar så mycket mer än man tror. Den oövervinnerliga känslan jag hade då vill jag bli påmind av när jag tittar på tatueringen.
 
Har kikat runt på nätet nu, både hur det ser ut med olika placeringar och olika typsnitt. Jag vill ju kunna se den men det blir fasiken snyggast med placering mer på axeln och så att den läses bakifrån. Det blir nog någon form av skrivstil, men inte för snirkligt så det blir det svårt att läsa. Skulle även vara snyggt att ha på nyckelbenet och nån form av motiv efter som går over axeln. Såg en tatuering med fåglar från nyckelbent mot axeln men det symboliserar ju inget för mig även om det var snyggt.
 
Kanske en trådrullesom går ut och blir texten. Eller sånt pulsdiagram.

Bakis

God natt. Får sova lääänge iaf ;)


RSS 2.0